Często takie rogale kuszą mnie z witeyn sklepików z pieczywem. Jakiś czas temu kupiłam i niestety rozczarowałam się. Postanowiłam więc upiec je po swojemy. Wyszły wielkie
Polska ZupaBardzo prosty w przygotowaniu i smaczny chlebek, który większość z nas pewnie kojarzy z różnych restauracji jako dodatek do zestawów sałatkowych i innych takich - mowa
JedzeniomaniaPrzez ostatnie dwa tygodnie sama nie wiedziałam, w co ręce wkładać. Szkoła i praca same w sobie zajmują mi sporo czasu, a do tego, jak już
Pożeraczka, czyli raz adobrzeStary dobry sposób na bułeczki, aby były trochę "mokre", a nie całkiem suche w środku. Mąż takie lubi, sucharków mię toleruje :p Będą potrzebne nam składniki
MamaOskarkaKolejne bułeczki z książki "Cukiernia Lidla". Kołoczki były łatwe w obsłudze te tutaj paluchy choć równie pyszne ciut bardziej kłopotliwe. Skręcanie świderków z płynną masą w
Dzieje kuchennej WiewióryDrożdżówki i sernik to są wypieki, które moglibyśmy jeść na okrągło. Mają coś magicznego w sobie, co jak dla mnie jest idealne. Uwielbiam leniwe popołudnia, gdy
dom-agi.plNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Na słodko lub wytrawnieDzisiaj propozycja bułeczek nadziewanych, doskonałych na jakieś spotkanie z przyjaciółmi. Robi się je naprawdę łatwo i są bardzo smaczne. Podstawą jest świetne ciasto krucho-drożdżowe, z
Smaczna PyzaDzisiaj mam wolne. Od czasu do czasu lubię tak nic nie robić, nigdzie nie wychodzić, o niczym nie myśleć, czuję się wtedy naprawdę dobrze, jak to
tost z dżememWariacji Włoskiej Focacci jest mnóstwo, każdy dozuje swoje ulubione dodatki tak jak lubi, podstawa jest dobra oryginalna oliwa z oliwek, która nadaje aromat i smak tego
Apetyczna babeczkaZatęskniłam za wspólnie celebrowanymi śniadaniami. Ostatnio nie składało nam się, nie udawało razem usiąść do stołu, ba, nawet nie udaje się być tylko obok siebie. Małżona
Dzieje kuchennej WiewióryCi którzy do mnie zaglądają wiedzą, że czasami ciężko jest mi się oprzeć ciężkim potrawom. Kocham pieczywo. Różne jego odmiany. Lubie jak nie jest bardzo skomplikowanie
Polska ZupaPora na nową porcję pysznych drożdżówek ;) Tym razem mam dla Was pyszne, mięciutkie drożdżówki z dodatkiem prażonych jabłek i masła orzechowego. Słodycz owoców doskonale łączy się
Domowa cukiernia EwyJakiś czas temu robiłam ten chlebek nadziewany szpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę
Bernika - moj kulinarny pamietnikNaan to chlebki, o których pewnie słyszał każdy. Troszkę przypominają popularne pity, których używa się do przygotowania kebabów. Chleb Naan został sprowadzony do Indii przez Mongołów
Ostra na Słodko