Nie ma jak domowe pieczywo, zwłaszcza na spokojne, weekendowe śniadanie :) U nas takie zdarzają się raczej rzadko, bo albo … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniCzasem, na szczęście nie za często przychodzi ochota na coś niezdrowego, jakiś kebab, hamburger, czy inne tego typu świństwo. Gdy następuje taki moment staram się nie
dom-agi.plWitajcie Kochani! Jak u Was z grzybami? U nas niestety susza cały czas trwa i z utęsknieniem czekamy na deszcz. Ponoć ma padać
Rozpustne gotowanieObiecałam Karolinie, że przez godzinkę przypilnuję jej dzieci. Obiecałam już w zeszłym tygodniu, nie wypadało więc dzień wcześniej cofnąć obietnicy. Denerwowałam się jednak, bo dopadło mnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWypieków drożdżowych ciąg dalszy :) Tym razem zapraszam na cieszące i oko i podniebienie zakręcone drożdżówki do odrywania. Są mega pyszne! Referencje od innych próbujących na życzenie
Domowa Cookierenka AgiBułeczki drożdżowe z kruszonką... Idealne do popołudniowej kawki, można zajadać z dżemikiem, konfiturką czy kremem czekoladowym. Pyszne i przede wszystkim łatwe w przygotowaniu. Oto przepis: 250
Pelusiowa KuchniaZapach aromatycznych bułeczek to jeden ze zwiastunów pysznego śniadania. Chyba tylko fakt, że śniadanie przy świecach zdarza się bardzo rzadko sprawił, że jeszcze nie ma
Szybko Tanio SmacznieKiedyś nie lubiłam ciszy. Czułam się nieswojo, siedząc sama w domu, słysząc każdy najcichszy nawet szelest. Wzdrygałam się, gdy wiatr hulał za oknem, wyjąc potępieńczo; bzyczenie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚniadaniowe bułeczki w formie uroczych misiaczków. Smaczne zarówno same jak i z dowolnym nadzieniem. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych zdolności plastycznych, poradzi sobie każdy. Na weekendowe
maniapieczeniaDawno nie było mnie z Wypiekaniem na śniadanie . Akcja piekących razem choć wirtualnie blogerów miała wakacyjną przerwę a potem mój urlop uniemożliwił mi udział w kolejnych
Smaczna PyzaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kiedyś, gdy chodziłam do podstawówki często kupowałam w sklepikach paluchy z serem. Były tak dobre, że zjadałam
Marta GotujeZnakomity sposób na upieczenie bardzo smacznego pieczywa na kanapki. Włoska stecca . Ciasto którego nie trzeba wyrabiać (autorem tej metody jest Jim Lahey). Jedyne co musimy
Stare GaryNa weekend nie musi być obowiązkowo ciasto. Można upiec pyszne i puszyste drożdżówki na przykład z serem. Wiem, że są osoby nie umiejące robić ciasta drożdżowego
Ewa w kuchniDzisiaj miałam pracowity i stresujący dzień. Rano pojechałam z klasą syna na basen do pomocy, a potem na badania lekarskie. Wróciłam , rodzinka głodna , zrobiłam szybki obiad
O kuchni z uczuciemRustykalny chleb orkiszowy Czas jesieni , to czas przetworów i pieczenia chleba . W domu zaczynamy przepalać w kominku , a to doskonałe miejsce dla wyrastania pysznego domowego pieczywa
Ogrodnik w podróży