"Bułeczka z twarożkiem i słodkim dżemem, a do tego kubek gorącej kawy z mlekiem to moje ulubione śniadanie. Bułeczki są różne : zwykłe pszenne, z ziarenkami
Wiem co jem"A wszystko to za sprawą dodanych do ciasta zarodków pszennych i siemienia lnianego. O zaletach tego ostatniego już pisałam przy okazji innych bułeczek. Dziś chciałabym
Wiem co jem"Niezwykle sprężyste bułeczki wzbogacone dodatkowo mąką pełnoziarnistą. Dodatek ugotowanych ziemniaków sprawia, że nawet na drugi dzień wyglądają jak świeże. Zawsze piekę ich większą ilość i
Wiem co jem"Należą do tych bułeczek, które nigdy się nie nudzą. Pasują do wszystkiego. Doskonale smakują zarówno z dżemem jak i z wędliną. Zawsze piekę ich większą
Wiem co jem"Nic tak szybko u nas nie znika jak świeże bułeczki. Chłopcy wprost uwielbiają takie chrupiące jeszcze ciepłe. Mogą je jeść same bez żadnych dodatków. Staram
Wiem co jem"Te bułeczki to kolejny pomysł na przemycenie „niejadkom” zdrowych produktów. Tym razem jest to kasza gryczana, którą moje dzieci omijają szerokim łukiem. Miałam co prawda
Wiem co jem"Zwykłe pszenne bułeczki tyle, że zaplecione fantazyjnie i posypane makiem. Z dodatkiem masła i domowej marmolady smakują znakomicie". Czytaj więcej »
Wiem co jem„Dawniej można je było dostać w każdym sklepie spożywczym. Duże rogale z ciasta drożdżowego posypane po wierzchu makiem. Smakowały doskonale ze świeżym masełkiem. ” Czytaj więcej »
Wiem co jem„Mięciutkie i aromatyczne. Doskonale się komponują z marynowaną fetą i suszonymi pomidorami. Istna poezja smaków. Pasują wyśmienicie także do wędlin i innych serów. Mojemu synowi tak
Wiem co jem„Chociaż półki sklepowe kuszą mnie codziennie pachnącymi i rumianymi bochenkami chleba oraz chrupiącymi bułeczkami ja nie daję się nabrać na ten blichtr i od ponad trzech
Wiem co jemDziś wracam do przepisu na buchty, czyli puszyste drożdżowe bułeczki połączone ze sobą bokami. Przepis na buchty w wersji bez nadzienia już jest na moim blogu
Domowa Cookierenka AgiWspominałem o tych ślimaczkach w poprzednim wpisie, przy okazji wpisu o kurczaku curry. A pomysł to powstał już dawno temu. Ale jak to zawsze u mnie
Marder&Marder ManufactureMagda od kilku tygodni męczyła mnie o tę chałkę. Z budyniem w środku. Męczyła, męczyła i wymęczyła. Zrobiłem :) Wyszła niesamowicie! Taka mięciutka, rozpływała się dosłownie w
Marder&Marder ManufactureOstatnio Karolina ciśnie mnie na ciabaty. Pomysł pierwszoklaśny, ale wciąż jednak nie mogę zebrać sił na to. Karolka, przyjdzie pora na twoje ciabaty, już wkrótce :) A
Marder&Marder ManufactureNadeszła pora na maślane rogale! :) Inspirację znalazłem na Chleb i inne przepisy . Nieco, bardzo nieco, zmodyfikowałem przepis i oto on: 425 ml mleka 200 g masła
Marder&Marder Manufacture