Kiedyś nie lubiłam ciszy. Czułam się nieswojo, siedząc sama w domu, słysząc każdy najcichszy nawet szelest. Wzdrygałam się, gdy wiatr hulał za oknem, wyjąc potępieńczo; bzyczenie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚniadaniowe bułeczki w formie uroczych misiaczków. Smaczne zarówno same jak i z dowolnym nadzieniem. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych zdolności plastycznych, poradzi sobie każdy. Na weekendowe
maniapieczeniaDawno nie było mnie z Wypiekaniem na śniadanie . Akcja piekących razem choć wirtualnie blogerów miała wakacyjną przerwę a potem mój urlop uniemożliwił mi udział w kolejnych
Smaczna PyzaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kiedyś, gdy chodziłam do podstawówki często kupowałam w sklepikach paluchy z serem. Były tak dobre, że zjadałam
Marta GotujeZnakomity sposób na upieczenie bardzo smacznego pieczywa na kanapki. Włoska stecca . Ciasto którego nie trzeba wyrabiać (autorem tej metody jest Jim Lahey). Jedyne co musimy
Stare GaryPyszne drożdżówki, nadziane całą górą cudownych malin :) Delikatne, puszyste i mięciutkie. Oblane słodkim lukrem, który jest tutaj przysłowiową kropką nad i ;) Idealne na śniadanie czy podwieczorek
Domowa cukiernia EwyZrobiłam pyszny chlebek , dodałam do niego twaróg i jogurt naturalny . Całkiem smaczny o chrupiącej skórce . Przepis jest Joasi zainspirowała mnie . Składniki : 350 g
Różowa kuchniaKochani na dzisiaj proponuje pyszne rogaliki . Pasują do kawy jak i na przekąskę . Delikatne i bardzo smaczne . Składniki na ciasto rogalik-owe na 24 szt
Różowa kuchniaNa dzisiaj proponuje pyszny chlebek z pestkami dyni . Prosty i smaczny chlebek. Skorzystałam z przepisu .... Składniki 600 g mąki pszennej typ 650 350
Różowa kuchniaNa weekend nie musi być obowiązkowo ciasto. Można upiec pyszne i puszyste drożdżówki na przykład z serem. Wiem, że są osoby nie umiejące robić ciasta drożdżowego
Ewa w kuchniDzisiaj miałam pracowity i stresujący dzień. Rano pojechałam z klasą syna na basen do pomocy, a potem na badania lekarskie. Wróciłam , rodzinka głodna , zrobiłam szybki obiad
O kuchni z uczuciemRustykalny chleb orkiszowy Czas jesieni , to czas przetworów i pieczenia chleba . W domu zaczynamy przepalać w kominku , a to doskonałe miejsce dla wyrastania pysznego domowego pieczywa
Ogrodnik w podróżyJesień i zima pachną cynamonem. Podobnie jak bułeczki, które dzisiaj upiekłam. Przepis zauroczył mnie od razu ze względu na zdjęcie jakim został opatrzony. W czasie pracy
Dzieje kuchennej WiewióryMoje kolejne wspólne Wypiekanie na Śniadanie i pyszny chlebek. Akurat mam wolne trzy dni, mogę spokojnie i bez nerwów poszaleć w kuchni. Piątek zaczynam o chleba
Magiczne Życie MartyNo kochani kiedy to ja brałam udział w akcji Wypiekanie na śniadanie . Minęło sporo czasu teraz wracam z pysznym chlebkiem gdzie przepis oryginalny wzięłam z tej
Różowa kuchnia