bułki - 33926 przepisów (strona:1710/2262)

Babka dwukolorowa 220

pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodajemy kakao, do drugiej porcji  2 łyżki mąki .  Białą część ciasta wykładamy do podłużnej blaszki wysmarowanej oliwą i posypaną bułką tartą. Drugą część  - wlewamy na białą część ciasta, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45 minut, po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.  Smacznego

kgwjanczewo
Dietetyczny pasztet z kaszą jaglaną 376

Uwielbiamy domowe pasztety i robimy je dość często. Tym razem postanowiłyśmy przyrządzić go w nieco odchudzonej wersji. Część składników zamiast gotować w wodzie, przygotowałyśmy na parze, a tradycyjną bułkę zastąpiłyśmy kaszą jaglaną. Dodałyśmy tęż znacznie więcej wywaru niż zazwyczaj. W efekcie otrzymałyśmy pyszny, delikatny, lekko wilgotny pasztet. Zdecydowanie lepiej się kroi niż chociażby pasztet ze śliwką . Swobodnie mogą go również

Kolizje Smaków
Śniadaniowe wariacje z selera naciowego z włoską nutą. 371

żywieniowy. Trzeba odpokutować zjedzony, przy okazji urodzin taty, ogromny kawał tortu czekoladowego. Głównym składnikiem, tej wariacji będzie seler naciowy użyty w prostej, a smacznej sałatce z własnym, zdrowym wypiekiem bułek żytnich . Czego użyłem? -trzy laski selera naciowego, pokrojonego w mniej niż pół cm kostki -pół jabłka, pokrojonego w wiórki -papryka konserwowa, czerwona, obrana i pokrojona w paski -łyżka groszku zielonego

BaRepas
Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem 309

ponownie zarabiamy dodając mąki aby nie kleiło się do rąk. Składniki na farsz: pół kg sera ricotta 1 opakowanie tartego parmezanu 5 dkg 1 jajko sól, pieprz łyżka bułki tartej szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie połączyć w misce, doprawić solą, pieprzem i gałką. Farsz gotowy! Wykonanie ravioli: Ciasto na ravioli rozwałkować na blacie oprószonym mąką na grubość

Anielskie Smaki
Ciasto marchewkowe 301

pieczenia, sodkę, cynamon i cukier waniliowy. Ciągle mieszając powoli wlewamy olej. Następnie dorzucamy startą marchewkę oraz rodzynki i migdały. Dokładnie mieszamy i przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy ok 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego! Post Ciasto marchewkowe pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Tarta z grzybami i porem 358

szczypta soli 4 łyżki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy razem. Wyrabiamy na jednolite ciasto. Chłodzimy w lodówce ok. 30 min. Następnie rozwałkowane wykładamy na formę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Wykładamy tak aby brzegi były na wysokość 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Składniki na farsz: 40 dkg świeżych

Anielskie Smaki
Ananasowy torcik słoikowy 318

Były już babeczki w słoikach, były bułki z makiem. Przyszedł czas na biszkopt pieczony w słoiku. Dziś deser w postaci torcika z pyszną pianką i ananasem. Jak będzie cieplej to taki torcik można będzie zabrać w plener, wystarczy zakręcić słoiki zakrętkami i będzie coś słodkiego. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drożdżówka z kruszonką 462

palcach na małe kawałeczki. Porcja pozwala upiec 2 małe drożdżówki ( 12 x 25 i 10 x 28) lub 1 dużą (23 x 33). Foremki wysmarować odrobiną margaryny i oprószyć bułką tartą. Ciasto wykładamy w foremki do połowy ich wysokości ( w czasie pieczenia powinno podwoić swoją objętość), posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę

Kuchcik gotuje
Placek ze śliwkami kalifornijskimi 669

kontrolując od czasu do czasu. Placek orzechowy 5 jaj 150 g orzechów – pół na pół- siekane i mielone 5 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki czubate bułki tartej lub pokruszonych herbatników szkolnych Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe suche składniki wymieszane ze soba . Upiec kontrolując piekarnik. Krem 1 szklanka cukru 2 jaja 1,5 kostki

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki hamburgery 275

miski nie może dotykać wody). Po dokładnym rozpuszczeniu wszystkich składników odstawiamy na bok do przestudzenia. W międzyczasie formę na muffinki wykładamy kawałkami aluminiowej folii lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Można wykorzystać także papierowe papilotki, ale ja wolałam nie mieć na brzegach czekoladowych "kotletów" małych rowków po papierkach. Jajko miksujemy razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po trochu

Ciastkozercy
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 370

prowansalskie, gałka muszkatołowa Przygotowanie   1. Ciasto kruche. Mąkę, sól i zimne masło (pokrojone w mniejsze kawałki) wrzucić do miski. Masło z mąką rozcierać palcami aż powstanie masa przypominająca bułkę tartą. Do ciasta dodać rozbełtane żółtko oraz zimną wodę. Całość szybko zagnieść, tylko do połączenia składników. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 30-60 min. Formę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Bułki pszenne poznańskie 139

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne pszenne bułeczki. Ich skórka jest gruba a miąższ zwarty, ale nie zbity. Niczym nie przypominają "napompowanych" bułeczek, jakie możemy kupić w większości sklepów. Bułki pszenne poznańskie Składniki 600 g mąki pszennej 160 ml mleka ciepłego (nie gorącego!) 220 ml wody 30 g drożdży 30 g oleju 2 łyżeczki cukru łyżeczka soli spryskiwacz z wodą

Pyry na Gaz
Zapiekanki 321

Ryż z jabłkami i polewą z śmietany Frittata z warzywami Zapiekanka z bułki Zapiekane ziemniaki Zapiekanka z makaronem Pizza z patelni Ziemniaczki pieczone Zapiekanka mięsno makaronowa Ziemniaki księżnej Papryka faszerowana Ziemniaki zapiekane z serowym farszem Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

Ala piecze i gotuje
Kolorowa babka piaskowa 181

stopniowo po jednym żółtku, a następnie  przesianą mąkę i proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Następnie dodać rozpuszczoną margarynę, kisiel i zapach. Małą keksówkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Piec ok. 35-40 minut w temperaturze180 stopni. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Zebra 571

wodę, olej i zapach. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Tortownicę z kominem natłuścić i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Wlewać naprzemiennie jasną i ciemną masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania