dokładnie mieszamy. W między czasie ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, dodajemy je do naszego ciasta i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wysmarowaną i posypaną bułką tartą tortownice, pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. W tym czasie schłodzoną śmietaną ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz kakao, następnie dodajemy schłodzoną, rozrobioną w szklance wody
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiksując, na koniec dodajemy po łyżce mąki (mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia przesiewamy do jednego naczynia) - miksujemy na najmniejszych obrotach, wylewamy do formy nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Pieczemy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut - do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiamy biszkopt w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na około 10 minut. Biszkopt
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidzieciństwa, mama przygotowywała je kiedy miała nadmiar białego sera. Tak tez robię i ja. U mnie w domu jada się je na obiad, najczęściej polane roztopionym masłem z dodatkiem bułki tartej. Smakują domownikom również podane ze słodkimi dodatkami, owocami lub sosami jogurtowymi. Leniwe kluski serowe SKŁADNIKI: 250 g sera białego twarogowego 3/4 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMatcha. Do miksowanej masy stopniowo dodawać wymieszaną mąkę. Białka zmiksować na sztywną pianę, ostrożnie dodać do ciasta i delikatnie lecz dokładnie wymieszać. Foremkę o średnicy 24 cm natłuścić, posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika. Piec 35 - 40 minut do suchego patyczka. Ciasto nie może być zbyt przepieczone
Kuchcik gotujedziesiątkę! W smaku przypominały mięsne, ale zdrowsze i wegetariańskie. ;) Składniki: Kotlety: (6 sztuk) kostka tofu marynowanego 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej natka pietruszki pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej pieprz Sposób przygotowania; Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie
Truskawkowa Fiestamiksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny, otartą skórkę i mak. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercytyle samo magnezu ,co garść orzechów. Pierwiastek ten bierze udział w dostarczaniu energii dla mózgu. Dzięki temu banany poprawiają pamięć i koncentrację. Dlatego słynny skoczek narciarski Adam Małysz jadł bułki z bananem
Przepisy i porady kulinarnebył inny niż ten ostateczny. Ale nie ma tego złego i w końcu łosoś zamienił się w bardzo dobrego burgera. Dla tych co lubią, może być doskonałym wypełnieniem bułki. Ja ich nie jadam to też u mnie był ze sałatą. Burgery z łososia składniki: 600 g świeżego łososia 2 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 żółtko starta skórka
Przysmaki Karolkimleka, 2 żółtka, 50 g miękkiego masła, 500 g mąki pszennej, 2 łyżki tartych orzechów laskowych, 2 łyżki tartych migdałów, 50 g rodzynek, 1 jajko do posmarowania bułek, olej rzepakowy do wysmarowania formy. Przygotowanie: Do naczynia wysokiego włóż cukier, cukier waniliowy, drożdże i mleko, wszystko wymieszaj. Następnie dodaj żółtka, miękkie masło i całość zmiksuj robotem kuchennym. Powoli dodawaj mąkę, bakalie
Moniki Smakołyki