pewno odłoży się w boczkach. :) Nie znaczy to, że od razu muszę jechać do Mc Donaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. Składniki:bułki do hamburgera; sałata karbowana; pomidor; boczek w plastrach; ser żółty; ketchup kotlety:mięso mielone wieprzowełyżeczka świeżego tymianku drobno posiekanego1 mała cebula1 jajkomała bułka1/2 szklanki mlekasos tatarski:4 ogórki konserwowe; kilka pieczarek marynowanych; pół cebuli(...)kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i smażymy.Na drugiej patelni smażymy plastry boczku.W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę przekrojoną na pół, po czym układamy: kotlet, plaster sera żółtego, 2 plastry smażonego boczku, ketchup, cebulę pokrojoną w krążki. Wsadzamy na chwilę do piekarnika, aby serek lekko się rozpuścił. Po wyjęciu dokładamy: plaster pomidora
Brzuszki Łakomczuszkidlaczego go trochę nie wzbogacić? Przygotowałam mielone z niespodzianką. SKŁADNIKI: 0,80dag.łopatki mielonej kawałek pora 1/2 papryki czerwonej, żółtej kulka młodej mozzarelli lub ser żółty 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta ulubione przyprawy-u mnie:roztarty w palcach majeranek, sól, świeżo roztarty w moździerzu pieprz czarny,trochę vegety WYKONANIE: do zmielonej łopatki dodajemy wszystkie przyprawy(...)smaku, obie papryki, mozzarellę, kawałek pora kroimy w drobną kosteczkę, formujemy płaski kotlet z mielonego mięsa, na środek kładziemy warzywa i ser(u mnie żółty dziś), formujemy podłużny kotlet,obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle klarowanym na bardzo małym ogniu około 10 min. z każdej strony,(na koniec można podlać wodą, albo bulionem i gotować
Kuchnia Beatyostrego akcentu w postaci chilli nie mniej jednak następnym razem na pewno spróbuję także ostrzejszej wersji :) Mocno zrumienione orzechy z bułką tartą dają świetny kontrast smakowy brokułom i makaronowi :) Moja mała sugestia - polecam danie wykończyć odrobiną tartego sera :) Skorzystałam(...)tego przepisu ( klik ). 2 solidne porcje Składniki: 1/4 opakowania makaronu spaghetti pół brokuła 2-3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich 3-4 łyżki bułki tartej 1 duży ząbek czosnku 1 duża cebula chilli (opcjonalnie) ser żółty (opcjonalnie) sól, pieprz Brokuła gotujemy chwilkę w lekko osolonej wodzie tak aby tylko lekko się podgotował ale nadal był "chrupki". Następnie gotujemy makaron
My simple kitchenSkładniki: -pierś z kurczaka (Ilość piersi zależy od tego ile kotletów chcemy uzyskać. Z 1 pojedynczej małej piersi wychodzą dwa kotlety.) -ser zółty gouda -przyprawa kucharek -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na 2 płaty. Posypujemy z obu stron delikatnie kucharkiem. Na jednej połowie piersi kładziemy(...)ser i przykrywamy drugą połową. Kotlety obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu z jednej i drugie strony. Smacznego
Magia jedzenia.bałkańskiego opakowanie fit&easy Ative 200 g pomidorków cherry 1 ogórek pęczek rzodkiewek szczypiorek 100 g prażonych pestek słonecznika 1 jajko odrobina mleka bułka tarta ulubiony sos ziołowy Wykonanie:Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Ser kroimy w małą kostkę ok 1cm. następnie panierujemy go w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej ze stron. Odsączamy
Malinowe Pocałunkiroladek ukryłam ser żółty i szpinak. Podałam je z pesso pszenno-gryczanym i sałatką z pomidorków koktajlowych.składniki:1 duża podwójna pierś z kurczakakilka liści szpinakukawałek żółtego sera ok 100 gsezam i bułka tarta do panierowania1-2 jajkaolej do smażeniasól,pieprzdodatki300 g pomidorków koktajlowych1 mała cebula1 łyżka posiekanego koperkuolej sezamowy do skropieniapesso pszenno-gryczane WodzisławPierś kurczaka pokroić wzdłuż w niezbyt(...)oprószyć solą z pieprzem. Ser żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki za panierować w jajku a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół
Monia miesza i gotujeszparagi idealnie komponują się z piersią także polecam wypróbować przepis :). Będziemy potrzebować: 1 pęczek szparagów zielonych ( około 12 szt) 4 pojedyncze piersi kurczaka 8 plastrów sera żółtego około 1/2 szklanki bułki tartej na sos: 1 szklanka majonezu 4 łyżeczki musztardy delikatesowej (użyłam musztardy kieleckiej) sok z 1 cytryny (około 50 ml) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Link(...)smaruję masłem. Na piersi kurczaka układam dwa plastry żółtego sera, na ser kładę w poprzek 3 lub 4 szparagi (w zależności jak są grube) i zwijam roladkę ( dokładnie widać to na filmiku). Roladkę układam w naczyniu żaroodpornym. Ułożone roladki w naczyniu polewam sosem i górę posypuję obficie bułką tartą i delikatnie dłonią dociskam bułkę tartą do roladek. Naczynie wstawiam
Uwaga Babcia Gotujesię... Składniki: 2 bakłażany 250 g świeżych kurek 1 średnia cebula pół pęczka natki pietruszki ½ szklanki ugotowanego ryżu oliwa z oliwek 1,5 łyżki bułki tartej 70 g żółtego sera (startego na tarce) sól pieprz świeżo zmielony Wykonanie: Bakłażany opłukałam, przekroiłam wzdłuż. Każdą połówkę posoliłam obficie solą i odstawiłam na 30 minut. Pod wpływem(...)smaku solą i pieprzem. Dodałam natkę pietruszki, bułkę tartą a następnie ryż. Wymieszałam. Bakłażany wydrążyłam z miąższu zostawiając brzegi. Miąższ pokroiłam i podsmażyłam na patelni na łyżce oliwy. Dodałam go do przygotowanego farszu. Wymieszałam i wyłożyłam na wydrążone łódeczki bakłażanów. Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Nafaszerowane bakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania
Kuchnia u KrysiSkładniki: (na 8 kotletów) 8 jaj (7 ugotowanych na twardo i 1 surowe), 3 łyżki mleka, bułka tarta, duża garść natki pietruszki, sól, pieprz, olej, 30g startego sera żółtego, 1 łyżeczka tartego chrzanu. Przygotowanie: 7 jajek(...)ugotować w osolonej wodzie - gotować 7-8 minut od zagotowania się wody. Po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Dodać do nich starty ser żółty, posiekanką natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, mleko, starty chrzan, surowe jajko, sól, pieprz i wymieszać. Formować kotleciki, mocno dociskając do siebie wszystkie składniki, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć
W kuchni u Monikiopakowanie białego sera ze szczypiorkiem 0,5 cebuli 4 jajka sól, pieprz, papryka Odcedzić tuńczyka i rozdrobnić widelcem. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem, dodać tuńczyka. Wymieszać tworząc jednolita masę. Bułkom odkroić łebki (zjeść), wydrążyć miąższ (zjeść :P ) lub zostawić i nakarmić kaczki ;/ Napakować farsz do bułek , tak by pozostało trochę miejsca. Do każdej bułki rozbić
MarciochaKucharzypodsmażonymi pieczarkami i cebulką i cudownie ciągnącym się żółtym serem. Składniki: około 10 placków naleśnikowych 500 g pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera pieprz sól 2 jajka bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: Należy usmażyć naleśniki. Chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na naleśniki, dlatego tym razem pominęłam ten etap opisywania. Ważne(...)wodę. Zawartość patelni ostudzić. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do zimnych pieczarek, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać. Na zimne placki naleśnikowe nakładać po 2 łyżki farszu, zrolować naleśniki, brzegi ich zwinąć do środka, tak by nic nie wyleciało ze środka podczas smażenia. Jajka roztrzepać widelcem. Krokiety maczać w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
na moim stole...Bułeczki już lekko uschnięte, ser żółty tak samo[ ktoś nie zamknął dokładnie opakowania] ..no i co z tym zrobić? ano takie oto pyszne zapiekane bułeczki..w
Moje domowe kucharzenieSkładniki: -piersi z kurczaka -ser żółty -fasolka szparagowa -sól -pieprz -mąka -jajko -bułka tarta -olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Następnie pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy na grubość ok 3 mm. Posypujemy solą i pieprzem. Na brzegu kładziemy kawałek sera i 2 fasolki i zwijamy devolay'a. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy
Magia jedzenia.Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka kawałek pora liście rukoli tarty żółty ser sól, pieprz Panierka: jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. 2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty żółty ser, trochę pora, kilka listków
Kuchnia domowa Aniboczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta sól olej do smażenia Boczniaki myjemy i wkładamy do miseczki, skrapiamy sosem sojowym i mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy jajko z papryką, mąką, serem i wodą
Dzieje kuchennej Wiewióry