bułki z serem - 3510 przepisów (strona:53/234)

Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej 44

Przepis jest prosty, acz samo smażenie wymaga kilku prób i błędów. Smak jednak wynagradza wysiłek. POTRZEBUJEMY 1 kalafior 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 jajko 5 łyżek startego sera żółtego sól i pieprz bułka tarta do panierki oliwa lub olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Gotujemy kaszę zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. A kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy je na parze(...)minut) soląc wodę (1 łyżeczka). W tym czasie gotowania trzemy ser. Ostudzony kalafior gnieciemy nożem. Razem z ostudzoną jaglanką wrzucamy do jednej miski ze wszystkim składnikami, czyli serem, jajkiem i przyprawiamy całość. Formujemy kotlety w postaci kulek trochę większych od piłek ping-pongowych. Lekko je zgniatamy i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na większej ilości tłuszczu dłużej z jednej strony

Fleksitarianizm.pl
Knedle serowe z bułką tartą 109

masło – 30 g* małe jajko – 2 szt* kasza manna – 40 g* mąka pszenna – 20 g* sól – 1 szczypta* bułka tarta do posypaniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : KNEDLE :Ser rozcieramy drewnianą łyżką.Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki.Dokładnie razem mieszamy.Opruszonymi mąką dłońmi formujemy knedelki.Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy(...)minut na bardzo wolnym ogniu.Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.* Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą.Smacznego

Ostra na Słodko
KROKIETY Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I SEREM 96

piekę, to mam okazję przygotować i krokiety). Z każdym farszem smakują wyśmienicie, zarówno do barszczu jak i bez niego. Tym razem przygotowałam krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem. Pożywne danie, które można przygotować zarówno na obiad, jak i danie na imprezy. Polecam :) Składniki: * 250 ml wody gazowanej * 50 ml mleka * 2 łyżki oleju * 1 jajko * półtora szklanki mąki pszennej(...)koniec smażenia dodać pokrojone drobno pieczarki, sól, paprykę ostrą i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko wymieszać i podsmażyć, by pieczarki były miękkie. Dodatkowo: * plastry żółtego sera (tyle ile będzie krokietów) * 2 jajka * bułka tarta * olej do smażenia Na środku każdego naleśnika położyć plaster sera, nie dużą ilość mięsnego farszu. Po obu brzegach naleśniki złożyć do środka, po przeciwnych brzegach naleśnika

Zrób to smacznie
Konfitura z fig z pomarańczami 121

Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. Konfitura z fig , którą proponuję nadaje się do wędlin, serów, ale również jako dodatek do słodkiej bułki, placka drożdżowego... Przygotowałam ją jako dodatek do serów i wędlin. Jeżeli ktoś woli słodsze przetwory, to proponuję dodać jeszcze 200 - 300 g cukru, na samym początku. Gotować razem

królestwo garów
XI AKCJA piekarnie w twoim mieście 177

Dzisiaj wpis co prawda dokonany przeze mnie, ale zakupy sponsorował narzeczony. Choroba niestety dalej trzyma, kończę brać leki. Piekarnie odwiedził więc Sławek i kupił trzy słodkie bułki na cieście francuskim. Jedna z samym serem, druga z budyniem a trzecia z serem i dżemem. Każda polana lukrem. Koszt takiej bułki słodkiej to 1,70. I była to ta sama piekarnia

Magiczne Życie Marty
ORKISZOWE PLACKI Z CUKINII Z SOSEM GORGONZOLA. 182

się ma pod ręką.Podawane w wersji słodkiej czy wytrawnej, smakują niezaprzeczalnie. Osobiście wolę je bardziej niż naleśniki.Postanowiłam je urozmaicić, podając do nich słony sos z sera gorgonzola. Dodatkowo, zamieniłam bułkę tartą czy też mąkępszenną na ich zdrowszy odpowiednik - mąkę orkiszową. Smakują rewelacyjnie, a serowy sos ten smak podkreśla i nadajewykwintnego wymiaru. PLACKI Z CUKINII Z SOSEM GORGONZOLA

W kuchni Karmel-itki
Roladki z serem i sałatą 157

wykorzystałam je do roladek z serem. Smak był zaskoczeniem. Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję. 500 g schabu Sól Pieprz Słodka papryka 200 g żółtego sera Kilka liści sałaty masłowej 2 jajka Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdym plastrze układamy(...)sałatę oraz plastry sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem

VioletoweKucharzenie
Hot dog z grilla 281

poza zdjęciami z etapów przygotowania zrobiłem swój pierwszy video-przepis jednocześnie zachęcając Was do oglądnięcia :) Składniki na 4 sztuki: 8 białych kiełbasek - surowych 4 bułki pszenne  cebulka prażona 8 plasterków boczku cienko krojonego kawałek sera żółtego kapusta kiszona ewentualnie sałata dodatki : pomidorki koktajlowe, kawałek papryki sos do smarowania: miód, musztarda, odrobina przecieru z chilli Przygotowanie : Białe kiełbaski nacinam(...)grillowania. Gotowe i kilkukrotnie smarowane kiełbaski ściągam z grilla i obtaczam je w cebulce prażonej. Do bułeczek daję kolejno odrobinę kapusty, musztardę, parówkę nadziewaną serem i grillowane dodatki. Rada : Jeśli nie masz formy do grillowania bułek to rozchyl je lekko układając na rusztach aby same ruszta utrzymały jej kształt, skrapiając odrobiną oliwy w środku

Mechanik grilluje
Szwajcar drobiowy 1766

Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości kotleciki, doprawiam solą i pieprzem i rozbijam na dosyć cienko(...)prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze". Roladkę obtaczam w bułce tartej, rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej,  Smażę na złociutki kolor w głębokim oleju. Podałem z ziemniaczkami w śmietanie i domowej roboty mojej

Mechanik w kuchni
Schabowy na ostro i ziemniaki czosnkowe 183

pomidora i ogórka. Składniki na 2 porcje: 4 ziemniaki (średniej wielkości) 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku koperek 3 kotlety schabowe - ilość wg uznania :) 3 plastry sera olej 1 jajko bułka trata pieprz cayenne 2 pomidory 4 ogórki gruntowe 1/2 czerwonej cebuli łyżka octu 3 łyżeczki cukru sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Ogórki obieramy i kroimy w plastry(...)bułce. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni (opcja grill) i wkładamy ziemniaki - zapiekamy (bez przykrycia) ok. 20-25 min. W tym czasie przygotowujemy sos do ziemniaków. W szklance mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - w między czasie zalewamy ziemniaki w piekarniku. 10 min przed wyjęciem ziemniaków smażymy kotlety - na rozgrzanym oleju. Ok. 1 minutę przed usmażeniem kotletów kładziemy plaster sera

Alutka-Gotuje
Hot - dog XXL na miarę Bic Maca, czyli fast-food najbardziej pospolity w pysznej odsłonie imprezowej 133

Reszta podniebień będzie usatysfakcjonowana. Składniki (na 4 hot - dogi): opakowanie wysokiej jakości parówek (np z szynki) 4 dorodne bułki - paluchy 2-3 liście sałaty (np. Lollo lub Rzymskiej) 1-2 ogórki konserwowe 1/3 ogórka zielonego kilka plastrów pomidora 2 plasterki sera żółtego kilka plastrów cienko-krojonej cebuli łyżka prażonej cebulki Składniki na magiczny sos (mała miseczka): 2 łyżki majonezu(...)mała łyżeczka bardzo drobno posiekanej cebuli 1 łyżeczka musztardy stołowej szczypta czosnku suszonego kilka kropli octu winnego 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Parówkę gotujemy przez chwilę. Bułki rozkrajemy wzdłuż (nie do końca). Układamy w niej ser i cebulę i zapiekamy chwilę w piekarniku. Do ciepłej, chrupiącej bułki wkładamy liść sałaty i układamy pokrojone wcześniej warzywa. Wkładamy gorącą parówkę. Zalewamy sosem powstałym

Kuchnia po mojemu
Sosy FOLWARK - Kajzerka z jajkiem i kabanosem 151

koniecznie spróbować. Składniki : * kajzerka * jajko * kabanos * plasterek mozzarelli  * ogórek kiszony * majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie : Bułkę przeciąć na pół, podpiec i posmarować sosem oraz położyć ser. Jajko usmażyć i ułożyć na bułce, dodać kabanosa i plasterki ogórka kiszonego. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Pasztet z cukinii 101

bardzo smaczna Składniki: - 1 kg cukinii - 2 marchewki - 2 ząbki czosnku - 150 g pieczarek - 1 łyżka masła - 1/2 pęczka natki zielonej pietruszki - 3 jajka - 140 g bułki tartej - 100 g żółtego sera - sól, pieprz - szczypta chili Forma keksówka o wymiarach 30×10 cm. Na maśle podsmażamy cebulę drobno posiekaną wraz z czosnkiem. Do tego dodajemy obrane i starte(...)lekko solimy i pozostawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie odciskamy wodę. Do cukinii i marchewki dodajemy pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, ser żółty starty na tarce oraz żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Wsypujemy po trochu bułkę tartą i mieszamy. Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy z masą cukiniową żeby ją napowietrzyć. Gotową masę przekładamy

Kuchenne Wariacje
Krokiety w bułce 203

pokrojoną cebulę i podsmażać do miękkości. Powstałą ze smażenia pieczarek wodę odparować lub odlać.Do miski wrzucić usmażone pieczarki wraz z cebulą, dodać rozdrobnione wnętrza bułek (powstałe z ich wydrążenia) i ser i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.Każdą połówkę bułki nadziewać powstałym farszem.Nadziane połówki bułek lekko spłaszczyć dłonią, zanurzyć w mleku, następnie w roztrzepanych jajka i na końcu

Gospodyni Miejska
Kalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka 101

gminy Korczyna”. Kalafior zapiekany z mięsem – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 średni kalafior 200-300 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 bułka 1 szklanka mleka do namoczenia bułki 1 jajko 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku   Całego kalafiora gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale żeby się nie rozpadał. Bułkę zalewamy(...)miski wykładamy mielone mięso, jajko, odciśniętą bułkę i zmieloną lub posiekaną cebulę z czosnkiem. Mięso doprawiamy solą oraz czosnkiem i dobrze mieszamy. Farszem nadziewamy wszystkie szczeliny w kalafiorze. Kalafiora smarujemy majonezem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez godzinę. Pod koniec pieczenia wierzch kalafiora posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut. Podajemy na gorąco. Kalafior

Trzeci talerz