Pieczeń drobiowo-wieprzowa z majonezem

Pieczeń drobiowo-wieprzowa z majonezem

Pieczeń drobiowo-wieprzowa z majonezem

Ten duet to wyjątkowo udane połączenie – schab wieprzowy i filety z piersi kurczaka, zapieczone z pachnącą, podsmażoną cebulką. Dodatek majonezu powoduje, że mięso jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Inspirację znalazłam w starej gazetce z przepisami. Składniki: • 4 plastry schabu • 2 piersi kurczaka • 3 cebule • 100 g masła • 8 łyżek ostrego majonezu np. Kieleckiego • sól, pieprz do smaku • 150 g sera żółtego • olej i bułka tarta do w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, majonez, schab, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, bułki, pierś, zapiekanki, zapiekanka, mięso, torty, tort, filet z kurczaka, uda z kurczaka, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, kurczak z serem, zapiekanka z serem, kurczak pieczony, zapiekanka z mięsem , zapiekany kurczak, mięsa pieczone

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.