się cudownie płynna, a całość smakuje nieziemsko z domową konfiturą jarzębinową. Składniki: 2 opakowania sera Bavaria Blu mini od Mlekomy (łącznie 300g) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej kilka łyżek bułki tartej olej do głębokiego smażenia konfitura z jarzębiny do podania Przygotowanie: Sery wyjęte z opakować pokroić na 4 lub 6 części. Każdą z nich najpierw obtoczyć dokładnie
Cakes By Kejtpierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka oregano, szczypta pieprzu cayenne, sól i pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Dzisiaj u mnie kotlety z piersi kurczaka i papryki. Ciekawe połączenie dwóch smacznych składników. Kotlety robi się błyskawicznie - a stanowić
Świat Domowej Kuchnifacebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 6 jajek 125 g cukru 75 g drobno posiekanych orzechów włoskich 125 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki kawy zbożowej rozpuszczalnej Anatol Delecta 2 połówki brzoskwiń Żółtka utrzeć z połową cukru na jasną, puszystą masę. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania, stopniowo, łyżka
Domowa cukiernia Ewyjajka eklerki, podchodzący właśnie z Książki Kucharskiej Maryi Ochorowicz – Monatowej. Tak obecnie modne jajka w koszulkach, obtaczane w parmezanie a następnie smażone. 5 jajek, 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki masła, sól, 3 łyżki octu jabłkowego, 4 łyżki tartego parmezanu. 4 jajka ugotować w koszulkach. W garnuszku zagotować wodę, wlać ocet jabłkowy, dodać pół łyżeczki soli
królestwo garówSkładniki : 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 1 kostka twarogu półtłustego ( 200 g ) 2 cebule średniej wielkości 1 łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Ziemniaki i twaróg, przeciskamy przez praskę , wkładamy do miski . Wbijamy jajko , dodajemy mąkę , sól , cukier , pieprz . Na patelni smażymy na złoty kolor cebulkę ( bardzo drobniutko posiekaną
Ogrodnik w podróżySkładniki: ziemniaki 10 sztuk/mniejsze, cebula 2 sztuki/średnie, ząbki czosnku 5 sztuk, koperek 1/2 pęczka, cukinia 1 średnia, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba w pojemniku rozdrabniacza rozdrobnić dokładnie cebulę, czosnek, koperek i przełożyć do miski, następnie kawałki obranych ziemniaków dokładnie rozdrobnić
W Mojej Kuchni Lubięporcje: na kofty: 400g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 natki pietruszki ¼ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia dodatkowo: 5 ziemniaków 2-3 czerwone papryki w zależności od wielkości na sos: 500 ml passaty pomidorowej 1/3 szklanki wody ¼ ostrej papryki
Fabryka pomysłówgarście świeżego szpinaku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki sezamu 1 łyżka płatków migdałowych 2 łyżki płatków zbożowych 1 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sosu sojowego Natka pietruszki 1 łyżka oleju + olej do smażenia woda Przyprawy: Pieprz i sól Pieprz ziołowy Gorczyca mielona
Bananowe Polekapusty, najlepiej młodej 2/3 kg ziemniaków, obranych i startych na drobnej tarce 1/2 cebuli, startej na puree 2-3 ząbki czosnku, zmiażdżone 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej (można zastąpić bułką tartą) sól i pieprz kminek, majeranek olej do smażenia Sos: 250 g chudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego)) po 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej 1 mała
Czerwień i błękitcebula 2 średniej wielkości ząbki czosnku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki sezamu 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sosu sojowego Natka pietruszki 1 łyżka oleju + olej do smażenia Przyprawy: Pieprz i sól Pieprz ziołowy Gorczyca mielona Chilli mielone Czosnek granulowany Opcje do podanie
Bananowe Pole"Zwykłe pszenne bułeczki tyle, że zaplecione fantazyjnie i posypane makiem. Z dodatkiem masła i domowej marmolady smakują znakomicie". Czytaj więcej »
Wiem co jemszkoda, że było ich tak mało :) Składniki: 20-25 dag pieczarek mała cebula łyżeczka masła sklarowanego 3 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz suszony koperek 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju Wykonanie: Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam na nim cebulę
Kuchenne zapiski Edytyplastry salami z pieprzem kawałek pora 4 suszone pomidory z zalewy przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim szczypta pieprzu bałkańskiego sól morska do smaku 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami
Wanilia i Kardamonkonsystencję jest nieprzesłodzony a śliwki nadają mu charakteru. Wspaniały deser na różne okazje.Jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Składniki: Ciasto: 5 jajek 10 dag cukru pudru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki budyniu śmietankowego 50 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 1 szklanka naparu z herbaty owocowej Red Hot Ginger Basilur
Wanilia i KardamonTroszkę pokombinowałam i udało mi się zrobić coś co smakowało mojemu mięsożernemu mężowi...kotleciki wegetariańskie. Składniki: 500g twarogu 3 krotnie mielonego 1 duże jajko 1 szklanka mąki pszennej 200g pieczarek bułka tarta olej sól morska w młynki (u mnie Kamis) pieprz kolorowy w młynku ( u mnie Kamis) Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy bardzo drobno, doprawiamy do smaku i przesmażamy
Wielki apetyt