bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:267/587)

Wytrawny piernikowy chleb 180

mąki pszennej razowej 4 pierniki Serca Toruńskie Kopernik (90g) opakowanie drożdży suszonych (7g) 1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 1/4 łyżeczki soli łyżeczka drobno posiekanego świeżego rozmarynu 1/4 łyżeczki mielonego chili jabłko starte na papkę (ok 180g) 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki mleka 2 łyżki oliwy z oliwek Pierniki przekładamy do malaksera i miksujemy do powstania konsystencji bułki tartej. Mąkę mieszamy

Mienta blog
PIEROGI LENIWE 195

PIEROGI LENIWE ❤ Jak zrobić domowe pierogi leniwe - sprawdzony przepis krok po kroku. Obłędne, zdecydowanie przepyszne, mięciutkie pierogi leniwe - fantastyczne z tartą bułką przesmażoną na maśle lub ze śmietaną posypane cukrem 😋😋😋👌 Tak naprawdę to tylko kwestia smaku, z czym najbardziej lubicie takie pierożki 😉 Przepis niezawodny, poradzicie sobie na pewno, więc śmiało korzystajcie z niego. Ślicznie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI : kopiasta szklanka ugotowanych(...)wystudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 500g sera białego, przetartego przez sito 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku mąka pszenna do podsypania PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Oddzielamy żółtka od białek. Krok 2, Żółtka ucieramy razem z masłem na puszystą masę, z białek ubijamy sztywną pianę. Krok 3. Łączymy w misce ziemniaki, ser biały

Moja Książka Kucharska
Bułeczki śniadaniowe z szynką. 207

Bułki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, kolację, jako przekąska zabrana na dłuższą wycieczkę lub piknik. Za nadzienie może posłużyć nam smażona cebula, pieczarki, mięso mielone, warzywa, żółty ser lub wszystko zmieszane ze sobą. Jest to świetny sposób na pyszne wykorzystanie resztek. Polecam! Składniki na bułeczki śniadaniowe z szynką: na 16 sztuk CIASTO: 525 g przesianej, pszennej mąki(...)przestygnie można dodać starty ser.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 16 porcji, każdą formujemy w kulkę, wałkujemy na placuszek, nakładamy porcję farszu, sklejamy i formujemy kształtną bułeczkę. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odkładamy do wyrośnięcia na około 30 minut.  DODATKOWO: jajko do smarowania sezam, mak, czarnuszka do posypania      Piekarnik nagrzewamy

Rozpustne gotowanie
Odrywany chlebek z czosnkiem i ziołami 280

wody 85 ml letniego mleka 55 g miękkiego masła 2 jajka 1 łyżka ziół prowansalskich   Dodatkowo: 40g masła 5 ząbków czosnku 1 łyżka drobno posiekanej bazylii   *** Mąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy. Odpowiednio wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne *** *** Z ciasta formujemy kule i umieszczamy ją w oprószonej mąką misce. Miskę przykrywamy(...)smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z rabarbarem i śmietankową pianką 95

Sezon na rabarbar w pełni, a to ciasto w smaku jest rewelacyjne. Kwaskowy smak rabarbaru przepleciony ze słodyczą kruchego ciasta i kruszonki oraz śmietankowej pianki. Jest

Bułka z Chlebem
Ciasto rabarbarowe z bezą i płatkami migdałowymi 124

Doskonałe, puszyste ciasto z dużą ilością rabarbaru i kruchą bezą pieczoną z płatkami migdałowymi.  Przepis na blachę o wymiarach 25 x 36 Co potrzeba na

Bułka z Chlebem
Domowa bułka tarta 205

Bulka tarta jest w naszej kuchni nieodzowna.To niezastapiony skladnik wszystkich panierek.Schaboszczak,knedle z owocami polane maselkiem z bulka tarta-nie do pomyslenia by moglo jej zabraknac.Proponuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong 241

Orkisz dał zdrowie i smak, Tang Zhong dał delikatny miękisz, czarnuszka zaś oryginalny aromat...Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i

Grahamka, weka i kajzerka
Tureckie bułeczki-Wypiekanie na śniadanie 187

połączyć z  drożdżami, dolać  mleko.Wymieszać, wyrobić rzadkie ciasto.Zostawić na 45-60 minut.Następnie do zaczynu dodać: 215 g białej pszennej mąki chlebowej[ dałam zwykłą pszenną] 20 g mielonych migdałów 25 g ciemnego słodu 15 g ciemnego muscovado [ dałam taki cukier] 1 łyżeczka soli 50 g stopionego masła 50 g melasy 1 jajko 100 g rodzynek(...)godziny. Po tym czasie ciasto odgazować, podzielić na 10 części (109 g), formować lekkie bułeczki i pod przykryciem zostawić na 10 minut. Następnie kształtować dobrze naciągnięte bułki, układać je na naoliwionej blasze i zostawić do wyrośnięcia na 60 minut.Przed pieczeniem posmarować bułki jajem z mlekiem.Piec w temperaturze  210 stopni  przez 30 minut. Wystudzić na kratce. Razem ze mną

Moje domowe kucharzenie
Tarta z Crème Pâtissière 190

owoc granatu 4 mandarynki 1 galaretka cytrynowa'; document.write(" "); Składniki na tartę o średnicy 25 cm oraz 8 tartaletek o średnicy (liczonej u góry) 7 cm 440 gr mąki pszennej u mnie tortowa 260 gr masła 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki zimnej wody Wszystkie składniki wyrobić szybko, na ciasto/kulkę. Ja wszystko wrzuciłam do malaksera i siekałam parę minut(...)rozwałkować między dwoma arkuszami papieru na grubość około 3 min, następnie, odkleić arkusz z jednej strony i stronę z papierem wyłożyć od góry na formę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą lub mąką. Na papier wysypać około kilograma fasoli/ryżu/kaszy (dzięki temu tarta się nie wybrzuszy, a boki zostaną na swoim miejscu). Piekarnik nagrzać do 190 st. Piec

moj przepis na
Pyzy 129

cebuli dodaję grzyby suszone. Ciasto : 300 g mąki pszennej, 1,5 g suchych drożdży, 250 ml letniego mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka masła, szczypta cukru, 1 łyżeczka do kawy soli, farsz : 1 cebula, garść grzybów suszonych, sól, pieprz, 2 łyżki masła, sok z cytryny, masło do wysmarowania formy i natłuszczania rąk, bułka tarta do wysypania formy Ciasto : mąkę wsypać

królestwo garów
Prosta babka czekoladowa 103

Składniki: – 450 g mąki pszennej – 3/4 szklanki cukru – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 3 jajka rozmiar M – 3 łyżki kakao – 250 ml mleka – 1 łyżeczka sody – 3/4 szklanki oleju roślinnego – 3 łyżki ciemnego kakao Składniki polewa: – 1 tabliczka białej czekolady Wedel – 3-5 łyżek mleka – miękkie masło i bułka tarta do formy PRZYGOTOWANIE: Przygotuj dużą formę

nietylkopasta.pl
Krokiety z kapustą i pieczarkami 157

kapustą i pieczarkami Naleśniki: 250 g mąki pszennej 300 ml mleka 300 ml wody 1 / 4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia Nadzienie: 1 / 2 kg kiszonej kapusty 1 / 2 kg pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 2 jajka do obtoczenia bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśniki

niecodziennikpary
Chlebek bananowy z orzechami 119

sztuki) 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850) 200 g mąki pszennej 150 g miękkiego masła 150 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 jajka (wielkości L) 150 ml mleka 150 g orzechów włoskich 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 płaskiej łyżeczki sody 1 łyżka rumu (opcjonalnie) Dodatkowo: margaryna do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy (adsbygoogle

niecodziennikpary