Składniki (na 2 porcje): dwie bułeczki pszenne, grahamki lub maślane dwa, trzy jajka 100 gram wędzonego łososia 1 pomidor malinowy 1 szalotka masło do smażenia oregano sos miodowo- musztardowy: łyżka musztardy francuskiej, łyżka miodu, dwie łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu Bułki przekrój wzdłuż na pół i grilluj na patelni
Mango Papajapodawać na różne sposoby. Polecam kopytka z sosem lub z bułką tartą .Te są z dodatkiem zmiksowanego jabłka polane zrumienionym masełkiem i oprószone cukrem cynamonowym. Mówię wam, palce lizać. Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 350 g twaróg półtłusty łowicki 100 g mąki krupczatki 200-250 g mąki pszennej* 3 łyżki cukru 1 jajko 1 większe jabłko masło zrumienione cukier cynamonowy
Ala piecze i gotujemajonezem Drukuj Składniki 4 jaja 200 g cukru 60 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3/4 szklanki majonezu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat cytrynowy Sposób przygotowania: Jaja powinny być w temperaturze pokojowej. Formę na babkę średniej wielkości smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Mąki przesiewamy
Rusty Forkbułki zrobiłam na bazie przepisu na SZYBKIE ROGALIKI , które często piekę moim dzieciom. Tym razem użyłam innego rodzaju mąki. Wyszły pyszne i na pewno trochę zdrowsze. Polecam oba przepisy :) SKŁADNIKI NA 9 SPORYCH BUŁECZEK: 55 dag mąki pszennej 10 dag mąki orkiszowej 10 dag mąki żytniej typ 2000 1 łyżeczka cukru 1-2 łyżeczki soli
Pani na deserinne smakołyki z pieczonymi buraczkami koniecznie zajrzyjcie do Mopsika . Bułki z buraczkami Składniki: (na 12 sztuk) 100 g mieszanki 5 ziaren 200 g buraków 20 g świeżych drożdży 300 ml letniej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżka złotego syropu 500 g mąki orkiszowej 225 g mąki pszennej dodatkowo: 3 łyżki mleka Mieszankę ziaren zalać wrzątkiem. Buraki obrać, zetrzeć na tarce
Pożeraczka, czyli raz adobrzepszennej 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 budyń waniliowy Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść. Formę o wymiarach 22 x 36 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. 2/3 ciasta rozwałkować i wylepić dno formy. Wstawić do lodówki
https:KKuchniaMniamgodz Składniki: 1 kostka schłodzonego masła 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. zmielonych migdałów 1 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 1 op. cukru waniliowego z wanilią szczypta zmielonych goździków 1 jajko 1 łyżka wódki ( w przepisie jest wiśniówka) 1 żółtko tłuszcz i bułka tarta do blaszki 25 dag konfitury z malin ( użyłam śliwek ) Sposób przygotowania
Różne smaki w kuchnicukru cynamon Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 100 g cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej Polewa: 80 g miodu 50 g śmietany 20 g masła
Różne smaki w kuchnidodać przestudzoną margarynę i jogurt - lekko wymieszać. Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą - dokładnie wymieszać. Potem dodać posiekane orzechy włoskie - wymieszać robotem. Na koniec dodać pokrojone truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec około 45 - 60 minut w temperaturze
Ciastka - domowe słodkościprzegapcie tego momentu, bo jajko świetnie nawilża przy jedzeniu i bułkę, i ser. Wyjmujemy upieczone chaczapuri na talerze, w masę serową wkładamy plasterki zimnego masła i od razu podajemy. Uprzedzam – ciężko się tym daniem nie najeść! Jedno chaczapuri spokojnie zaspokoi głód największego głodomora. SKŁADNIKI CIASTA 350g mąki pszennej typ 650 7g drożdży instant 1 niepełna łyżeczka cukru 1 niepełna łyżeczka
Karo in the Kitchenszklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 0,5 łyżeczki soli - 3 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jajka - 6 łyżek mleka - 4 łyżki śmietany - 7 łyżek oleju - 1-2 figi - kilkanaście śliwek - 2 łyżki oleju - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie
Gocha gotuje!maślanych. Zachęcam do zrobienia na święta :) Składniki: 220 g mąki pszennej 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 190 g śmietany 18% 40 g oleju 1 łyżeczka olejku pomarańczowego Ponadto: Masło, bułka tarta lub mąka do wysmarowania i obsypania formy. Wykonanie: Wszystkie składniki
Smak mojego domuprzed świętami jest bardziej wilgotny. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 gram masła 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 gram mieszanki keksowej Helio Dodatkowo: 1 op. gotowego lukru 100 gram skórki pomarańczowej Helio Tłuszcz do wysmarowania formy Bułka tarta do wysypania formy Sposób przygotowania: Masło roztapiamy w rondlu, pozostawiamy
Bajeczna Kuchniaszklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju Farsz: ok. 550 g piersi z kurczaka przyprawa do shoarmy 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 duże ząbki czosnku ok. 250 g sera feta Dodatkowo: 1 jajko i bułka tarta na panierkę W dużej misce wymieszać trzepaczką
Simply Food