budyń - 12640 przepisów (strona:615/843)

Tort dla ornitologa 252

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń na 3/4 l mleka + 3 szkl mleka + 3 … Czytaj dalej Tort dla ornitologa

czarrna od kuchni
Kluski leniwe 224

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki 1kg białego sera półtłustego w kostce 80g budyniu śmietankowego, w postaci proszku 150g mąki pszennej 2 jajka Szczypta soli Łyżeczka cukru Wykonanie: Ser przecisnąć przez prasę lub dobrze rozgnieść widelcem. Wyrobić masę ze składników. Z ciasta uformować wałeczek

W garach u Gosi
Ciasto popapraniec 227

stopień wypieczenia patyczkiem. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Ja przed smarowaniem dżemem nasączyłam ciasto likierem amaretto ale nie jest to konieczne. W miedzy czasie z podanych składników ugotować budyń, do wystudzonego wkręcić miękkie masło. Pierwszy blat posmarować dżemem porzeczkowym wyłożyć większą cześć masy budyniowej przykryć drugim blatem, na wierzchu posmarować dżemem porzeczkowym i cienko resztą kremu. Posypać startą czekoladą

W garach u Gosi
pyszny sernik korzenno-śliwkowy z musem śliwkowym na biszkoptach pieczony... 218

Składniki: Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, przyprawa korzenna 1 opakowanie, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, śliwki 3/4 kg, cukier 3 łyżki, woda 1/4 szklanki, tortenguss rote 1 opakowanie + 1/2 szklanki wody Jeśli przygotowujesz dania z dbałością i chcesz, żeby nie tylko świetnie smakowały ale również pięknie się

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy budyń czekoladowy bez laktozy i glutenu 136

roślinne. Z dodatkiem dobrej jakości gorzkiego kakao i domowego ekstraktu wanilii bije na głowę taki z torebki. Można zajadać sam albo z ulubionymi dodatkami. Dla mnie idealnym dodatkiem do budyniu czekoladowego są wiśnie. Może to być konfitura wiśniowa albo tak jak w tym przypadku domowa frużelina . Do tego kilka orzeszków nerkowca i gotowe.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Ser z jogurtu na słodko do wypieków 192

posmarowania kanapek. Słodka masa serowa do ciast: ok. 400 g sera z jogurtu greckiego, 1 żółtko – białko wykorzystujemy do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej lub budyniu waniliowego, śmietankowego w proszku 2 łyżki cukru pudru np. olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii Wszystkie składniki na serowy farsz przekładamy do miski i mieszamy dokładnie widelcem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiśniowy sernik z ciastem czekoladowym 213

szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (samego proszku) 100 g startej gorzkiej czekolady Masa serowa: 1 kg sera na sernik (może być wiaderkowe) 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 60g 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo : ok. 400 g wiśni świeżych bądź z syropu Wykonanie : Ciasto czekoladowe:  Jajka utrzyj z cukrem

Kulinarna (nie)codzienność
Kaszki zbożowe Nominal. 187

również używać do zagęszczania zup i sosów oraz jako dodatek do dań warzywnych. Ja osobiście najbardziej lubię je gotować na mleku z dodatkiem mielonego lnu - wtedy powstaje pyszny, naturalny budyń.  Do wyboru mamy 9 rodzajów, z czego ja miałam okazję próbować; mieszaną  (sorgo+quinoa+pełnoziarnisty ryż),  jaglaną,  sorgo, gryczaną,  orkiszową,  owsianą z dodatkiem nasion

Poranek na słodko
Ekologiczne napoje roślinne i kremy Amandin! 163

stabilizatory: gumę guar i gumę ksantanową - które są jednak pochodzenia naturalnego, także w sumie nie ma sie czego obawiać. Najbardziej pasuje mi w połączeniu z kakao, jako baza do budyniu czy owsianki, a także... z kostkami lodu :) Kremem z orzechów włoskich jestem absolutnie zachwycona. Jeszcze nigdy nie próbowałam masła z tych orzechów, a tym bardziej kremu do smarowania. Smak jest

Poranek na słodko
Malinowe serniczki z owocami! 136

Malinowe serniczki z suszonymi wiśniami i żurawiną podane z pestkami granatu i sosem czekoladowym MALINOWE SERNICZKI Z BAKALIAMI /przepis własny/ 350 g twarogu sernikowego 30 g malinowego budyniu w proszku (bez cukru) duże jajko łyżka masła kakaowego (można zastąpić zwykłym) 15 g soczystych wiśni Bakalland 15 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego

Poranek na słodko
Babeczki z kaszy jaglanej! 147

kaszy jaglanej z czekoladowymi kamyczkami i pestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera

Poranek na słodko
Mąka bananowa w owsiance. 146

Owsianka na mleku migdałowym z waniliowym "smoothie mixem" podana z awokado,  budyniem czekoladowym i prażonymi płatkami kokosa Do przygotowania owsianki użyłam miksu australijskiej marki Natural Evolution, która:  - jest bezglutenowa - nie zawiera glutenu, nabiału, zbóż - zawiera skrobię oporną - ma niski indeks glikemiczny - nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów - jest w 100% roślinna - nie zawiera soi, jajek - jest wegańska

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Allos! 144

zamieszaniu i odczekaniu około 7 minut uzyskujemy gęstą, aromatyczną owsiankę. W smaku jest lekko słodka, z dyskretną, orzechową nutą. Przyznam, że wolałabym popping w wersji niezmielonej, ale taki jednolity "budyń" równie dobrze smakuje. Warto dodać do niej wyrazistych dodatków, np. prażonych orzechów, cytrusów czy sosu czekoladowego. * Allos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch   To pasta z pora i pomidorów, świetna

Poranek na słodko
Hello September! Bezglutenowa owsianka na mleku owsianym. 169

zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna. Gotować około 7 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia. Po tym czasie dodać budyń rozrobiony w 70 ml mleka i zamieszać. Gotować jeszcze około minuty, po tym czasie lekko ostudzić i przelać do miseczki. Smacznego! *** ENGLISH VERSION: GLUTEN-FREE OATMEAL WITH SUPERFOODS

Poranek na słodko
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 143

możecie już zajadać, jeśli jednak zupa wydaje się Wam za gęsta to dodajcie do niej śmietankę lub mleko i ponownie zagotujcie.     Zupa smakuje niemal jak dyniowy budyń i jest wyśmienita! Według mnie dzieci się w niej zakochają, bo jest aksamitna, delikatna i słodka. Ja zajadam ją z maślanymi herbatnikami - mniam! :) ___________________________________________________________________ Ten przepis to ulubiona zupa krem Dominika, pyta

Cooking Monster