budyń - 12640 przepisów (strona:45/843)

Malinowa Delicja 57

modyfikacjami pochodzi  STĄD . Biszkopt kakaowy : 3 duże jajka 110 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 15 g kakao Krem budyniowo-maślany toffi : 600 ml mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką : 700 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki(...)biszkoptu oddzielamy od boków formy dopiero po jego całkowitym wystudzeniu ( najlepiej robić to ostrym, giętkim nożem ).   Krem budyniowo-maślany toffi : Odlać 200 ml mleka i rozrobić w nim budynie. Resztę mleka przelać do garnuszka wypłukanego zimną wodą, dodać cukier i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Mleko zagotować, następnie zestawić z ognia i wlać rozrobiony proszek budyniowy cały czas mieszając ( najlepiej

Opowieści z piekarnika
Tarta z porzeczkami, bezą i budyniem 46

jakoś inaczej. I minie. Jutro na przykład jadę na pogrzeb :/. Dobra, to chyba tyle tytułem wstępu. Teraz może w końcu przejdę do rzeczy. Tarta z porzeczka, bezą i budyniem. Czemu ją zrobiłam? Bo wyżebrałam miskę czerwonych porzeczek. Bo akurat w tym czasie mieliśmy się spotkać z częścią ekipy, która lubi desery. Bo chciałam im zrobić przyjemność. Dodatkowo w końcu mogłam(...)przepisami. Właściwie nie kombinowałam, od razu wiedziałam co zrobię. Słodka beza, kwaśne porzeczki. Duet idealny. Znalazłam przepis po zdjęciu. Wiedziałam, że to będzie właśnie to. Nie doczytałam nic o budyniu (w końcu skupiałam się jedynie na zdjęciu), ale gdy doszłam do tytułu i okazało się, że będzie potrzebny, nie zrezygnowałam z niego. Czy był niezbędny? Raczej nie. Spowodował jednak

Kardamonovy
Gruszkowiec bez pieczenia 87

pieczenia, który zagościł w naszym domu. Ciasto jest niesamowicie lekkie, orzeźwiające i smaczne. Nie posiada w swoim składzie ciężkich mas na maśle, lecz lekki delikatny krem na bazie budyniu, galaretki i śmietanki kremówki. Całość przełożona jest herbatnikami oraz biszkoptami i wzbogacona o gruszkę w galaretce. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przygotowałam w małej blaszce(...)wszystkie składniki. Gruszkowiec bez pieczenia to idealny deser na święta, świetny dodatek do kawki, czy poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. GRUSZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietanki kremówki 18 herbatników kakaowych 12 okrągłych biszkoptów 1 duża gruszka 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 galaretka gruszkowa/agrestowa

Przepiski.pl
Ciasto góra lodowa 85

robiąc je na kakaowych herbatnikach, ja przygotowałem je na klasycznych białych petit beurre’ach. Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki. Ciasto góra lodowa – przepis Zaczynamy od przygotowania budyniu, bo musi on być całkowicie ostudzony, zanim zaczniemy przygotowywać kolejne etapy ciasta. Do rondelka wlewamy mleko i zagotowujemy. Jeśli Wasz budyń jest bez dodatku cukru, to do mleka dodajemy cukier(...)Jeśli natomiast kupiliście budyń z dodatkiem cukru, to ten składnik jest niepotrzebny. Do pozostałego mleka dodajemy budynie i łyżkę mąki, dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Dodajemy dwa żółtka i mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do gotującego się mleka i zmniejszamy ogień, energicznie mieszamy i gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Masło wkładamy do miski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Metrowiec 312

również przez bardzo długi czas zachowuje świeżość. Istnieje wiele różnych przepisów na ciasto, jednak podstawą tego ciasta są dwa rodzaje biszkoptów – ciemny i jasne oraz pyszna, kremowa warstwa budyniu. Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto jest czasochłonne, ale z całą pewnością efekt końcowy będzie WOW. Na moim blogu kulinarnym znajdziesz wiele przepisów na pyszne ciasta. Wśród nich(...)sprawdźcie tzw. „suchy patyczek”. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Ciasto następnie przekładamy na kratkę do ostygnięcia. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotowujemy budyń. 350 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałą część mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Dodajemy do gotującego się mleka i bardzo szybko mieszamy, aby nie powstały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Miodownik z makiem i orzechami 104

jajka (4 szt. średniej wielkości) cukier (2/3 szkl.) mąka pszenna tortowa (2/3 szkl.) mąka ziemniaczana ( 2 łyżeczki) mak suchy niemielony (pół szklanki) sól (szczypta) Krem budyniowy: mleko (600 ml.) budyń waniliowy (2 opakowania = 80 g proszku) cukier (5 łyżek) aromat śmietankowy (1 łyżeczka) masło miękkie (200 g) Polewa z orzechami: orzechy włoskie posiekane (200 g) masło (75 g) cukier(...)odwracamy do góry spodem, ściągamy papier i pozostawiamy do wystudzenia. 3. Krem budyniowy : 500 ml. mleka wraz z aromatem śmietankowym i cukrem podgrzewamy.  W pozostałym mleku rozpuszczamy 2 budynie waniliowe (proszek) Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować wlewamy rozrobione z kubeczka budynie i energicznie mieszamy gotując, aż zgęstnieje. Ściągamy z kuchenki i blendujemy gorącą masę, aby otrzymać aksamitną

Rita creative
Pieczony sernik bez spodu – wersja fit 94

Czas gotowania 55 min. Całkowity czas 1 godzina 5 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI   500 g sera twarogowego   4 jajka   5 łyżek jogurtu naturalnego   2 budynie w proszku (waniliowe bądź śmierankowe)   5 łyżek cukru (alternatywnie polecam erytrol bądź ksylitol)   ulubione owoce (ja użyłam borówek)   dżem śliwkowy (opcjonalnie) INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Oddziel białka(...)żółtek i białka ubij na sztywno. 2 W oddzielnym naczyniu dodaj twaróg, jogurt, żółtka, budynie i cukier. Zmiksuj wszystko na gładką masę. 3 Dodaj ubite białka do masy. 4 Przelej masę fo formy, dodaj ulubione owoce. 5 Piecz w 180*C przez ok. 55 minut. Opcjonalnie posmaruj dżemem bądź ulubioną posypką. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI   500 g sera twarogowego

A to pestka
Ciasto kruche z rabarbarem, budyniem i kruszonką 110

Ciasto na weekend - kruche z rabarbarem i budyniem. Wbrew pozorom jest to przepis na ekspresowe ciasto, ponieważ ciasta kruchego nie trzeba wcześniej podpiekać, budyń dodajemy gorący, a rabarbar - surowy. Ciasto najlepiej smakuje po mocnym schłodzeniu. Przepis poniżej 😊 Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto - 2 pełne szklanki mąki pszennej (300 g) - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)kostka masła (200 g) - 2/3 szklanki zwykłego cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - szczypta soli masa budyniowa - 3 szklanki mleka (750 ml) - 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym lub waniliowym (2 x 40 g) - 4 łyżki zwykłego cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego dodatkowo - 0,5 kg rabarbaru - cukier puder do dekoracji Blachę wyłożyć papierem

Ugotować
Francuskie z budyniem i borówkami ‪ 94

Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – budyń waniliowy – 400 ml mleka – 200 g borówek – 1 jajko – cukier puder Przygotowanie: Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń był gęstszy. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia(...)zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu i borówki. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Artykuł Francuskie z budyniem i borówkami ‪ pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Pączki z budyniem pieczone 106

Przepis na niecodzienne pączki nadziewane budyniem. Pączki wychodzą lekkie i puszyste jak chmurka, nadzienie z budyniu waniliowego i polewa czekoladowa tylko dodają im charakteru. Czas przygotowania: 90 min Czas oczekiwania: 90 min Czas pieczenia 15-20 min   Składniki: (na 13 pączków po 60 g) Ciasto drożdżowe: 400 g mąki / 2,5 szklanki 200 ml ciepłego mleka(...)niepełna szklanka 30 g drożdży świeżych 5 żółtek 50 g cukru / 4 łyżki 1 łyżeczka cukru waniliowego 35 g roztopionego masła / 2-3 łyżki 1 łyżka oleju Nadzienie: budyń waniliowy bez cukru (40 g) 400 ml mleka 40 g cukru 40 g miękkiego masła Do dekoracji: czekolada lub lukier kandyzowana skórka pomarańczowa Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Mąkę wsyp do misy, pośrodku

Słodki Blog
Orzechowiec 804

miodu 1 czubata łyżeczka sody WARSTWA ORZECHOWA 160 g orzechów 3 czubate łyżki cukru 50 g masła 2 łyżki miodu MASA BUDYNIOWA 3 szklanki mleka 200 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu porzeczkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO Przesianą mąkę przesypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie za pomocą szklanki lub kubka. Do wgłębienia(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. MASA BUDYNIOWA 2 szklanki mleka umieszczamy w garnku, dodajemy cukier i doprowadzamy do zagotowania. W szklance mleka rozpuszczamy 2 budynie śmietankowe. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu, energicznie mieszając. Gotowy budyń przykrywamy folią spożywczą, tak by dotykała wierzchniej warstwy budyniu, dzięki czemu unikniemy zrobienia

Przepiski.pl