traktować nie tylko jako sposób na zużycie resztek z obiadu, ale też jako metodę na wyczyszczenie lodówki z niechcianych produktów. Mi z obiadu został ryż, pieczony łosoś oraz gotowane brokuły: Mini frittaty mają wiele zalet. Robi się je prościej niż tradycyjną dużą frittatę. Nie musisz mieć specjalnej żeliwnej patelni czy martwić się odwracaniem omleta. Są małe, więc poręczne. Sprawdzą się
Chilli Czosnek i OliwaSałatka migdałowa jest świetną alternatywą sałatki warzywnej (popularnie na Śląsku nazywanej "szałotem"). Sałatka z typu sytych z ciekawym aromatem prażonych migdałów. Do wykonania tej sałatki używam : brokułu ziemniaków kukurydzy płatków migdałowych jajek
SPS Cateringgrzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables Ziemniaki zapiekane z serem z niebieską pleśnią i karmelizowaną cebulą / Blue cheese and caramelized onion potatoes au gratin Ziemniaki z brokułami zapiekane pod mozzarellą/Potatoes and broccoli baked with mozzarella Ziemniaki zapiekane z buraczkami/Potato and beetroot gratin Podwójnie serowe zapiekane puree ziemniaczane/Double cheese mash Ziemniaki zapiekane z cukinią i serem
karmelowyZielono mi! I to ostatnio nawet bardzo! Sałata, szpinak, jarmuż, brokuły - ta zieloność jest taka wiosenna i lekka. Tylko rukoli jakoś polubić nie mogę, ale to nic bo zamieniam ją sobie właśnie na zielone listki szpinaku i jest pysznie. Dzisiaj 4 dzień detoxu z lekkim, białkowym wzmocnieniem bo na śniadanie pojawiły się moje kochane jajka i mogłam je zjeść
Smaczna PyzaPrzy niedzieli proponuję lekką, prostą do przygotowania zupkę krem z zielonych warzyw, która zasmakuje wszystkim domownikom. Składniki: 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa 2 duże ziemniaki 1 pietruszka bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad warzywa sól,pieprz ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła Wykonanie: Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone
Z Majeczką w kuchniłyżeczki soli 200 ml śmietanki lub mleka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki białego pieprzu 1 czubata łyżka masła Do podania 250 g usmażonych pieczarek 1 ugotowany brokuł polędwica wołowa Obierz ziemniaki i szalotki. Pokrój ziemniaki i cebulę w cienkie talarki. Utrzyj mozzarellę. Ułóż ziemniaki na przemian z cebulą w wysmarowanej formie. Posól i oprósz białym pieprzem. Posyp pietruszką
codojedzeniagrubości piersi z kaczki. Po tym czasie wyjmujemy piersi z piekarnika i odstawiamy na chwilę. Piersi kroimy w plastry i układamy na soczewicy z tego przepisu , obok układamy opcjonalnie brokuły. Całość możemy polać sosem balsamico
Piekielna Kuchnia Patipotrzeby dolać jeszcze wody. Można przed podaniem oprószyć mięso dodatkowo solą i pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami w całości, bądź purée i lekką sałatką, np. ze świeżych pomidorów i brokuł gotowanych na parze. Całość skropić oliwą z oliwek i posypać siemieniem lnianym. Smacznego
Calzonella.comwpływem wilgoci, światła i temperatury, zaczynają kiełkować, przekazując młodej roślince wszystko co najlepsze. Kiełki możemy jeść w dużych ilościach, ponieważ zawierają niewiele kalorii. Kiełki możemy zrobić z nasion: rzodkiewki, brokułu, grochu, owsa, lucerny, soji, buraka, fasoli, kozieradki, rzeżuchy, pszenicy czy koniczyny…można tutaj wymieniać długo. Pyszne kiełki z fasoli mung, są stałym elementem kuchni wschodniej. Do robienia kiełków, najlepiej
Mieszam w GarnkuFilet jest wilgotny i delikatny Składniki filet z kurczaka ok. 1/2kg 1 brokuł 20 dkg brukselki bakłażan 1/2szt 3 ząbki czosnku papryczka chili 1/2szt 1 szt cebula dymka sól i … Czytaj dalej Kurczak zapiekany z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy
Qchnia po prostuprzewracamy i szybko nakładamy na usmażoną stronę pieczarki i na nie ser żółty. Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu do momentu jak ser się rozpuści. Podajemy np z brokułami posypanymi serem feta i pieprzem
Piekielna Kuchnia Patijeden z wymarzonych przeze mnie przepisów (na koktajl), ale pozostałe do cna mnie rozczarowały. Kasza gryczana z fasolką i orzechami, pęczak z papryką i sezamem czy ziemniaki z soczewicą, brokułami i orzechami to niekoniecznie to, co kojarzy mi się z lekkością lata. Oczywiście grupą docelową „Szczęśliwych garnków. Kulinarnej książki z przepisami na lato” są wyjątkowo restrykcyjni weganie oraz wegetarianie
Życie zamknięte w smakuFusilli al torchio 1/2 brokuła 100 g szpinaku mrożonego w brykiecie 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz ser a’la parmezan Sposób … Czytaj dalej Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską
czarrna od kuchniSałatkę często przyrządzam na różne uroczystości rodzinne lub święta Wielkanocne, doskonale się sprawdza. Jest szybka do przyrządzenia i smaczna, polecam również na piątkowe kolacje. Składniki: 1 brokuł 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy Sos: 0,5 szklanki dressingu Caesar Roleski 3 łyżeczki musztardy francuskiej Roleski Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania
Bajeczna Kuchnia