Chiński makaron z zielonymi warzywami

Chiński makaron z zielonymi warzywami

Chiński makaron z zielonymi warzywami

Przepis na : obiad

Składniki: 25 dag makaronu chińskiego (pszennego) 0,5 kg mięsa z udźca kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka) 4 liście kapusty pekińskiej 8 małych brukselek 0,5 pora 4 ząbki czosnku  3 łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki oleju sezamowego 4 suszone papryczki chili peperoncini sól Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy na nim imbir i czosnek.  Gdy czosnek się zeszkli dodajemy mięso i smażymy go na duży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

qpoprostuqpoprostu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, makaron, makarony, makaron po chińsku, por , kapustą, imbir, brukselka, brokuły, kurczak, tarta, makaron z patelni, kapusta pekińska, kalafiorem, fasolka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, kurczak z makaronem, kurczak po chińsku, chińszczyzna, obiad z makaronem, makaron na obiad, obiad, dania z kurczakiem, dania z makaronem, warzywa na patelnie, dania chińskie, makaron smażony, mięso na obiad

Inne przepisy z Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.