Były j uż na blogu kremy z warzyw korzeniowych , brokułu , dyni i porów . Pora na selera :). Składniki: 1 cebula + 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 4 ziemniaki 2 duże selery 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego gałka muszkatołowa, sól, pieprz Cebulę drobno pokrój i zeszklij na maśle. Następnie dodaj obrane i drobno pokrojone ziemniaki i selery. Jeszcze chwilę
Qlinarnie i Qlinarnieczym się sprawdzi, oczywiście oprócz tofurnicy do której muszę się zabrać w najbliższym czasie :D miłej niedzieli :) jaglane kluski buraczane, z kokosowym sosem chrzanowym*, brokuły (vegan) *z mleczka kokosowego i chrzanu kluski śląskie z sosem pieczarkowym (vegan) pierogi gryczane z farszem z czerwonej fasoli-suszonych śliwek-tahini (vegan) muszę jeszcze popracować nad gryczanym ciastem, bo fajne
More food, love and dreamsjabłkowego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 3/4 szklanki mleka ryżowego pół szklanki letniej wody 2 ząbki rozgniecionego czosnku szczypta soli Dodatki do pizzy: sos pomidorowy, czerwona cebula, suszone pomidory, oliwki, brokuły Do miski wsypałam mąki, dodałam oliwę, ocet jabłkowy, rozmaryn, czosnek, sól i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, należy
nietadietakarotenoidów, w tym luteiny - substancji, która ma korzystny wpływ na wzrok. Warto wiedzieć, że zawartość karotenów i karotenoidów w odmianach batata o żółtym miąższu jest wyższa niż w dyni, brokułach czy szpinaku, które powszechnie słyną z zawartości tych związków. Zawierają sporo związków mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, jod, a także niewielkie ilości manganu, miedzi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnio robiłam tartę z brokułami i kurczakiem. Zostało mi troszkę kruchego ciasta, które możemy przechowywać w lodówce do 2-3 dni. Postanowiłam je wykorzystać na kolejny quiche. Tarta wyszła delikatna i bardzo lekka, ponieważ tym razem zastąpiłam śmietanę jogurtem naturalnym. Podaję składniki na małą porcję. Moja blaszka miała 16 cm średnicy i idealnie nadaje się na kolację we dwoje
Ania i Marcin gotujączosnkowego salami. Dla związania farszu dodałam troszkę startego żółtego sera, zaś dla aromatu nieco suszonej szałwii. Wszystko gotowałam w sosie pomidorowym i serwowałam z purée ziemniaczanym oraz gotowanym brokułem i mixem zielonej sałaty. Farsz Składniki (Porcji: 8 rolad) 6 filetów drobiowych, ok. 150 g / szt, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem 1 i 1/2 dużego ziemniaka, obierz i pokrój
Szybko Szybkowaroliwy 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego sól pieprz DO PODANIA 2 półbagietki czosnkowe twarożek naturalny do smarowania kilka plasterków ostrego salami, kindziuka lub krakowskiej suchej kiełki brokułu, rzodkiewki
Karo in the Kitchenprzygotowania w 30 minut. Bardzo pożywne i smaczne. Większość warzyw gotowana jest na parze co pozwala zachować więcej witamin i lepszy smak. Składniki 100- 150 g kaszy kuskus 1 brokuł 1/2 puszki zielonego groszku firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyglutaminianem sodu, który podobno w kuchni azjatyckiej stoi w domowym zaciszu obok soli i pieprzu w takich dużych pojemnikach. Nie mylić tego z dodawaniem do potraw rozmaitych grzybów czy brokułów, które same w sobie zawierają glutaminian sodu (sam często do rosołu dodaję suszone grzyby ale to inna bajka). Mam na myśli dodawanie całej listy chemii do naszych potraw, która jest
Right Behind The KitchenDziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji mam dla Was przepis na smakowitą pizzę z rybą i brokułem. To doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się na każdej imprezie. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki ciepłej wody niegazowanej, 20g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy, szczypta soli, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/2 brokuła, 250g filetu z dorsza, 150g pieczarek
Tradycyjna kuchnia Kasibardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie. Gdy już są gotowe wrzucam wszystko na patelnię i dodaję troszkę wody
Tanio smacznie i prostostopni na 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika przekładamy na talerz i odstawiamy na 5 min. Gotowe mięsko możemy podać np z ziemniakami z marchewką i brokułami lub z lekką surówką z tego przepisu . Mięso po wyłożeniu na talerz możemy polać sosem z pieczenia
Piekielna Kuchnia Pativegan) *bułka dom. w części gryczana, hummus z dodatkiem pieczonej marchewki, falafele z dodatkiem tartej marchwi tofu pieczone w sosie orzechowym z sosem sojowym i syropem klonowym, kuskus, brokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli
More food, love and dreams