brokuł - 8440 przepisów (strona:404/563)

BARSZCZ UKRAIŃSKI 159

opcjonalnie-2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1 łyżeczka suszonego majeranku DO PODANIA : ugotowane na twardo jajka ( 5 minut licząc od zagotowania się wody), świeże kiełki brokułu, pokrojona na cząstki cytryna WYKONANIE Suchą fasolę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na noc. Kolejnego dnia garnek z fasolą stawiamy na ogniu ( w razie konieczności dolewamy wody

cool and minty
PASZTET MARCHEWKOWO - JAJECZNY 114

SKŁADNIKI : 1 kg marchewki 1 litr bulionu 1 łyżka masła 1 opakowanie 450 g mrożonych warzyw ( kalafior, brokuł ) 1/2 puszki groszku 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka z czubkiem mąki ziemniaczanej sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku 1 ząbek czosnku. przeciśnięty przez praskę sok z 1 cytryny 2 łyżki gęstej śmietany pęczek natki pietruszki dodatkowo 4 jajka ugotowane

Kulinarne Fantazje Marioli
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 122

słupki sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku imbir, czosnek, pieprz w proszku do smaku  1 łyżka mąki kukurydzianej 1 opakowanie chińskiego makarony chow mein  1 brokuł ( nie koniecznie

Kulinarne Fantazje Marioli
JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA 120

tuńczyka w sosie własnym firmy  GRAAL 1 marchew, ugotowana  1 duża łyżka majonezu sól, pieprz do smaku kulki pierzu do dekoracji sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji                                                          PRZYGOTOWANIE

Kulinarne Fantazje Marioli
WIOSENNY TORT CHLEBOWY 137

PRZYGOTOWANIE : Obrane jajka przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę majonezu, sól, pieprz i rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy ogórka konserwowego, mieszamy. Brokuł łączymy z twarożkiem, śmietaną i przyprawami, ugniatamy na papkę. Kromki chleba kładziemy na desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Następnie rozsmarowujemy pastę z jajka i ponownie chleb

Kulinarne Fantazje Marioli
Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem 249

wszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej ser cheddar listonic_type='fooddrink

Kuchnia Bazylii
razowy makaron z kurczakiem i warzywami 166

patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodać mięso pokrojone w nieduże kawałki. Gdy mięso się obsmaży ze wszystkich stron dodać podzielony na różyczki brokuł. Po kilku minutach pokrojoną w paseczki paprykę, a po kilku następnych pokrojoną w półplasterki cukinię oraz zioła. Podlać odrobiną wody, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku

6niebo
Pakora z kalafiora 244

szybką do zrobienia przekąskę, która powali Was orientalnym smakiem. W naszym przepisie użyliśmy kalafiora (gobi pakora), ale możecie wykorzystać także brokuła i wyjdzie równie przepysznie :) Od świeżych kalafiorów i brokułów półki sklepowe się uginają, więc nie pozwólmy im leżeć za długo i bierzmy się za stworzenie przepysznego kalafiora w cieście z cieciorki :) Do dzieła!  Pakora z kalafiora (gobi pakora

Bananowe Pole
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 260

ząbki czosnku 1 łyżka imbiru 0 również starłam go na tarce 4 łyżki oleju arachidowego - użyłam słonecznikowego 3 marchewki pokrojone w słupki 2 papryki pokrojone w słupki 1 brokuł podzielony na małe różyczki 500 g groszku cukrowego (użyłam zielonej fasolki szparagowej) 4 łyżki sosu sojowego pęczek świeżej kolendry (pominęłam) sól, pieprz Wrzucamy do miski składniki marynaty, dokładnie mieszamy i obtaczamy

sierotka maRysia w kuchni
Talerz zdrowego kibica. Warzywne przekąski z trzema dipami 330

przekąsek z trzema dipami czas przygotowania: 30 minut składniki:   WARZYWNE PRZEKĄSKI - papryka słodka czerwona papryka słodka żółta  ogórki świeże gruntowe lub węże seler naciowy  marchewki brokuł albo/i kalafior   DIP CZOSNKOWY - 250 ml jogurtu typu greckiego albo serka homogenizowanego naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny do smaku - sól, pieprz mielony   DIP ZIOŁOWY

Smaczna Pyza
Makaron bezglutenowy z warzywami w sosie pomidorowym :) 152

mały pomidor  100 ml passaty pomidorowej  Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente.  Na patelni rozgrzej olej i delikatnie podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek.  Wrzuć brokułu i pokrojoną cukinię. Dodaj trochę wody. Duś na małym ogniu przez ok. 20 minut.  Następnie dodaj przyprawy i passatę, wymieszaj. Na wierzch połóż szpinak, przykryj pokrywką i duś ok. 10 minut

Zdrowie na języku :P
KOKTAJL Z BROKUŁA, OGÓRKA I SELERA NACIOWEGO 381

woda ·          odrobina soli Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Ogórka pokrój w kostkę(nie musisz go obierać), brokuł podziel na mniejsze różyczki,  seler pokrój na kawałki. Wrzucić wszystkie warzywa do blendera i bardzo dokładnie zmiksuj na jednolitą gładką masę. Dodaj nieco wody,  sok z cytryny, ewentualnie dopraw solą. Jeszcze

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
SAŁATKA Z BROKUŁAMI 186

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB 3 jajka 1 brokuł 10 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1 seler naciowy 1/2 czerwonej cebuli Świeża kolenda Pęczek świeżej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Jajka gotuję. Obieram i kroję w drobą kostkę. Brokuła myję, dzielę i gotuję na parze. Studzę kroję w kostkę. Cebulę kroję

Gotowanie Patki
Co Lila jadła w środę? 9 129

drzewie to mówiła "zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!"  Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami.  II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj>>> ). Kolacja 19:00 Omlet ze szpinakiem. Do jajek wrzuciłam świeży szpinak, odrobinę mąki, przyprawy i powstał

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Prawdziwie brokułowy sos serowy 162

torebkach, które tylko leżały koło brokuła.   Smacznego :)     Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella light 200 g jogurt grecki gałka muszkatołowa sól i pieprz Sposób przygotowania Brokuła dzielimy na różyczki, łodygę kroimy w mniejsze kawałki. Gotujemy al dente, odkładamy połowę

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania