mnie jaś karłowy - 3 marchewki - 1 korzeń pietruszki - 2 łodygi selera naciowego - por- kawałek - 0,4kg obranych,surowych ziemniaków - 6 kulek ziela angielskiego - 2 liście laurowe - kawałek wędzonki (chudy boczek, ogonówka, szynka itp.)- ilość dowolna - 1 średnia cebula - 2-3 łyżki aromatycznego majeranku + 1 łyżka dodatkowo po ugotowaniu - 5 ząbków czosnku - woda - olej kokosowy bezzapachowy lub oliwa, gdy mamy chude
Smaczne Zdroweobowiązkowo zadomowi się na moim stole, będę ją urozmaicać dodając pomidory, szpinak, czy pieczarki. Ta jajecznica jest może mniej aromatyczna i ociupinkę gorsza w smaku niż jajecznica przygotowana na boczku, czy kiełbasie , czy z kurkami ( uwielbiam), ale za to jest zdrowa, lekka, bardzo puszysta i w dodatku dietetyczna, gdyż przygotowana bez tłuszczu. Gdy chcemy zgubić kilka kilogramów, trzeba wymyślać tworzyć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięutopiony w pomidorowym sosie. To bardzo sycące śniadanie, które spokojnie może również pełnić rolę obiadu. Składniki: omlet 4 jajka 150ml mleka 45g kiełbasy podwawelskiej (wyobraźcie to sobie z boczkiem lub szynką) 1/4 małej cebuli 1 ząbek czosnku 2 garście tartego sera (u mnie gouda) łyżeczka masła do podsmażenia cebuli i kiełbasy sos 1/4 małej cebuli 2 ząbki czosnku puszka
W kuchni wieczorembardzo smaczny i delikatny. Nie ma w nim za dużo tłuszczu, bo użyłam tylko mięsa drobiowego. Nie jest jednak suchy, czego trochę się obawiałam. Może następnym razem dodam trochę boczku. Na pewno wypróbuję wersję z grzybami. Chodzi mi też po głowie dodanie jakiegoś pikantnego sosu: worcestershire, BBQ, sojowego? Co jakiś czas fiksuję się na testowaniu różnych wersji jednego rodzaju dania
W kuchni wieczoremmoja jedna z ulubionych zup! Zupa bogata w grzyby.Aromaty.Wspomnienia. Składniki -dobrej jakości wędzonki- kiełbasa, schab, boczek itp. itd -cebula -4 ząbki czosnku 100 g suszonych grzybów a nawet i więcej -śmietana -sól, pieprz, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, lubczyk, gałka muszkatołowa, maggi Wsadzamy do garnkanaszą wędzonkę, dodajemy zioła. Zalewamy filtrowaną wodą, sparzamy nasze wyroby wędzone aby woda zabrała
Z Kuchni Do Kuchniprzyprawy do takich serów można stosować tłuczony (gruby) pieprz, słodką i ostra paprykę, zioła, chrzan czy musztardę. Można też pokusić się o wytopienie drobno pokrojonego boczku i przesmażenie go z serem. Jeśli Wam zasmakuje taki ser, wtedy sami dobierzecie do niego odpowiednie dodatki. Smacznego! Jak się Wam podoba nowy wygląd strony? Jest dziełem
Codzienna kuchnia niecodziennadzieci, na warsztatach kulinarnych które prowadziłam w Warszawie. Tak naprawdę to od Was zależy co znajdzie się na tym 'patyku' może to być karkówka, schab, kurczak czy boczek, może być owocowy albo warzywny, tradycyjny albo jakiś wymyślny. Wszystko i tak w ostateczności wyląduje na grillu i będzie smakować wyśmienicie. Choć jakby nie patrzeć, przyprawy których używamy mają tu wiele
Słodkie Przyjemnościnasz biedny żołądek. Barszczyk, który proponuję jest na wędzonce i warzywach. Smakuje naprawdę doskonale. SKŁADNIKI 1 kg buraków 20 dag. wędzonej kiełbasy wiejskiej 20 dag szynki 20 dag boczku pęczek włoszczyzny 1 listek laurowy 3 ziela angielskie sól , pieprz do smaku dwa ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 1, 5 litra wody 1/2 litra zakwasu buraczanego
W kuchennym oknie Ewyposolić, wrzucić kluski, zamieszać i gotować, od momentu wypłynięcia gotować na średnim ogniu ok. 5 min. Wyjąć kluski na cedzak lub bezpośrednio na talerze. Podawać ze skwarkami z chudego boczku lub z sosem
Mix smakuasolka szparagowa po bretońsku Normal 0 21 Na dno rondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować
Kulinarna rozmowarondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka
Kulinarna rozmowaThis is traditional American-style breakfast, but it also taste good with fried bacon and maple syrup. To jest tradycyjne śniadanie w stylu amerykańskim, świetnie smakuje też ze smażonym boczkiem oraz syropem klonowym. Ingredients: 2 cups plain flour, 1.1/2 tsp of soda, 4 tbsp sugar, 1 egg, 300 ml milk, oil for frying, honey, blueberries Składniki: 2 szklanki mąki
Kulinarna rozmowaKapusta ma opinię ciężkostrawnej, niezbyt zdrowej i pospolitej jarzyny w złym guście. Niezasłużenie. Na ten wizerunek wpływają tradycyjne dodatki – golonki, boczki, kiełbasy… To przez nie kapuściane dania są kaloryczne i ciężkostrawne. Wegetariański kapuśniak, to lekka propozycja dla wegetarian… i nie tylko. Składniki: - ok. 3,5 l bulionu warzywnego - średnia główka młodej kapusty - 2 marchewki - 2 cebule
mojewypiekiinietylkozimną wodą. Gotowe szpecle przekładamy, najwygodniej sitem metalowym, do zimnej wody i hartujemy. Sposób podania szpecli zależy od gustu. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami, do zup… i nie tylko. Wszystkie wersje są pyszne. Szpecle, to danie, które się przygotowuje bardzo szybko z użyciem niewielkiej ilości składników. Przysmażone na masełku, z dodatkiem rumianej
mojewypiekiinietylkosię intensywniejsze zapachy, by powalić końcowym efektem potrawy. Zapach, smak mięsa rozpływającego się po podniebieniu zachęca do sięgania po każdy kolejny kęs. U mnie dodatkiem były szare kluski (bez boczku) i jarmuż pieczony (chipsy). Przyznam, że koleżanka zafundowała ucztę mięsną wartą grzechu (obżarstwa). Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Wołowina Blue appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylko