Polenta, czyli kukurydziana kaszka, w wersji z grillowaną cukinią i boczkiem. Cudownie rozgrzewająca i bardzo sycąca
Milion Smakówlekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa. Dodatek boczku dodaje im wyrazistości a koperkowy sos wspaniałego aromatu
Milion SmakówWyjątkowa tarta "na słono". Sycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion Smakówpołączenia mięsa z piersi kurczaka z różnymi warzywami. W tej kategorii potrawka z kurczaka jest moim faworytem. Pierś z kurczaka w połączeniu z kolorowymi paprykami i cebulą z dodatkiem boczku podaję z naturalnym, brązowym ryżem i koperkowym sosem
Milion SmakówPoniżej przepis na sprawdzoną mieszankę smaków, która nigdy się nie znudzi - brokuły, boczek, sos śmietanowy i makaron. Co jakiś czas nachodzi mnie ochota na to właśnie połączenie. Polecam wykorzystać kolorowe świderki, które dodadzą daniu kolorystyki
Milion Smakówmakaronem tagliatelle - jeśli nie jedliście spróbujcie tej wersji. Nie byłbym sobą gdyby do składu klasyki nie trafił jakiś dodatek - tym razem jest to czosnek, który świetnie podkreśla smak boczku, jajka i parmezanu
Milion SmakówKlasyczny w amerykańskim stylu. Burger z dobrej wołowiny, boczek, cebula, sos barbeque a wszystko to w tradycyjnej bułce pszennej z sezamem. Jeśli chcecie zrobić naprawdę klasycznego burgera to właśnie przepis
Milion SmakówCoś w sam raz na letni poranek. Razowy tost, doskonałe połączenie jajka sadzonego i boczku, oraz letniej kompozycji: świeżego pomidora i szczypiorku z nutą sera feta. Śniadanie, którym naprawdę można się nie tylko delektować, ale i najeść do syta
Milion Smakówplacków z kabaczka ;) Nie ma w tym przepisie ziemniaków a kabaczek jest tarty na dużych oczkach tarki, żeby uzyskać ciekawą konsystencję. Jedynymi dodatkami są cebula - dla wzmocnienia smaku i boczek, który idealnie pasuje do placków. W tej wersji można je podawać zarówno ze śmietaną jak i ze swoim ulubionym sosem
Milion Smakówzasadzie nikt nie jest w stosunku do niej obojętny. Niektórzy ją uwielbiają, niektórzy naprawdę nie lubią jej charakterystycznego smaku. Tym drugim również polecam spróbować tego przepisu. Połączenie brukselki, boczku, kasztanów w sosie z masła i wina daje niespodziewanie ciekawe połączenie smaków, które przypadnie do gustu nawet osobom brukselko sceptycznym. A warto, bo brukselka to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów
Milion Smakówdanie, do którego można dodać, jako urozmaicenie, właściwie wszystko, co zalega w lodówce i dorsz pieczony w papilotkach z farszem z pomidorów i bazylii oraz z farszem ze smażonego boczki, suszonych pomidorów i pora podlany białym winem. Pascal miał jeszcze w planie deser, ale po pięciu godzinach wspólnego gotowania, widząc nasze oczy pełne łez, pozwolił nam zrobić go innym razem
GRUBY WAŁEKłyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Dodatki: chorizo sos pomidorowy czosnek w plastrach lub przeciśnięty przez praskę por cebula oliwki pomidory ser feta słonina lub boczek ser żółty do starcia świeże listki rucoli 1. Ciasto zagniatamy z podanych składników, na ok. 30 minut umieszczamy w lodówce. 2. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto
Apetyczna babeczkaWiele z nas - mam - marzy o powrocie do figury z przed ciąży, lub nawet o zgubieniu kilogramów, które zadomowiły się na biodrach i boczkach GRUBO przed ciążą. Da się, trzeba tylko postanowić i ... trzymać się postanowienia - cała filozofia, ale jak trudna do zrealizowania. Nie martw się, że na diecie będzie niesmacznie, że będziesz głodna, że żarcie będzie jałowe
Matka Żywicielkasmaczne i za każdym razem inne w smaku. Tu możemy puścić wodze fantazji i wyczarować farsz super wypasiony lub skromny a zarazem smaczny. Dziś padło na ziemniaki, kapustę i boczek. Smaczne połączenie, prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipełni zasłużenie stała się jednym z symboli Włoch, a jeżeli miałaby na to jedynie pół wieku, tym bardziej czapki z głów. 400 g makaronu spaghetti 200 g guanciale ewentualnie boczku 5 jajek 120 g pecorino romano oliwa sól, pieprz Na podlanej oliwą patelni podsmażamy pokrojone w kostkę mięso. Do naczynia wbijamy cztery żółtka oraz jedno całe jajko i mieszamy
Bon Ton Italia