się nagrzeje oraz o tym, że potrawy szybciej się na niej przygotowuje. Ja, przygotowując bowiem składniki do mojej ulubionej Tarty Lotaryńskiej o tym zapomniałam i zamiast chrupiących skwarek z boczku, miałam chrupiące czarne węgielki :) Natomiast por udusił się idealnie, bez rumienienia i bez przyklejania do patelni: Kolejną potrawą jaką testowałam na nowej patelni było Chilli con carne
Moja Delicjasię napracować. Nadzienie do faszerowania grzybów możemy mieć różne. Najprostsze to chyba zwykły ser i bułka tarta. Sa tacy, którzy używają tylko natki pietruszki i masła. Pieczarki można nadziać boczkiem i serem, albo szpinakiem. Te z dzisiejszego przepisu nadziewanę są serem feta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki
mecookskokosowego (można użyć miąższu kokosowego do jego przygotowania) 3 łyżki majonezu – najlepiej domowego z mojego przepisu 3 łyżeczki musztardy 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej Sałata 4-6 plasterków boczku, salami, baleronu, szynki lub innej wędliny dobrej jakości o sprawdzonym składzie bazylia suszona Przygotować 2-3 naleśniki według mojego przepisu a następnie odstawić do wystudzenia. W tym czasie pomieszać
Ola la LCHFSałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą, pestkami dyni i słon ecznika . Sałatki z awokado: Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce , Sałatka jarzynowa z awokado , oraz Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką oraz Chłodnik z avocado to najpopularniejsze przepisy z tym owocem na blogu. Tym razem zrobiłam sobie lekką sałatkę z awokado, pomidorami i mozzarellą idealną na obiad
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędanie z pomidorów, cebuli i jajek. Szakszuka w tłumaczeniu to bałagan na talerzu, więc tutaj pełna dowolność. Moja dzisiejsza szakszuka to improwizacja z tego co lubimy najbardziej. Pomidory, boczek, groszek i dużo ziół a na koniec kiełki, zachęcam do wypróbowania przepisu. Szakszukę przygotowałam na patelni żeliwnej ze sklepu internetowego tarkaimiarka.pl Zachęcam do zajrzenia do sklepu bo mają ciekawy asortyment
Moje Małe Czarowaniezupy-kremy lecz w takiej zupie zawsze coś pływa, coś co można zwyczajnie pogryźć. Zupa staje się bardziej atrakcyjna. W dzisiejszej zupie pływają pieczone ziemniaki. Można też dodać podsmażony boczek wędzony, który idealnie tu pasuje, jednak ja chciałam by zupa pozostała wege. Kremowa zupa z selera z pieczonymi ziemniakami składniki: 600 g selera (1 dość duży) 300 g ziemniaków
Przysmaki Karolkifaszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem
Kuchnia BazyliiSkładniki na ciasto : 1 kg mąki 1 jajko 50 ml olej szczypta soli ciepła woda Składniki na farsz: 1 kg szynki lub karkówki 1 kg boczku 1 cebula 1 jajko sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, szczyptę soli, olej i ciepłą wodę. Ilość ciepłej wody jest uzależniona od rodzaju mąki. Wody dodaje
Olga Piecze i Gotujepolskiej kuchni, pokutuje przyrządzanie brukselki tylko z bułką tartą na maśle. Podobnie jak kalafiora zresztą. Chcę Wam pokazać, że brukselka ma różne oblicza. Jakiś czas temu proponowałam brukselkę z boczkiem. Dzisiaj będzie dla odmiany pieczona brukselka z mozzarellą, w oliwie z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Wiecie co jest świetnego w tym przepisie? Nie napracujecie się zbytnio, a w całym domu
Mieszam w GarnkuZapraszam na zdrowy deser ryżowy. Taki deser jest również sycący i pyszny. Słodzony daktylami nie szkodzi naszym zębom ani nie pójdzie Nam w "boczki". Bardzo lubię takie treściwe i zdrowe desery. Polecam każdemu! Zapraszam na zakupy internetowe. Czeka na Was zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje
słodkie i nie tylko historie kulinarnejest słodka i podaje się ją na śniadanie, a nasza jest słona i dobrze przyprawiona pieprzem i majerankiem. Jak wiadomo, jest w nas potrzeba dodawania do dań kiełbasy i boczku, co czyni z naszej fasolki pełnowartościowy, solidny posiłek. Składniki: 500 g fasoli Piękny Jaś 500 g kiełbasy 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Smakowity Blog Kulinarnyuwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil? To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest przeeepyszne, takie czekoladowo-kokosowe, kuszące zapachem i wilgotne. W ogóle nie czuć co jest w nim podstawowym składnikiem! Fakt, prezentowany torcik przełożyłam klasyczną bitą śmietaną, która nie jest fit, ale Wy możecie użyć bitej śmietany
Di gotujeszybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos – kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem (i to nie tylko spaghetti) to ryżem. Jest pyszne w każdej wersji. Składniki
Zasmakuj KuchniSUROWIEC -wędzonka najlepiej wędzona na zimno minimum 2 dni np: boczek, pachwina, kiełbasa, karkówka -swojski smalec ze skwarkami DODATKOWE PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -czosnek świeży zgnieciony lub krojony -papryczka chilli jeśli ktoś lubi lub zwykła papryka -słoiki WYKONANIE Na dno słoika wkładamy pociętą w grubą kostkę wędzonkę u mnie to było około 4 cm. Dodajemy czosnek i paprykę pociętą drobno
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.