boczek - 14002 przepisów (strona:690/934)

Kotleciki z czerwonej soczewicy 171

kaszy zjem spoooorą porcję  surówki  z kiszonej kapusty:))  W tych kotlecikach najlepsze jest to,   że  trzy sztuki na pewno nie pójdą  nam w boczki

Mamuśka wraca do formy
Jak zrobić i uwędzić kiełbasę – DIY 213

wędzenie jest inna kiełbasa, bo dodaję inne przyprawy. Jak zrobić i uwędzić kiełbasę czyli przepis już poniżej… Kiełbasa do wędzenia 2 kg karkówki 1 kg łopatki 1 kg boczku surowego 1 kg podgardla surowego 75 gramów soli peklowej 5 ząbków czosnku 5 łyżek majeranku 2 łyżki świeżo utłoczonego w moździerzu pieprzu czarnego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej

Kuchnia na wzgórzu
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 234

sieci od majówki po jeszcze ciepłe, wrześniowe dni. My Polacy, nie wyobrażamy sobie długich weekendów i wolnych dni bez grillowanej kiełbaski czy karkówki. Natomiast ja najbardziej z grilla lubię boczek, szaszłyki z warzywami oraz pieczywo czosnkowe, bez nich sezon letni się dla mnie nie liczy Jestem ciekawa, jakie smaki Wam sprawiają największą przyjemność i jakie są Wasze sprawdzone przepisy

Kuchnia Bazylii
Solianka 200

kuchni rosyjskiej i  ukraińskiej. Zupa solianka (solanka) . Fantastyczna w smaku, sycąca i warta spróbowania. Ja przygotowałam zupę na mięsie jednego gatunku, ale możecie pomieszać rodzaje mięs, dodać boczek itp. Koniecznie podawać z kleksem kwaśnej śmietany i plasterkiem cytryny. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam. Więcej przepisów na pyszne zupy znajdziecie  na moim blogu w zakładce ZUPY. Smacznego! Składniki

O kuchni z uczuciem
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 243

popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kawowa marynata do mięsa z grilla 206

wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie łączy się wieprzowina – boczek i karkówka. Natomiast jeśli chodzi o wołowinę to na pewno marynata sprawdzi się z antrykotem, polędwicą, czy rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka

Kuchennyviral.pl
RACUSZKI ZE ŚMIETANA - lekkie i puszyste jak chmurka 294

chmurka racuszki - przepis krok po kroku. Moje racuszki przygotowałam na słodko , ale w wersji wytrawnej (bez cukru) do ciasta można dodać np. 2 łyżki skwareczek ze słoniny lub boczku i cebulkę zrumienioną na maśle - w takiej wersji również są bardzo smaczne. Polecam przepis na racuszki ze śmietaną, korzystajcie, ulepszajcie go :) Pięknego dnia! K.K. SKŁADNIKI: szklanka mąki pszennej 1 mały kubek

Moja Książka Kucharska
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 179

smak dzieciństwa autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Sałatka z kapusty na zimę autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Śląski galert autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Kasza gryczana z cebulą i boczkiem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wątróbką wieprzowa z cebulą autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Makaron z serem i cukrem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci

Codzienna kuchnia niecodzienna
JAK ZROBIĆ DOMOWE WARZYWA NA PATELNIĘ? 234

Gotuję kaszę zazwyczaj kaszę bulgur bądź jaglaną. Dodaję do warzyw i gotowe! Danie możesz podać z kawałkiem smażonego kurczaka, ryby, z krewetkami, z jajkiem sadzonym, z plastrami pieczonego boczku, skrzydełkami indyka, z serem feta, z serem mozarella, możliwości tyle ile masz pomysłów. Ja bardzo lubię takie lekkie i szybkie obiady. Polecam Wam przygotować sobie takie zestawy warzyw w torebeczkach foliowych

SMYKWKUCHNI
Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem / Braised chicken with baby potatoes and spinach 296

jednej patelni a mamy praktycznie cały obiad. I zapewniam, że jest przepyszny! To danie nie może się nie udać i nie smakować, a podałam je ze szparagami z boczkiem i gorgonzolą . Jeżeli tak jak ja jesteś fanem kurczaków z różnościami szczególnie w sosach, polecam też kurczaka zapiekanego ze szparagami , kurczaka z papryką i pieczarkami w słodkim, winnym sosie

karmelowy
Warzywne talarki z grilla 172

Większości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych mięs. Tym razem banalnie prosty przepis na włączenie warzyw do grillowego menu. SKŁADNIKI: 1 duży batat (ok. 250 g) 10 małych ziemniaków 2 małe cukinie 1 papryka 2 małe cebule 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Kuchnia od dwojga
Letnia sałatka z bobem i komosą ryżową! 237

wodą. Bób obieramy z łupin. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 1 łyżkę oliwy i czosnek chwilę blanszujemy, dodajemy bób i przesmażamy przez chwilkę, dodajemy pokrojonego bardzo drobno kabanosa (możesz też użyć boczku lub chorizo). Ugotowaną komosę wymieszaj z pastą harissa, oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj podsmażony bób, zioła: szczaw i majeranek. Posiekaj dymkę i posyp sałatkę Na wierzch dodaj oliwki. Oprósz

SMYKWKUCHNI
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 180

logiem Café Wacker. Moje ulubione danie, to rodzaj wielkiej pyzy nadziewanej mięsem ( Kartoffelklöße ), którą u Solzera podają z kapuchą, nadziewają wątróbką i polewają ciemnym sosem pieczeniowym na bazie boczku. W innych miejscach nazywa się to często nesterhebbes. Nie wiem czy dacie radę zjeść to z przystawką np. serkiem handkäse, ale na pewno dobrze pasuje do niej wino jabłkowe. Nie zapomnijcie

Ugotowane pozamiatane
Francuska bagietka. 192

pasztet - musztarda pełnoziarnista - korniszony camembert - konfitura morelowa - rukola pierś z kurczaka - winegret - czerwona cebula - sałata tuńczyk - majonez - kapary - tarty ser grillowana kiełbasa - musztarda Dijon - tarty ser - pomidor omlet - smażony boczek - keczup - szczypiorek salami - pomidory - oliwki - tarty ser - bazylia brie - suszone pomidory - młody szpinak szynka - jajko na twardo - majonez - czarnuszka - rzodkiewki serek kremowy - anchois - kapary - zielona pietruszka

zadanie-gotowanie
Sałatka Cezar – Caesar Salad 299

wziąć liść w palce i zjeść. Posypujemy ostudzonymi grzankami i strugami świeżego parmezanu.   Ja podaję tą sałatkę jako pełne danie obiadowe – z dodatkiem steka wołowego, pieczonego lub grillowanego boczku albo kurczaka pokrojonych w plastry. Jeśli nie użyjecie całego sosu – schowajcie go w szczelny pojemnik. W lodówce może poczekać 5-7 dni. JAK TO ROBIŁ CAESAR Caesar swoją sałatkę mieszał

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania