boczek - 14002 przepisów (strona:683/934)

Szwedzka zupa grochowa 219

zobaczyć jakie skandynawskie zupy one przygotowały: Mirabelka  i  Mopsik . Szwedzka zupa grochowa Składniki :  500g grochu łuskanego 1 duża cebula 500g wędzonki (mogą być wędzone żeberka, wędzony boczek, lub jak u mnie wędzona giczka wieprzowa) 2 listki laurowe kilka łodyżek świeżego tymianku (lub 1 łyżeczka suszonego) 1 łyżeczka majeranku (suszonego) kilka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz olej

Codzienne Gotowanie
Makaron z szynką 182

lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z szynką Ilość

nietylkopasta.pl
Proces wykonania wędliny w szynkowarach i praskach (podstawy) 242

właśnie będą różnice w temperaturach .Każdy robi dla siebie i każdy lubi inaczej .Istotną sprawą jest też takie coś,że schab będzie inaczej wyglądał np. w 65 stopniach a boczek czy karczek inaczej .Tłuściejsze mięsa można parzyć do większych temperatur.Takie jest moje skromne zdanie.Ale też nie wolno przesadzić z temperatura.Po parzeniu dobrze jest zdjąć docisk i taką puchę schować

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zapiekane pomidory z mozzarellą 349

Czy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 203

misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw  może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych warzyw #s3gt_translate_tooltip_mini { display

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krucho-drożdżowe zawijańce z marmoladą 189

marmolada w środku jest wystarczająco słodka. Wy, jak zwykle, robicie jak chcecie i jak lubicie. I do nadziewania używamy najlepiej marmolady. Dżemy, szczególnie te domowe, lubią niestety wypływać boczkami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/smalcowki2.jpg","recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej\r","2 jajka\r","200 g smalcu\r","1\/2 szkl. \u015bmietany

Mieszam w Garnku
Brukselka zapiekana w sosie z sera lazur 218

danie. Brukselka z sosem serowym z sera pleśniowego lazur smakuje wyjątkowo, a swój smak zawdzięcza właśnie dodatkowy niebieskiego sera lazur. Danie takie urozmaicić możecie, dodając do brukselki kawałki podsmażonego boczku lub inne warzywa. Zapewniam, że będzie równie smacznie. W przepisie wykorzystałam mrożoną brukselkę od Poltino . Wybór mrożonej brukselki, zdecydowanie przyspieszył mi przygotowanie dania. PRZEPIS  NA ZAPIEKANĄ BRUKSELKĘ Składniki

kolorowotorcikowo
Przepis #85 Makaron w sosie jogurtowo-szpinakowym 194

ugotowanym makaronem.   Sos smakuje bardzo kremowo i delikatnie. Szpinak lubi czosnek, dlatego jest on jednym z podstawowych składników tego dania. Można także dodać zeszkloną cebulkę i podsmażony boczek. Smacznego

Health-Fit-Life
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 206

makreli pieczonej z wiśniami i łososia w piernikowej sałatce. A to nie koniec, bo w Warzywach, roślinach strączkowych i kaszach są i mazurska babka ziemniaczana, i młoda kapusta z boczkiem, i bób z masłem szałwiowym. W moim ulubionym rozdziale Kluski i pierogi pojawiły się pierogi ruskie, knedle ze śliwkami i paszteciki z mięsem i orzechami piniowymi. Do Zakąsek trafiły śledzie

GRUBY WAŁEK
PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! 188

jabłkach. W otworze umieszczamy gałązkę rozmarynu i białą cienką kiełbaskę lub gałązkę cząbru i kabanosa. Możesz użyć dowolnych swoich ulubionych ziół, jeśli chcesz możesz też ziemniaki dodatkowo owinąć plastrem boczku, bądź szynki parmeńskiej, całość polewamy oliwą z oliwek, dodajemy 2 łyżki masła, 4 łyżki wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temp. 200 stopniach C.  Pyszny

SMYKWKUCHNI
Domowy pasztet z suszonymi grzybami 189

pasztet warto zrobić. Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 0,7 kg  drobiowych wątróbek 0,5 kg  łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg   boczku bez skóry 2 duże garście suszonych podgrzybków 1/2 szklanki wywaru z gotowania grzybów 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2 goździki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka

Gosia gotuje
Łazanki przepis podstawowy 203

Pyszne danie doskonałe na zwykły i bardzo smaczny obiad. Proponuję przygotowanie łazanek  bez okraszania boczkiem czy kiełbasą. Makaron łazanki lub inny 500 g gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem 4 łyżek tłuszczu. Następnie po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, chwilę hartujemy i odcedzamy.  Kapustę kiszoną 1 kg odciskamy z kwasu, kroimy i przekładamy do garnka z 1 litrem

chleba naszego
Pierogi z soczewicą i cieciorką 196

gotujemy na małym ogniu około 5 minut . Następnie wyjmujemy  łyżką cedzakową na durszlak i polewamy zimną wodą. Takie pierożki można okrasić podsmażoną cebulką na maśle a nawet podsmażonym boczkiem jak ktoś lubi. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ziemniaki z kiszoną kapustą 213

kiszoną kapustę powinien spróbować tego pysznego dania. -- Potrzebujemy 1 kg kiszonej kapusty, 1 kg ugotowanych ziemniaków, 3 cebule, 5 z. czosnku,  pół kostki smalcu, sól, pieprz, paprykę ... opcjonalnie boczek lub jakąś wędzonkę. Kapustę odciskamy i kroimy, czosnek zgniatamy i siekamy, cebulę kroimy w pióra. Na smalcu podsmażamy cebulę z czosnkiem. Ziemniaki ucieramy na grubych oczkach zwykłej tarki. Pokrojoną kapustę

chleba naszego
Żurek w chlebie 235

majeranek 1 łyżkę. W dużym garnku gotujemy włoszczyznę i ziemniaki bez soli, a w drugim gotujemy jajka na twardo. Na gorącej patelni w tym samym czasie podsmażamy boczek na skwarki, którym okrasimy zupę.    Gdy zupa się zagotuje wkładamy kiełbasę i gotujemy razem przez 10 minut.  -- Następnie wyjmujemy kiełbasę, dodajemy skwarki i dolewamy zakwas i gotujemy mieszając

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania