boczek - 14002 przepisów (strona:678/934)

ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 302

smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie brokułów oraz szpinaku Gofry podaję z różnymi dodatkami jak np jajka, boczek, kiełbasa, sałatka np. z tuńczykiem czy śledziową. Składniki na 4 małe gofry: 3 jajka 15 g mąki kokosowej 15 g roztopionego oleju kokosowego (bez laktozy) lub masła klarowanego 100 g brokuła

Ola la LCHF
Zupa krem z białych warzyw 175

miękkości warzyw i dokładnie miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem grzanek, groszku ptysiowego, kawałków żółtego sera lub/i chipsa z boczku

Pyry na Gaz
Węgierski bogracz z ziemniakami 143

łyżki oliwy 2 łyżki masła 2 szklanki bulionu Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, papryka wędzona (opcjonalnie papryka chili) *w oryginalnym bograczu dodaje się jeszcze 100g chudego boczku Brytfankę lub głęboką patelnie kładziemy na gaz. Dodajemy łyżkę oliwy i łyżkę masła. Kiedy brytfanka się nagrzeje wrzucamy posiekaną cebulkę i smażymy na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany ząbek

Kolizje Smaków
Zielona szakszuka 212

posypałam wędzoną papryką – miało świetny smak! Jeżeli jednak nie jesteście przekonani do tej wersji szakszuki, wypróbujcie te z pomidorami, do których niżej znajdziecie linki Zobacz też: Szakszuka z boczkiem i czerwoną cebulą Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend Smażona kiełbasa z warzywami Przepis na zieloną szakszukę Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki

Kuchnia Bazylii
Zapiekanki domowe z kiełbasą 206

jalapeno . Zatem zabieramy się za kulinarną podróż do czasów PRL-u. Na pewno wam zasmakuje. Możecie także spróbować moich dwóch innych przepisów – podwójnego sznycelburgera , albo kanapki z zapiekanym boczkiem . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanek Składniki – Zapiekanki domowe z kiełbasą 3 bagietki po ok. 30 cm 6 kiełbasek śląskich 300 g sera cheddar 2 średnie cebule ogórki

Kuchennyviral.pl
Jak wykorzystać resztki serów – przepis na sos serowy 289

smakuje za każdym razem inaczej w zależności jakie sery do niego użyjemy. Przepis na sos serowy stanowi podstawę do innych sosów. Do serowego sosu dodaję często szynkę lub boczek, czasami grzyby,a czasami cukinię, w zależności co mam pod ręką. Jak dla mnie wersja jarska sosu smakuje mi całkiem dobrze, kiedy moja męska większość woli sos serowy z dodatkiem szynki

codojedzenia
Pieczone ziemniaki 166

pikantnie z kawałkami chili, kardamonem i cebulą, na słodko z dodatkiem rodzynków lub kawałków daktyli, batatami, fasolką i cebulą, porem, pietruszką i marchewką. Przygotowuję także pieczone ziemniaki z boczkiem, śmietaną i cebulą. Wtedy stanowią jedno danie, które podaję najczęściej z kefirem lub maślanką i sałatą masłową z jogurtem lub śmietaną przygotowaną na słodko. Dziś u nas pieczone ziemniaki, delikatne, domowe

Zasmakuj Kuchni
KETO CHIPSY A’LA PRAŻYNKI ZE SKÓREK WIEPRZOWYCH (CHICHARRON) (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 342

naprawdę warto Takie chipsy można przechowywać w suchym miejscu i wykorzystywać także rozkruszone jako panierkę lub dodatek do hamburgerów itp. Składniki: 1,5 kg skór wieprzowych cienko odkrojonych z boczku, podgardla lub pachwiny smalec sól opcjonalnie inne przyprawy np pieprz , czosnek, papryka , tymianek , oregano itp. Skórki oddzielić od mięsa i tłuszczu tak aby były bardzo cieniutki niemal pergaminowej grubości

Ola la LCHF
Kopytka 141

wypłynięciu gotować przez ok 2 minutki i wyciągać łyżką cedzakową na durszlak aby ociekły, następnie przełożyć na półmisek . Kopytka Gotowe podawać do drugich dań lub ze skwarkami z boczku lub kiełbasy. Najlepiej podawać ciepłe, ale jeżeli zostaną, można podsmażyć na patelni na rumiany kolor. Wiadomo że będzie to dodatkowa porcja pustych kalorii w postaci tłuszczu, ale czasami można sobie

Pomysłowa kuchnia
Spaghetti Napoli 166

zdrowy, a zarazem aromatyczny i pyszny. Brnąc w nasz plan żywieniowy co dzień odkrywamy, że owoce i warzywa mają moc, a makaron nie musi mieć sosu z mięsem czy boczkiem o czym przekonaliśmy się także we Włoszech. Pomidor niegdyś mało przeze mnie lubiany dziś odkrywa przede mną niezmierzone horyzonty. Składniki na Spaghetti Napoli (2 porcje): makaron pełnoziarnisty spaghetti

Karola gotuje
Ziemniaczana zupa-krem z pesto pietruszkowym 179

cytryny, 4 łyżki oliwy do podania według uznania: posiekane orzechy włoskie, olej z orzechów włoskich lub oliwa extra virgin , starty parmezan, jak jecie mięso - podsmażony, pokrojony w kostkę boczek Przygotowanie kremu ziemniaczanego: W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę oraz masło. Dodaj cebulę oraz pora i smaż na średnim ogniu, aż się zeszklą (ok. 5 minut). Dodaj czosnek i smaż

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka warzywna z awokado 208

dodając różne dodatki, tym razem jest to awokado, czerwona cebula i dużo szczypiorku. Polecam inne przepisy na sałatki z awokado: sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą , Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce ; Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado , Sałatka z awokado, granatem i mandarynkami Sałatka jarzynowa z awokado Polecam też przygotować Chłodnik z awocado Ja postanowiłam przygotować trochę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyzy z mięsem 1286

mięsem Ciasto ziemniaczane 1 kg surowych ziemniaków 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Farsz 500-700 g tłustszego mięsa wieprzowego (karkówka, boczek, podgardle) 1 duża cebula 1 jajko sól, pieprz, majeranek Okrasa słonina cebula Ciasto ziemniaczane : surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dobrze odcisnąć nad miską. Po kilku minutach

Pieguskowa Kuchnia
Kremowa zupa z selerem i winnymi gruszkami 165

całość. W aromatach dominuje czarny pieprz z gałką muszkatołową i odrobiną tymianku - taki mały szaliczek dla podniebienia :) A jeśli macie ochotę, możecie dorzucić sobie zeskwierczone, cienkie i pokruszone plasterki boczku lub zwieńczyć całość kleksem śmietany. Dla każdego coś dobrego...i ciepłego...i właściwie, robi się samo! :D Kremowa zupa z selerem i winnymi gruszkami  Potrzebujesz: 300g selera korzeniowego 500g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych 255

oleju. Dufinki ziemniaczane podajemy najlepiej gorące, lub jeszcze ciepłe. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Cebulowe krążki – onion rings Pulpety w sosie pomidorowym Młoda kapusta zasmażana z boczkiem   Artykuł Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku