słyszałam, że filet z indyka nie nadaje się na mielone. Tym przepisem udowadniam, że jak najbardziej nadaje się. Do mięsa dodałam startą na tarce dynię i pokrojony w kosteczkę boczek. Kotleciki indycze są wilgotne, aromatyczne po prostu pyszne. Zapraszam na jesienne wydanie mielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Soczyste, świeże szparagi, lekko chrupiący i słony boczek, a do tego niepowtarzalny aromat pecorino. Taka jest nasza TARTA ZE SZPARAGAMI! Artykuł TARTA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 5-7 ➕ 3 łyżki Bekon, pancetta, boczek – 200 gram pokrojone w drobna kostkę Chorizo – 400 gram najlepiej miękkie, pokrojone w talarki Czosnek – 3-5 ząbków rozgniecionych Papryka Ramiro – 2 sztuki pokrojone w talarki Papryka
RafalCookOstatnio dużo u mnie dań z ziemniaków. Te powstały jako dodatek do mięsa. Miałam kilka plastrów wędzonego boczku, stąd pomysł by poprzekładać nim ziemniaki
Stare Garyczasie dodać do bigosu. W razie potrzeby przed wrzuceniem pokroić na mniejsze kawałki. Bigosówkę (u mnie składającą się z dwóch lasek kiełbasy zwyczajnej, pętko kiełbasy wiejskiej i kawałka boczku) pokroić w kostkę i dodać do karkówki. Całość mięsa smażyć jeszcze przez 15 minut przed dodaniem do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy i śliwki. Całość doprawić 1 łyżeczką papryki i 1 łyżeczkę
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka 1 łyżeczka ulubionych przypraw (u mnie przyprawa do kurczaka) ½ proszku do pieczenia Dowolne dodatki: podsmażony kurczak, boczek lub szynka ser (mozzarella, feta, ser żółty) warzywa (papryka, kukurydza, pieczarki) Przygotowanie: Przygotować ciasto naleśnikowe: zmiksować wszystkie składniki. Do ciasta dodać ulubione (resztki z lodówki) i wymieszać. Takiego grubego naleśnika smażyć
KuchniaWeDwoje.plabyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 3 jajka Bułka tarta do obtoczenia koteltów
moj przepis nawymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaków 1 szklanka suchej kaszy gryczanej lub 650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką pół na pół 1 szklanka śmietany 18 % 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 garści liści mięty lub łyżeczka suszonej mięty Kaszę ugotować na sypko zgodnie z instrukcją
moj przepis naabyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 3 jajka Bułka tarta do obtoczenia koteltów
moj przepis nawymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaków 1 szklanka suchej kaszy gryczanej lub 650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką pół na pół 1 szklanka śmietany 18 % 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 garści liści mięty lub łyżeczka suszonej mięty Kaszę ugotować na sypko zgodnie z instrukcją
moj przepis naJeśli trafi się wam ładny kawałek boczku, na tyle gruby, że można go rozkroić tworząc duży płat to polecam go zamarynować, zwinąć go w roladę i upiec. Będzie pyszne mięso na obiad lub zimny dodatek na kanapki. To z czego powstanie marynata zostawiam wam, dodatki dowolne, co macie i co lubicie. Obiad został wykonany całkowicie przez męża. Widać, typowo męski
Bernika - moj kulinarny pamietnikZrazy wołowe to jeden z moich ulubionych obiadów, głównie ze względu na pyszny aromatyczny sos, który powstaje podczas duszenia się zrazów wołowych. Rolady śląskie zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem sprawdzą się nie tylko jako zwykły, ale równie The post Zrazy wołowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLepenice, czyli pyszne danie kuchni czeskiej. Jest to nic innego jak tłuczone ziemniaki z kiszoną kapustą, które dodatkowo zostały oprószone boczkiem z cebulką. Super się sprawdzi jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie, a w towarzystwie ma The post Lepenice appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeobiad gdy macie naprawdę mało czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku świeży typu baby 1 trójkącik serka topionego śmietankowego 2 łyżki mascarpone 100 ml śmietanki 30 % 300 g makaronu drobny, dowolny kształt Instrukcje Makaron gotujemy al dente w lekko
To co lubię - gotuję i polecamdodatku do obiadu.Przygotowuje się ją bardzo łatwo i nie potrzeba wielu drogich składników. U mnie w domu zajadamy się samą zapiekanką z dodatkiem surówki. Można jak najbardziej dodać więcej boczku, będzie wtedy smaczniejsza i jako danie solo będzie idealne! Na moim blogu znajdziecie … Czytaj dalej Prosta zapiekanka z ziemniaków Artykuł Prosta zapiekanka z ziemniaków pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z Fantazją