boczek - 14002 przepisów (strona:556/934)

Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim 598

przekąska będzie całkiem efektowna.  Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim - Składniki:  opakowanie ciasta francuskiego (musi być mocno schłodzone) dowolna szynka, polędwica lub chudy boczek ( plastry) ser żółty w plastrach jajko + odrobina mleka (do posmarowania ciasta) Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim - Sposób przygotowania: Na rozwałkowane ciasto francuskie kładziemy plasterki wędliny

Słodka Strona
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 253

dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki (można również użyć boczek, salami itp.) kilka plasterków żółtego sera mleko do posmarowania ciasta Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie kroimy w trójkąty (podstawa powinna mieć

Słodka Strona
Najlepsza Domowa Pizza 438

soli ok. 150g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, bazylia, sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) ponadto: dowolne składniki na pizze (np. pieczarki, szynka, boczek, salami, oliwki itp.) Najlepsza Domowa Pizza - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej, ponieważ zabijemy drożdże!). Następnie dodajemy cukier

Słodka Strona
Sałatka a’la Cezar 384

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka Cezar w moim wydaniu. Pieczony kurczak podany na sałacie z dodatkiem chrupiących grzanek i chipsów z boczku. Cały smak dopełnia sos, który jest ostry i wyrazisty w smaku. Sałatkę posypałam prażonymi ziarnami, od których stałam się ostatnio uzależniona. Dodaję je do większości moich dań

Marta Gotuje
Tagliatelle w sosie śmietanowym z dodatkiem pesto 254

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Miałam ostatnio chęć na makaron z  jakimś sosem. Wymyśliłam więc sos składający się z dodatku słodkiej śmietany, boczku i pesto z suszonych pomidorów. Podałam go z makaronem tagliatelle (cienkie wstążki) firmy Arrighi, którego dystrybutorem jest firma Index Food. Makaron bardzo nam posmakował i co najważniejsze nie skleił się

Marta Gotuje
Calzone 557

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym serem. Tak naprawdę możemy użyć do niej dowolnego farszu, czyli to co lubimy Smakuje super, powiedziałabym nawet, że lepiej niż zwykła pizza. Post Calzone pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Babka ziemniaczana 493

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na bardzo smaczny, prosty i tani obiad. Jest nim babka ziemniaczana. Zrobiłam ją z dodatkiem kiełbaski, cebuli oraz boczku. Jest bardzo sycąca. Z podanego przepisu wyjdzie Wam duża blacha zapiekanki ziemniaczanej, którą spokojnie można odgrzewać następnego dnia np. w mikrofali. Moim domownikom bardzo zasmakowała a mąż pytał

Marta Gotuje
Domowy pasztet z żurawiną 277

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjny, domowy pasztet wykonany z mięsa wieprzowego i drobiowego. Dodatkowo dodałam do niego trochę boczku, drobiowej wątróbki oraz warzyw. Dzięki temu nabrał fajnego smaku. Bardzo lubię taki pasztet ale domowej roboty ponieważ sklepowy skład mnie odstrasza. Z podanego przepisu wyszły mi 3 średniej wielkości foremki aluminiowe do pieczenia pasztetu

Marta Gotuje
Czarna fasola i ryż 232

dokładnie pasta z czarnej fasoli z boczkiem i ryżem czyli jeszcze jedno danie kuchni koreańskiej. Teraz uwaga podajemy nazwę: jjajangbap. Tak, tak… nikt się nie pomylił, nie spadło nam nic na klawiaturę. Nazwa jest poprawna i oznacza dokładnie danie, … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Mięso pieczone z warzywami 210

przyprawy...kto co lubi. Ja mięsko przyprawiam rozmarynem, majrankiem i polewam odrobiną sosu sojowego i sosem Worcestershire. Ja dodaję: udka z kurczaka piersi z kurczaka skrzydełka karkówka schab boczek marchewka pietruszka seler ziemniaki buraki kalafior tymianek rozmaryn majeranek czerwona słodka papryka sól  świeżo zmielony pieprz sos sojowy ciemny sos Worcestershire oliwa z oliwek Mięso nacieramy wszystkimi przyprawami. Układamy

Olikowa kuchnia
DOMOWY SMALEC Z MIĘSEM, CEBULĄ I JABŁKIEM 212

się skończyć moja kolacja. Zawsze lubiłam przyglądać się mojej mamie robiącej smalec i rejestrowałam każdy składnik, który lądował w 300 stopniowym płynie. Mama preferuje kuchnię bardzo aromatyczną, więc cebula, boczek i czosnek są w niej obowiązkowe. Nie trzeba trzymać się ściśle podanego przeze mnie przepisu, bo do smarowidła można dodać więcej jabłek czy cebuli, albo wcale nie dawać mięsa

Przepisy Aleksandry
Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika 267

eśli pragniecie by na świątecznym stole znalazła się pyszna, domowa, niekoniecznie dietetyczna wędlina to polecam wypróbować po raz kolejny mięso ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami. Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wiosenny omlet 150

propozycję na pyszny wiosenny omlet, który swoją pierzynką z kiełków zachwyci każde podniebienie! Omlety robi się niesłychanie prosto, efekt jest zadowalający, jak również sycący. Dzisiaj zaproponuję Wam wersję z boczkiem i kiełkami rzodkiewki. Inny omlet, który jest już na blogu znajdziecie tutaj . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Roladki z kurczaka w sosie szałwiowym 178

truskawka i szałwia (od dzisiaj jeszcze trawa cytrynowa i tymianek cytrynowy). A. : Rozrosła się ta szałwia, trzeba by coś z nią zrobić. Hmm może roladki z kurczaka? M. : Z boczkiem... A. : I suszonymi pomidorami. M. : Mmm... ;-) I tak powstał Chocapic, nie nie, wróć, roladki! ;-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Ziemniaczane knedelki z mięsem 64

owocami, polane śmietaną czy masłem, i na wytrawnie, np. z farszem serowym czy mięsnym. Te wytrawne idealnie komponują się z sosami i surówkami lub omaszczone  podsmażoną słoninką czy boczkiem z cebulką. Z każdą postacią knedli sprawdzi się zrumieniona na maśle bułka. Choć ich przyrządzenie wymaga trochę czasu, warto go poświecić 😊   Składniki: -1 kg ziemniaków -ok. 200 g mąki

Kulinarne przemyslenia