biszkopt - 17572 przepisów (strona:964/1172)

Cytrynowo-śmietankowa pychota 170

rezultat… Deser cytrynowy Składniki : ok. 400g mleka skondensowanego 150 ml śmietany 30% 4 szt. cytryny Sos : 1 łyżka świeżych liści mięty, 1 łyżeczka cukru 1 cytryna biszkopty (opcjonalnie) Skórkę z 4 cytryn ścieram na tarce a sok wyciskam do miseczki, najlepiej przez sitko aby nie było pestek. Powinno go być ok 150 ml. Mieszam mleko skondensowane z sokiem

UgotujmyTo.pl
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 222

Składniki na biszkopt: 4 białka 6 żółtek 4 czubate łyżki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 kubki śmietany kremówki 4 opakowania Śmietan-fix 2 czubate łyżki cukru Do ozdoby: duże opakowanie cukru waniliowego kakao brzoskwinie ozdoby czekoladowe Z białek ubić pianę

Świat Ciasta
Niemiecki tort wiśniowy 426

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na masę śmietanową: 1 litr śmietany kremówki 5 łyżek cukru 4 małe opakowania Śmietan-Fix Poncz do nasączenia tortu: 1 szklanka mocnej herbaty expresowej 30 kropli aromatu rumowego 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa

Świat Ciasta
Krajanka truskawkowa 158

tłuszczem i obsypanej kaszą manną (fot.1) . Piec około 30 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto wystudzić nie wyciągając z formy. Następnie ciasto wyjąć. Skroić ewentualne nierówności - tak aby biszkopt był wszędzie równy. Czekoladę połamać na małe kawałki, wsypać do rondelka, rozpuścić na parze. Rozpuszczoną czekoladą cieniutko posmarować wierzch ciasta (nie musimy wykorzystywać całej czekolady. Przez zbyt grubą powierzchnie, ciasto

Świat Ciasta
Rolada biszkoptowa z jabłkami w miodzie 253

Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki Ubijamy białka z cukrem na gęstą jednolitą masę – dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 st. C. Ciasto musi być na tyle cienkie by dało się je zwinąć w roladę. Nadzienie

kuchcikownia
SERNIK NA ZIMNO Z JOJO I OWOCAMI 378

razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo! Kropkę nad I dodały soczyste truskawki i liczi zalane kolorowymi galaretkami! Jest bardzo łatwy i śmiało mogą go przyrządzić nawet najmłodsi smakosze ;) SKŁADNIKI: ( tortownica 12 cm ) - ser biały wiaderkowy – 300 g – żelatyna

Ostra na Słodko
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 588

gotujemy do momentu zgęstnienia – cały czas mieszając. Pozostawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy i po łyżce dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy aż powstanie jednolita masa kremowa. Rozprowadzamy ją na upieczonym biszkopcie. Pokrywamy warstwą herbatników. WARSTWA ŚMIETANKOWA: Galaretkę agrestową rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wrzątku. Dokładnie rozrabiamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Łączymy z ostudzoną i tężejącą lekko galaretką. Masą pokrywamy herbatniki. Posypujemy

Ostra na Słodko
Muffinki Tiramisu 270

Tiramisu – znany chyba wszystkim i lubiony przez miliony osób deser. Niesamowicie delikatny , a zarazem intensywny w smaku. Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso oraz likierem Amaretto połączony z delikatną masą na bazie mascarpone. Dziś mam dla Was muffinki zainspirowane właśnie Tiramisu. A odrobiną Amaretto i przepysznym kremem mascarpone. Nie tylko wyglądają obłędnie

Ostra na Słodko
Somersby Blackberry Beer Drink 360

Wreszcie moja torba na laptopa nie będzie czarna! :D Jak już wspomniałam piwko, dzięki swojemu smakowi świetnie nadaje się do wypieków , galaretek , słodkości … W weekend wypróbuję – będzie biszkopt przełożony pysznym kremem mascarpone i piwną galaretką! Już nie mogę się doczekać! A tymczasem : WASZE ZDRÓWKO

Ostra na Słodko
BABKA KARMELOWA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 254

wymieszaną z proszkiem do pieczenia , budyniem i ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy sztywne białka i za pomocą drewnianej łyżki mieszamy , delikatnie jak w przypadku biszkoptu. Foremkę natłuszczamy , wykładamy papierem do pieczenia lub delikatnie obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy ok. 45-55 min / 180C. Po tym czasie studzimy , a następnie oblewamy roztopioną czekoladą

Ostra na Słodko
Leśny mech czyli jak zrobić deser z charakterem 284

godzinę.  Upieczony "mech" odstawić do ostugnięcia. Galaretkę rozpuszczamy 1 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy, dodać śmietan fix i galaretkę (gęstość kisielu), zmiksować. Z ostudzonego biszkoptu odkroić górę i pokruszyć do miski. Na spód ciasta wyłożyć masę śmietanową, następnie wyłożyć na wierzch pokruszone ciasto, lekko docisnąć. Na koniec ozdobić górę ciasta ziarenkami granatu. Wstawić na około godzinę

cooklife
Sernik Kokosowy 165

masła 380 ml mleka 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa: 50 g białej czekolady 25 g masła łyżka mleka 50 g cukru pudru Sernik Kokosowy - Sposób przygotowania: Biszkopt: Na  niskich obrotach miksera łączymy ser, cukier, cukier z wanilią i mąki. Następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ubijając. Wlewamy śmietankę i delikatnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do wysmarowanej

Słodka Strona
Biszkoptowe Babeczki, Muffinki z Budyniem 407

ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Do papilotek* umieszczonych w formie na muffinki wykładamy po jednej łyżeczce masy biszkoptowej, następnie po pół łyżeczki budyniu, a na niego kolejną łyżeczkę biszkoptu.  Piec ok. 12 minut do zrumienienia babeczek (175 st.). Warto studzić przy otwartym piekarniku. *jeżeli korzystamy z foremek na babeczki, należy je wcześniej wysmarować tłuszczem Moje posty

Słodka Strona
Tort Ferrero Rocher 278

Mocno czekoladowe ciasto, którego konsystencja oraz smak przypomina coś pomiędzy biszkoptem, a brownies - i z pewnością jest przepyszne!  Do tego równie wyrazista w smaku, smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki, aksamitnego mascarpone, aromatycznej czekolady i uwielbianej przez wielu Nutelli. Dzieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której szczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem. Tort

Słodka Strona
Pianka jogurtowa z galaretką i owocami 202

sposób. Otóż używam owoców mrożonych, ale zalewam je galaretką zanim rozmrożą się. Wtedy owoce nie puszczają soku i smakują jak świeże. Taką piankę możemy przygotować na cieniutkim biszkopcie i/lub poprzekładać małymi biszkopcikami. Wtedy stanie się "konkretniejszym" deserem ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania