biszkopt - 18139 przepisów (strona:972/1210)

Sernik na zimno 265

galaretkę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Uwagi: Sernik na zdjęciu przygotowałam w LILIANIE - formie z Tupperware. Oczywiście, jak ktoś woli to może serniczek przygotować na spodzie biszkoptowym lub na biszkoptach, a galaretką można zalać uprzednio ułożone na masie serowej owoce sezonowe

In my kitchen
Cynamonowiec 223

resztę składników. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 180 o C przez 35 minut. Składniki na wkładkę: 8 białek; 8 łyżek cukru; 1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów; 3/4 szklanki maku; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki mąki pszennej; kilka kropli aromatu migdałowego; Wykonanie: Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier i nadal ubijać do czasu

In my kitchen
Tort wiśniowo-śmietanowy 179

kolejny tort z serii "smak mojego torta". Tort wiśniowo-śmietanowy to puszysty biszkopt przełożony wiśniami w żelowej polewie wiśniowej i pyszną ubitą śmietaną. Mniam mniam...:) Pychotka

In my kitchen
Placuszki z jabłkami 159

Puszyste, jak biszkopt, delikatne i pyszne:) Ja smażyłam je jakiś czas temu, dlatego są z jabłkami, ale teraz znakomicie sprawdzą się tutaj borówki, morele, maliny... Polecam Wam ten przepis, bo ja do niego na pewno wrócę i jeszcze nie raz z niego skorzystam:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: 400 g kefiru lub jogurtu naturalnego; około 1,5 szklanki mąki pszennej

In my kitchen
Sernik z malinkami 193

tego ciasta dobieramy według własnych upodobań:) Sernik jest delikatny o lekko cytrynowej nucie. Mnie i moim znajomym smakował, więc może i Wy w tym serniczku zasmakujecie?:) Spód ciasta: cieniutki biszkopt waniliowy wg własnego przepisu; Składniki na masę serową: 1 kg sera waniliowego*; 300 g cukru pudru; sok z 1 cytryny; 1 cukier waniliowy; skórka otarta z 1 cytryny

In my kitchen
Tort szodonowy 169

znowu delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm (dno tortownicy przesmarować lekko olejem), wyrównać i piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku około 25 minut. Upieczony biszkopt przestudzić, wyłożyć z tortownicy i przekroić na pół na dwa blaty. Składniki na krem: 4 jajka; 100 g cukru; 1 cukier waniliowy; 9 łyżeczek żelatyny w proszku; 3 łyżki soku

In my kitchen
Ciasto Wuzetka (W-Z) 2803

zką jasną (jasne ciasto i jasny krem), z w-zką przełożoną kilkakrotnie bitą śmietaną... W moim regionie w cukierniach króluje w-zka, na którą składa się kakaowy biszkopt i bita śmietana. Osobiście z dzieciństwa pamiętam w-zkę z ciasta bardzo ciemnego, przygotowywanego jak na Murzynka z dużą ilością pięknie ubitej kwaskowej wiejskiej śmietany, oblanej pyszną polewą czekoladową. "Wisienką

In my kitchen
Deser Tiramisu 216

odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Tort dla Ani 153

Biszkopt waniliowy przełożony pysznym kremem malinowym, całość oblana pyszną czekoladą

In my kitchen
Truskawkowa rozkosz 450

włożyć do tej samej formy, w której było pieczone. Galaretka z truskawkami: 700 g truskawek; 3 galaretki truskawkowe; 125 g serka homogenizowanego waniliowego; Truskawki umyć, oderwać z nich szypułki. Biszkopt posmarować cienką warstwą serka homogenizowanego, na serku ułożyć całe truskawki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka

In my kitchen
Morelowo mi... 147

zmiksowanych owoców dodać miód, wodę mineralną i wodę różaną, wymieszać. Następnie do przygotowanego soku dodać rozdrobniony lód, zamieszać i przelać do przygotowanej szklanki. Serwować od razu. Znakomicie smakuje z biszkoptami

In my kitchen
Fantazyjna rolada owocowa 211

cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać mikserem do momentu, aż masa zgęstnieje. Owoce pokroić w kostkę (jeżeli tego potrzebują:)) Przełożenie ciasta: Wystudzone biszkopty delikatnie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości mniej więcej 4 cm. Następnie paski przepleść ze sobą  na przemiennie kolorami (postępować jak przy plecieniu koszyka:)). Przygotowane w ten sposób

In my kitchen
Brownie z truskawkami 175

stopni. Podawać ciepłe bądź zimne. Oprószyć ciasto kakao przed podaniem. Uwaga: Ciasto ma być mokre, wilgotne, ale nie ciągnące się. Brownie nie są suche w środku jak nasze biszkopty, są one wilgotne w środku i bardzo przyjemnie czekoladowe. Jeśli jednak po 20 minutach zobaczycie iż ciasto jest jeszcze lejące- szczególnie przy owocach, które puszczają swój naturalny sok podczas pieczenia

KreatywnePiny
933. Słodka strona Wielkanocy. 217

sernik cappucino z czekoladą, na spodzie browni z polewą z nutelli   I. babka marmurkowa z kawałkami czekolady II. babka jogurtowa z lukrem ( dla cioci ^^) domowy "kopiec kreta" (biszkopt, banany, krem z mascarpone z kawałkami bananów i czekolady) długo wyczekiwany mój pierwszy w życiu blok czekoladowy, pierwsza próba wykonana z powodzeniem ^^ (z herbatnikami i słupkami migdałów

More food, love and dreams