biszkopt - 17572 przepisów (strona:966/1172)

558. Owsianka z Bliskiego Wschodu. Tort, i takie tam. 179

nigdy nie piekę tortów, wyszedł. I to dobry i to jak *.* Tak więc nadal będę je piekła :3 Haha, nawet już mam zamówienie od cioci na dwa torty xd (biszkopty przełożone krem cappuccino i dżem wiśniowym z całymi wiśniami) A muffinki powędrowały do przyjaciela, który wczoraj też obchodził swoją "rocznicę" 18 muffinek

More food, love and dreams
CIASTO Z MUSAMI TRUSKAWKOWYMI 205

Idealne w smaku : lekkość biszkoptu i dwóch smaków musu truskawkowego   Składniki: 4 jajka 8 łyżek mąki 8 łyżek cukru 1 łyżeczka pr. do pieczenia 1 mus: 1/2 kg truskawek 2 łyżki żelatyny 2 mus: 1/4 kg truskawek  250 ml śmietany 18 % Wykonanie: Ciasto:  Ubijamy piane z białek,miksując dodajemy  zóltka, miksujemy, dodajemy stopniowo cukier, dokładnie miksujemy

Z Majeczką w kuchni
Urodziny! 185

mojej imprezie pojawiły się parówki w cieście francuskim i sałatka ziemniaczano - buraczana.  Tort  śmietanowo - czekoladowy : masa śmietanowa -  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html masa czekoladowa -  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-czekoladowo-smietanowy.html biszkopt - http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/04/biszkopt-na-tort.html#.VHI0t4vz1qg Sałatka ziemniaczano - buraczana : 6 ziemniaków  5 buraków średnich w occie   4 jajka  1 papryka  1 cebula  majonez sol  pieprz  Ziemniaki

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą 229

czekoladę rozpuszczamy w garnku na małej mocy palinka. Odstawiamy do ostygnięcia. Creme frâiche roztrzepujemy za pomocą rózgi kuchennej i wlewamy do białej czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Wystudzony biszkopt pokrywamy kremem i posypujemy stratą białą czekoladą. The post Ciasto Pomarańczowe z Białą Czekoladą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Amerykany 516

Ciastka (ciacha!) z mojego dzieciństwa, trochę zapomniane… a szkoda. Zapach amoniaku może niektórym przeszkadzać, ale po wystygnięciu nie jest już tak wyczuwalny. Amerykany przypominają trochę połączenie babki z biszkoptem Oblane lukrem są pyszne, mięciutkie i szybko znikają…   Składniki: Ciasto: 0,5 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 120 g margaryny 2 łyżeczki

Oryginalny smak
Ciasto orzechowo - jabłkowe 242

oryginale, ponieważ ta porcja jest na prodziż, a ja robiłam w blaszce i niestety ze składników na ciasto nie wyszły mi 3 placki tylko 2 i piekłam jeszcze biszkopt z 3 jajek. Natomiast z braku chęci pójścia do sklepu po galaretki zmuszona byłam dać kaszę mannę aby jabłka się "trzymały". :) Ciasto orzechowo - jabłkowe Składniki: kostka margaryny 3,5 dag mąki

charlotte gotuje
Rolada z jabłkami 179

cukrem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 35-40 min (w połowie pieczenia przykrywamy blaszkę papierem do pieczenia, aby jabłka zmiękły). Po upieczeniu wyjmujemy gorące ciasto na blat i gorący biszkopt zawijamy ciasno w roladę. Zawijamy np. w papier do pieczenia i ściereczkę i odkładamy do całkowitego wystygnięcia - wcześniej nie możemy jej rozwinąć !  Polewa : Masło, miód, cukier, mleko rozpuszczamy w garnuszku

charlotte gotuje
Biszkopt, który zawsze się udaje 450

biszkoptami rożnie  bywa, dość długo wypróbowywałam rożne przepisy. Białka osobno , później żółtka i odwrotnie- żółtka ubić później dodać białka. Czasami się udało, ale nie zawsze. Przepis, który prezentuję dzisiaj jest dość prosty i zawsze się udaje. SKŁADNIKI 6 jajek 1,5 szklanki maki pszennej 0,75 szklani  mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru

W kuchennym oknie Ewy
Biszkoptowa rolada z truskawkami 149

pergaminowym i na środkowym poziomie piekarnika pieczemy przez 10 minut. Po upieczeniu ściągamy papier pergaminowy. Placek biszkoptowy przekładamy na ściereczkę kuchenną (wilgotną) do wystygnięcia lub zaraz po upieczeniu zwijamy biszkopt w roladę. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, przekładamy na ciasto. na warstwie śmietany układamy truskawki. Pomagając sobie ściereczką kuchenną zwijamy roladę. Na koniec oprószamy cukrem pudrem

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i owocami 195

będzie zimna możemy włożyć do lodówki tak, aby stężała. PONCZ: Łączymy wszystkie składniki i odkładamy do ostudzenia. Kiedy ciasto będzie już gotowe i poncz będzie zimny, możemy nasączyć biszkopt. BITA ŚMIETANA: Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier puder oraz ostudzoną żelatynę. Wykładamy na ciasto biszkoptowe i wkładamy do lodówki. Oczyszczamy owoce

Serce zamknięte w formie pyszności
Babeczkowy bukiet na Dzień Kobiet 135

się słońce. Korzystając z wiosennego nastroju i dobrego światła do zdjęć postanowiłam upiec coś specjalnie z okazji Dnia Kobiet. Drogie Panie, z okazji Waszego święta życzę Wam zawsze puszystych biszkoptów, idealnie wyrośniętych babeczek, kremu, który nigdy nie zjeżdża z tortu i wielu ciekawych kulinarnych inspiracji :) Nasza dzisiejsza propozycja to waniliowe babeczki z wiśniami i białą czekoladą z dodatkiem kremu budyniowego

Ciastkozercy
Ciastkowe lizaki 175

cukierki do rozpuszczania, które świetnie nadają się na polewę. Sam pomysł jest banalnie prosty: na specjalne patyczki lub całkiem zwyczajne patyczki do szaszłyków nabijamy kulki zrobione z ciasta - skrawków biszkoptu, babki lub babeczek. Całość maczamy w czekoladzie, kuwerturze czekoladowej lub lukrze, ozdabiamy koralikami, lentilkami, kokosem, bakaliami. Realizacja pomysłu okazała się jednak nieco trudniejsza. Poniżej kilka lizakowych zdjęć (także tych mniej

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania