biszkopt - 17572 przepisów (strona:959/1172)

Brzoskwiniowa kostka 308

brzoskwiniową. Ciacho idealnie nada się na każdą okazję. Jak to w przekładanych cistach bywa, trzeba na nie dość długo czekać. Ale jego smak wynagradza to całe wyczekiwanie. Do upieczenia biszkoptu użyłam mąki z Młyn Kopytowa , którą dostałam w ramach współpracy. A użyłam mąki Eco typ 500. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Rolada z serduszkami 391

kiedy zrobiłam pierwszą słodką roladę ze wzorkiem (można zobaczyć ją tutaj ) jestem absolutnie zakochana w tym pomyśle. To taka szybsza (ale równie efektowna!) alternatywa dla tortu. Puszysty biszkopt, pyszne nadzienie z kremu śmietankowego i truskawki - te składniki zostały stworzone, żeby występować razem ;) Dzisiejsza propozycja świetnie sprawdzi się na Walentynki, choć ja moją przygotowywałam z myślą o urodzinach mojej Babci

Ciastkozercy
Recipe Redux: Grapefruit Fluff, 2011; czyli jak tą pannę ułożyć? 179

się być jak "promień słońca" rozjaśniający pochmurny horyzont kulinarnych propozycji. Jak podaje Amanda Hesser  Grapefruit Fluff jest owocem miłości grapefruita z pieczoną Alaską ( Baked Alaska - deser z lodów, biszkoptu i bezy, po przygotowaniu trzyma się go zwykle w zamrażalniku i dopiero przed podaniem zapieka krótko, aby białkowa czapka bezy się zarumieniła ). Pierwotnie składał się z zarumienionej bezy kryjącej lody

KUCHARNIA
Szukanie i powroty. Focaccia na początek. 174

pachnie.  Dwa tygodnie bez kawy, której nawet daleki zapach przyprawia o mdłości, dla mnie, żyjącej na kawie od prawie 20 lat, oznacza prawdziwą torturę! Niełatwo żywić się biszkoptami, gdy te smakują jak miękki styropian i popijać herbatę kwaśną od połowy cytryny, choć dla mnie wciąż mdłą. Jedyny ratunek i pocieszenie przynoszą na szczęście kolejne słoiczki - musztarda i chrzan

KUCHARNIA
Skrajności i wiosenna łąka. Odwrócone ciasto z matcha i czerwonymi pomarańczami. 166

Orange & matcha upside-down cake / piekłam z połowy porcji w formie o średnicy 20 cm/ Zakochałam się w strukturze tego ciasta. Nie przepadam za ciastami ucieranymi ani typowymi biszkoptami, ale to jest wyjątkowe. Niezwykle puszyste, wilgotne, mięciutkie. Nawet jeśli nie macie matcha czy czerwonych pomarańczy, upieczcie je i jestem pewna, że je pokochacie!  Takie ciasto jest jak poduszka

KUCHARNIA
Różowy torcik 401

należy użyć większej tortownicy. Można użyć dowolnych owoców do dekoracji ciasta, jak również oblać je po wierzchu czekoladą czy galaretką. Zamiast herbatników do spodu można użyć biszkotów, czy upiec biszkopt, a zamiast masła - margaryny. Ciasto należy przechowywać w lodówce. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Tort cynamonowy z masą śmietanowo - cytrynową 332

Biszkopt Składniki: 5 jajek 1 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki wody gazowanej Wykonanie: Jajka razem z cukrem razem ubijamy do białości. Obie mąki mieszamy ze sobą przesiewamy przez sito dodajemy proszek oraz cynamon. Sypkie wymieszane ze sobą składniki dodajemy delikatnie mieszając do masy

kgwjanczewo
Wariacja na temat tarty jabłkowej. 165

kolejna odsłona naszych wypieków.  Przedstawimy naszą wariację na temat odwróconej jabłkowej  tarty której  suma sumarum tartą nazwać nie można :D By dokonać tego cukierniczego cudu potrzebujemy: Biszkopt: * 1 szkl mąki * 1/2 szkl cukru * 3 jajka * szczypta soli * 1 łyżka oleju * łyżka mleka Ponadto potrzebować będziemy: * 1 jabłko (duże) * 1 łyżka miodu * 2 łyżki cukru (jeśli nie chcecie

Wspólne smaki
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 1961

Biszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu

Salonik smaków
Czyste dłonie w kuchni 161

Jeszcze 6 lat temu przyrządzenie zwykłych schabowych to był dla mnie wyczyn, o upieczeniu biszkoptu nawet nie wspomnę:)) A dziś nie ma chyba takiej potrawy, z którą bym się nie zmierzyła... Gotowanie stało się ważnym elementem w moim życiu, zaś pieczenie moją pasją, która pozwala mi się odprężyć:) W gotowaniu zawsze chętnie pomaga mi mój synek:)) Jedyny minus tej przyjemności

Z miłości do słodkości
3 bit 885

posypujemy startą czekoladę. Wkładamy na min. 6 godzin do lodówki. Po tym czasie herbatniki idealnie zmiękną i smaczki się przenikną. Smacznego! dobra rada: warstwę herbatników można zastąpić biszkoptami lub krakersami

KasiekGotuje
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową 524

dokładnie mieszamy. Z podanej ilości mleka gotujemy budyń, ucieramy margarynę i stopniowo dokładamy do niej przestudzony budyń. Miksujemy na jednolitą masę. Przełożenie ciasta: ciasto masa budyniowa masa jabłkowa biszkopty  masa budyniowa masa jabłkowa ciasto cienka warstwa masy budyniowej starta czekolada deserowa Smacznego

KasiekGotuje
Pralinki waniliowo-kokosowe 130

Składniki:  (na 16 sztuk) -200 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów -1 opak. serka homogenizowanego o smaku waniliowym -100 g roztopionej białej czekolady -1 opak. wiórków kokosowych -2 batony Lion w białej czekoladzie do dekoracji -papilotki na babeczki Wykonanie: Pokruszone ciasteczka łączymy z serkiem waniliowym i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Można dodać trochę wiórek do masy, pralinki będą bardziej

KasiekGotuje
Letnie ciasto w środku zimy 287

przygotować ciasto z owocami.  Tak wiem, nie ma teraz sezonu, ale za to mrożonki czy to własne zasoby czy też w marketach są dostępne. Postawiłam na bardzo prosty biszkopt z waniliową nutą do tego dodałam mieszankę owoców leśnych. A oto efekty: Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Ditecz
Ciasto ananasek 1194

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przekładaniec składający się z makowo – kokosowego biszkoptu, masy budyniowej oraz delicji i galaretki pomarańczowej. Smakuje wyśmienicie Polecam Post Ciasto ananasek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania