biszkopt - 18139 przepisów (strona:954/1210)

ciasto truflowe 172

wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Cukierki pokroić bardzo drobno. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na końcu wmieszać cukierki. Masę podzielić na dwie części i przełożyć biszkopt. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Odstawić do schłodzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
domowe delicje- ciasteczka z galaretką 178

proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Płaską foremkę do małych ciasteczek wysmarować masłem i wysypać mąką (można też piec w formie na muffinki lub upiec biszkopt w całości i wykroić kółka). Nałożyć niewielką ilość ciasta i piec w 180*C około 10 minut.  Sok zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę. Przelać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
piernikowa babka na majonezie 196

szybko przekonałam się o tym, że nie zmienia on smaku (o ile jest to majonez łagodny bez przypraw) a nadaje wilgotności i puszystości. Jest prosta do zrobienia jak biszkopt a tym razem dodałam do niej przyprawę piernikową. Ciasta z takim dodatkiem robię dość często a na blogu możecie zobaczyć wersję np. z kajmakiem (klik) . * keksówka 30 cm  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 180

Zimną kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z mascarpone a następnie z czekoladą. Odłożyć z kremu 2 łyżki a resztę podzielić na połowę. Jedną część rozsmarować na cieście, poukładać biszkopty nasączone kawą i przykryć drugą połową ciasta. Na wierzchu rozsmarować odłożony krem i posypać kakao.Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kroić najlepiej nożem zamoczonym na chwilę w gorącej wodzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 218

szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka otarta z jednej pomarańczy herbatniki kakaowe do wyłożenia foremki Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 28x25 wyłożyc biszkoptami kakaowymi i odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i odstawić. Do żółtek dodać cukier oraz masło i utrzeć. Następnie porcjami dodawać

Monia miesza i gotuje
Pancakes z malinami i śmietanką 146

soli Jajka ubić z cukrem i solą, dodać stopniowo mleko wymieszane ze śmietaną  i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto powinno być dość gęste (konsystencja ciasta na biszkopt)Na małej patelni rozgrzewać łyżkę oleju, nakładać grubo  i smażyć na średnim ogniu z obu stron. Placuszki podać z malinami i bitą śmietanką

Gotowanie jest łatwe
Francuska szarlotka 342

cukru i pieczemy w 190'C przez 40 minut. Kasia upiekła  Szarlotkę Dorota upiekła  Jabłecznik z kruszonką Iziona upiekła  Szarlotkę sypaną Joanna upiekła  Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem i posypką z prażonych migdałów Daria upieka  jabłecznik z migdałami Aga upiekła  Szarlotkę z miętową nutką Marzena upiekła  Szarlotkę z budyniem

cookpl
Nadwiślanka ( sernik gotowany z musem wiśniowym ) 181

Sernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow.  Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów wsypuję

kawawszklance
Ciasto cappuccino 478

smaku ale ja dałam akurat śmietanowe. Ciasto jest smaczne choć dla mnie osobiście za słodkie i jak też nie lubicie tak słodkiego dajcie do masy po prostu mniej cukru. Biszkopt wyszedł bardzo puszyste więc jak widać na fotce trochę ciężko się kroił ale mam nadzieję, że Was to nie zrazi i upieczecie to ciacho. Przepis na masę dostałam od koleżanki

Ewa w kuchni
Tort tiramisu 240

czego szukałam. Smak, bo tiramisu uwielbiamy, prostota wykonania i nietypowy wygląd. Nie myliłam się, był pyszny, znikł do ostatniego okruszka i zaciekawił gości sposobem wykonania czyli zatopieniem w środku biszkoptów. Polecam każdemu nie tylko z okazji urodzin ale na zwykły dzień także. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 367

połączenia składników. Następnie dodawać partiami mascarpone i mieszać łyżką (lub trzepaczką do jajek) do uzyskania jednolitej masy. Drugą puszkę brzoskwiń również pokroić w kostkę. Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć krem, wyrównać, poukładać pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić ciasto do lodówki, by całkowicie stężało. Smacznego! The post Ciasto brzoskwiniowe z kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Trifle truskawkowe 185

deser. ulubione owoce, u mnie trukawki kilka biszkoptow lub ciasta biszkoptowego opakowanie custurdu - kremu angielskiego bita smietana (100ml śmietany, dwie czubate łyżeczki cukru pudru) W szklanym naczyniu ukladac warstwami biszkopty i owoce, polać custardem i bita smietana, udekorowac owocami. Gotowe! Smacznego

Codzienne Gotowanie
Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki 141

Idealny jako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie

Mango Papaja
OMLET INACZEJ: carrotcake+cheesecake 215

MASA ''SERNIKOWA'' OPCJA 3 - 250g dowolnego jogurtu (nadal polecam tutti! :D) +10 g żelatyny  WYKONANIE MASY SEROWEJ: 1)Gdy omlet wystygnie przetnij go na pół (jak się tnie biszkopt) 2) Żelatynę zalej do poziomu wodą w temperaturze pokojowej. Odstaw na 2 minuty. 3) Żelatynę zalej ponownie, ale wrzątkiem 2 razy więcej niż wcześniej. Mieszaj energicznie do rozpuszczenia. 4) Zalej

fitolarun.blogspot.com
Tort skarbonka Kostka Rubika 189

urodziny razem z mamą zrobiłam tort skarbonkę Kostkę Rubika. Niestety nie wyszedł nam zbyt ładny, ponieważ był nierówny. To wina tego że mamie nie chciało się upiec jeszcze jednego biszkoptu, tylko podocinała kawałki z jednego i w środek włożyła te kawałki. Po przełożeniu masą te kawałki w środku zaczęły się rozchodzić. Nie pomogło nawet równanie ganche. Drugą warstwę nakładała mama

Lili w kuchni