biszkopt - 18139 przepisów (strona:970/1210)

Ciasto ,,Pszczółka" 225

zrobienia ciasta przypominającego kolory pszczółki, czyli zrobienia ciasta żółto - czarnego.  Ciasto udało się pyszne! Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem mleka skondensowanego i kakao idealnie podkreślał biszkopty miodowe. Ciasto jest bardzo smaczne i po upieczeniu, i przełożeniu kremem na zjedzenie, długo czekać nie będzie. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto: 6 jajek szklanka cukru 100 g masła 3 łyżki

Kuchnia Łukasza
Szyfonowa figa. 188

Ciasto szyfonowe robiłam po raz pierwszy. Chciałam spróbować czegoś innego niż zwykły biszkopt. Ciasto szyfonowe jest puszyste, lekkie i wilgotne. Krem, to dopiero zagadka. Konfitura z figi posłużyła jako punkt odniesienia. Możecie ją kupić w sklepie internetowym Maroko Ciasto w całości ma na prawdę bardzo ciekawy smak, krem idealnie zgrywa się z ciemnym ciastem szyfonowym. Ją mam małą prostokątną foremkę

MamaOskarka
Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne 143

PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera, smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane danie. 3. BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser. Wszystkie dania eleganckie, lekkie, dopracowane i co najważniejsze smaczne. Jeżeli pozostałe dania są równie dobre, to na pewno warto odwiedzić Le Victoria Brasserie Moderne

królestwo garów
Ciasto na biszkopcie - pychotka 499

weekend ciacho musi być. Co prawda często też jest w ciągu tygodnia coś słodkiego ale na weekend nie ma zmiłuj. Dziś polecam Wam pychotkę czyli biszkopt, masa, galaretka i bita śmietana. Ciacho idealne nie tylko na weekend ale praktycznie na każdą okazję nawet na komunie bo to już czas myśleć na menu komunijnym. To oczywiście dla osób mających

Ewa w kuchni
Rolada biszkoptowa z truskawkami. 148

wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i wyrównać. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Ciasto nie może być zbyt spieczone , bo będzie się kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Ciasto układamy na ściereczce i zwijamy z nią jak roladę. Tak trzymamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie możemy przygotować krem

O kuchni z uczuciem
Borówka utopiona w galaretce na owocowego jogurtu aksamicie, czyli sernik na zimno dla osłody rozstania 134

wody i odstawiłam do wystudzenia. Tymczasem na dno naczynia wyłożyłam dla odmiany kaszę mannę ugotowaną na bardzo, bardzo gęsto z mlekiem i łyżką kakao. Zawsze układam biszkopty, ale po prostu mi ich zbrakło. I tu zainspirowała mnie lektura literatury fachowej . Na tak przygotowany spód naczynia przelałam lekko zgęstniałą masę jogurtową. Dlaczego do naczynia, żaroodpornego? Ładnie wygląda, a poza tym sernik

Kuchnia po mojemu
Błyskawiczny sernik waniliowy w domowej polewie czekoladowej. To się musi udać! ;) 154

pieczenia i mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto

Kuchnia po mojemu
Ekspresowe i proste ciasto z truskawkami. Puszysta jak biszkopt eksplozja smaku 197

spożyliśmy naleśniczki z truskawkami i słodką śmietaną. Mmmm. Ale nie o tym miało być. Zaproponuję teraz przepis na pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z truskawkami. Puszysta niczym w biszkopcie konsystencja ciasta w połączeniu ze słodyczą i aromatem truskawek. Sprawdźcie sami: Składniki (na średniej wielkości blachę): 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki 4 jaja

Kuchnia po mojemu
Domowy tort piłkarski śmietanowo - brzoskwiniowy. Boisko typu orliki ;) 179

internetową wysyłkę - ale dostałam, dzięki życzliwości pewniej właścicielki cukierni. Testy murawy zostały przeprowadzone i okazało się, ze krem pięknie odzwierciedla kolor wiosennej murawy. Pozostało upiec ziemisty (czyli czekoladowy) biszkopt, ubić krem śmietanowy, zrobić wsad brzoskwiniowy, a potem sklecić tortowe boisko i narysować linie. Jesli chodzi o parametry techniczne to FIFA czy tam UEFA mogłyby się przyczepić - że krzywo, że murawa

Kuchnia po mojemu
Deser z truskawkami, mascarpone i herbatnikami 819

ubić z śmietaną i cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę. Truskawki trochę rozmrozić i zmiksować razem z cukrem. W kieliszku lub w pucharku układać na przemian warstwę z biszkoptów, sera mascarpone i truskawek, tak by były po 2 warstwy każdego składnika. Wierzch posypać herbatnikami i startą czekoladą. Deser podawać od razu lub przechowywać w lodówce

Mama Gotuje
Tort – pomysł na dekorację III 246

upiec drugie ciasto, rosnące „równo”. W przypadku tego tortu ciasto z górką było ciemne i zostało podzielone na 3 części, natomiast pomiędzy warstwami ciemnymi znalazły się 2 warstwy jasnego biszkoptu. Lalka Barbie czasowo została pozbawiona nóg i na torcie znalazł się sam korpusik (po wszystkim nogi znalazły się na swoim miejscu), dlatego wystarczyło wykonać mały otwór, który został zamaskowany falbanką

Trzeci talerz
Biszkopt z jabłkami 242

Biszkopt idealny do popołudniowej herbatki i idealny dla dzieci zamiast cukierka czy czekoladki:) Prosty przepis. Ciasto szybkie w wykonaniu. Zamiast jabłek możemy do ciasta dodać inne lekkie owoce, np. maliny, borówki czy rabarbar. Przepis odgapiłam od Weroniki . Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: 5 jaj; 1 szklanka mąki pszennej tortowej (około 270 ml); 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej (około

In my kitchen
Rolada serowa z napisem przyślij przepis 387

łyżka MASA SEROWA ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka DODATKOWO pomarańcze - 0,5 szt kiwi - 1 szt PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijać.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , przesiać do piany, delikatnie wymieszać.  Blaszkę

Kuchnia Danusi
Julia – torcik na zimno 403

Torciki na zimno to bardzo popularny deser – z masą twarogową, na biszkopcie, na herbatnikach. Ten przepis jest jednak inny, a jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam. Trzy lekkie piankowe warstwy, w których słodycz przełamana jest goryczką kakao i smakiem kwaśnej śmietany. A do tego klasyczna galaretka z owocami. Coś, co warto podać bliskim w ładne słoneczne popołudnie. 4 jajka

Trzeci talerz
Galaretkowy szał 251

ciasto więc postanowiłam to połączyć. Przetestowane ciasto na moim chłopaku i jak to on powiedział "super smaczne" :). Ciasto jest lekkie i praktycznie możecie dodać jakąkolwiek chcecie galaretkę. Składniki biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 400 g śmietany 36% 1 galaretka pomarańczowa Masa galaretkowa: 2 galaretki jagodowe (800 ml wody

Panda i jej świat

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję