słodkie owoce spoglądają z każdego rogu na bazarkach, więc korzystajmy z tego jak najwięcej. W towarzystwie orzeźwiającego, delikatnego kremu na bazie mascarpone świetnie smakuje nawet w upalny dzień. Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% 200 g jogurtu greckiego(...)krem zgęstnieje dodajemy mascarpone i porcjami dolewamy masy owocowej. Miksujemy całość aż do dokładnego połączenia się składników i schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę. Biszkopt dzielimy na trzy części, dwa dolne blaty nasączamy nalewką owocową lub wystudzoną, osłodzoną herbatą. Każdy z nich smarujemy 3-4 dużymi łychami kremu, składamy ciasto w całość i wykładamy masę
sama złodyczprzyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość cukru i masła w masie. Składniki: na kakaowy biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju Przygotowanie(...)zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Ostudzić. Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego
Fabryka pomysłówbył naprawdę przepyszny i szybki, a efekt... przerósł moje oczekiwania. Cała rodzinka się nim zajadała, a najbardziej smakował mojej córci, która skomentowała krótko: „pyśny jest ten tort mamusiu” Biszkopt pieczemy wg przepisu, który znajdziecie tutaj , studzimy i kroimy na trzy części. Ja użyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Krem: 500 g serka mascaropne, 330 ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru(...)pudru, 1 filiżanka mocnego naparu z kawy, 3 łyżki likieru amaretto, kakao do posypania, biszkopty podłużne ( Biscotto savoiardo, Ladyfinger (biscuits) do obłożenia boków tortu. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie dobrze ubita, dodajemy serki mascarpone i delikatnie na najniższych obrotach miksujemy do połączenia składników. Do ostudzonej kawy wlewamy amaretto i nasączamy pokrojone biszkopty. Na pierwszy biszkopt nakładamy krem
Delicious TitbitsPost Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeZielone ciasteczko na cześć bajkowego, zielonego stworka o imieniu Shrek zasmakuje zarówno dużym i małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mąka pszenna 5 łyżek Mąka ziemniaczana 2 łyżki Aromat do ciasta kilka kropel (dowolnego aromatu) Olej 2 łyżki Masa nr 1 Budynie śmietankowe 3 budynie Butelka […] The post Ciasto Shrek
Kulinarne PrzebojeRamię Cygana? No właśnie, cóż to za nazwa!! A to określenie super rolady z orzeźwiającym kremem. Przepis pochodzi z książki „Najlepsze przepisy na wypieki z
Słodki sentymentPrzepyszne i delikatne ciasto biszkoptowe z owocami to świetny pomysł na letnie słodkości. Doskonale komponuje się z każdymi owocami. Wyjątkowo puszyste ? Składniki: 5 jajek dużych ½ szklanki
Słodki sentymentZ połączenia letnich smaków powstało ciasto cytrynowe z mango i kokosem. Lekkie, delikatne, smaczne – po prostu doskonałe na ciepłe dni Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na
Słodki sentymentChęć na słodkie i brak piekarnika – tak powstała babka z mikrofalówki. Super proste ciasto, super proste składniki i super szybkie pieczenie Składniki: 50 g stopionego masła
Słodki sentymentWalentynkowa rolada z sercem to niezwykłe danie, które podbija serca miłośników kulinariów swoim niepowtarzalnym smakiem i urokiem. Ta pyszna kompozycja skrywa w sobie nie tylko doskonałe
Smaczne Potrawyskładniki na ciasto biszkoptowe: 120 g mąki pszennej 150 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na
Domowy Smak JedzeniaTiramisu to zawsze pyszny deser ale ma milion kalorii to prawda. Dziś zaproponuję lżejszą wersję tego jakże pysznego deseru. Użyjemy w deserze skyra naturalnego a zamiast
Moje Małe Czarowanie