Zapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmiękkie masło z cukrem. Ucierając dalej dodawaj po jednym jajku . Dodaj orzechy, siemie lniane i słonecznik - wymieszaj. Gdyby masa była bardzo rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej lub skruszonych biszkoptów. Rozłóż płat ciasta francuskiego, rozłóż masę orzechową równą warstwą, zwiń w rulon wzdłóż dłuższego boku. Ostrym nożem pokrój rulon na plasterki grubości około 1 cm. Rozłóż plastry na blaszce
Gotuj Sam!Pyszne ciasto, nieskomplikowane z dodatkiem makowego biszkoptu, budyniu i kremu kokosowego ;) Sposób na wykorzystanie poświątecznych zapasów - może i Wam ostało się trochę maku i wiórków kokosowych? ;) Ciasto bez jajek! Pyszne, lekkie, nie za słodkie. Ładnie się prezentuje. To jak, pieczecie? ;) PS Xiaomi Mi Band 1s to pomysł na idealny prezent dla osób aktywnych fizycznie. Opaska, która mierzy puls, pokazuje
Domowa cukiernia Ewytego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 cukru 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. W 3 partiach dodawać
Domowa cukiernia Ewytutaj , potem znalazłam go u mamy w książce, której tytuł podaję wyżej :-) Ciasto dla mnie super, nie przesłodzone, jabłka idealnie komponują się z ciastem krucho - drożdżowym, masą budyniową i biszkoptem orzechowym. Ciasta Siostry Anastazji lubię robić jeszcze z jednego powodu, zawsze mi wychodzą. To najlepsze na drugi, trzeci, nawet czwarty dzień. Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka
kruche babeczkiWYMIARY BLACHY: 36cmx25cm BISZKOPT: 50g gorzkiej czekolady 1/2 szkl mleka 140g cukru 150g mąki 1 jajko 1/4 szkl oleju 1/2 szkl śmietany (18%) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1.Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do wystygnięcia. 2.Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej i śmietanę. 3.Dodać wystudzone mleko, ciągle ubijając, dodać mąkę, proszek do pieczenia
Dziś Ja gotujeZnowu zawitał u mnie piegusek czyli ciasto z białek z dodatkiem maku. Tym razem dodałam cały mak a nie mielony dzięki temu ciasto przyjemnie chrupie. Białkowy biszkopt z makiem przełożyłam kremem budyniowym a na wierzchu zalałam galaretką brzoskwinie z puszki. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125 g masła
Monia miesza i gotujeCiasto parzone to niezwykle proste ciasto, wymagające od nas nieco więcej cierpliwości niż na przykład biszkopt, bo jego przygotowanie składa się z dwóch etapów . Pierwszy z nich polega na zaparzeniu ciasta, następnie jego schłodzeniu. Drugim etapem jest połączenie ciasta z jajami i przygotowanie go do pieczenia. W zależności od tego co chcemy uzyskać, ciasto wykładamy na blaszkę w odpowiedni
MamaOskarkazmiksować z cukrem pudrem, a następnie z żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Formę wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało. Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym
Di gotujebędę ją ubijać i włożyłam na 30 min. do zamrażalnika. Następnie ubijałam śmietanę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodałam cukier oraz śmietanę fix i ubijałam do uzyskania gęstej konsystencji. Biszkopt szpinakowy przekroiłam na pół. Następnie posmarowała go bitą śmietaną i przykryłam górną częścią. Górę ciasta cienko posmarowałam bitą śmietaną i dekorowałam borówkami oraz startą na grubych oczkach czekoladą
Receptura smakuŚrednie Przystępne Przepis na biszkopt z masą truskawkową, masą raffaello i herbatnikami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego trzeba spróbować! […] Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plDziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak widać ciasto czasochłonne ale warte zachodu, bo nic tak nie cieszy jak kawałek dobrego ciasta do kawy lub herbaty. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipokruszone ciasteczka oreo, a do pozostałej frużelinę wiśniową. Poncz: Do przegotowanej wody dodać cukier oraz sok z cytryny. Na ciasteczkowy spód wykładamy krem wiśniowy. Przykrywamy do namoczonymi w ponczu biszkoptami, na które kładziemy masę z ciasteczkami oreo. Schładzamy. Schłodzoną 36% śmietankę miksujemy i wykładamy na wierzch ciasta. Dekorujemy malinami. Ponownie chłodzimy przed podaniem. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego
Słodki Zakątekwyłożonej na dnie papierem do pieczenia tortownicy wyłożyć gęste ciasto. Piec w 180’C ok 30-40 minut (sprawdzić patyczkiem czy jest w środku dopieczone). Po wystudzeniu wyrównać górę biszkoptu i przeciąć na 2 równe blaty. ŻURAWINOWA FRUŻELINA Żurawinę wrzucić do garnuszka i dusić aż zmięknie. Następnie dodać ksylitol i podusić widelcem lub durszlakiem :P W połowie szklanki wody rozpuścić
Candy Pandas