biszkopt - 18139 przepisów (strona:897/1210)

Piernik świąteczny z mascarpone 154

delikatnym piernikowym smaku, który świetnie przełamuje serek mascarpone i konfitura lub masa z daktyli. Ciasto piernikowe świetnie sprawdzi się również do zrobienia torcika piernikowego, gdyż jest mięciutkie jak biszkopt. Piernik będzie miał odpowiedni smak i aromat tylko wtedy, jeśli użyjemy dobrej jakościowo przyprawy do piernika. Najlepsza będzie taka domowa z samodzielnie zmielonych przypraw (cynamon, goździki, anyż, pieprz, ziele angielskie, gałka

Kuchcik gotuje
Sernik gotowany 193

zatem piekarnika. Wystarczy ugotować masę serową w garnku i wyłożyć na spód z gotowych herbatników. Pycha! - sernik bez pieczenia - z pyszną polewą z czekolady  - na herbatnikach lub na biszkoptach

AniaGotuje.pl
Ciasta na Boże Narodzenie - 35 przepisów 186

inspiracją w tworzeniu pysznych wypieków! Ciasto drożdżowe z makiem Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik z rodzynkami Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto

Lena Gotuje
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 186

Jesteście miłośnikami kawy? Zapraszam dziś na pyszne ciasto kawowe, które rozpływa się w ustach. Orzechowy biszkopt pokryty orzechową masą Russel i galaretką kawową tworzy pyszny duet. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki : Ciasto: 5 jajek 120 g cukru pudru 150 zmielonych orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki zmielonej kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka bułki

Podróż w kulinaria
Kremowy bananowiec 769

polubiłam niż te pieczone, gdyż przygotowanie jest o wiele łatwiejsze. Moją kolejną propozycją na tego rodzaju ciasto jest bananowiec. Powinien się on każdemu udać i nie ma obawy, że biszkopt nie wyrośnie lub się spali. Smakuje wyśmienicie i bardzo polecam. A wy próbowaliście już bananowca? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blachę o wymiarach 25x25cm. Składniki: 35dag herbatników 4 szklanki mleka

Danka Pichci
Ciastka Amerykany 96

Amerykany to ciastka, które znam z cukierni. Kupowałam je nieraz moim dzieciom jak chodziły do szkoły. Są to bardzo miękkie, pulchne ciasteczka przypominające biszkopt i polane lukrem. Robi się je szybko, jedynym utrudnieniem może być nieprzyjemny zapach amoniaku ulatniający się podczas pieczenia. Jednak mimo to warto spróbować, ponieważ Amerykany są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru

Danka Pichci
Pieczeń… Że palce lizać 129

odciśniętą chałką, doprawiamy do smaku i wyrabiamy przez kilka minut. 4 Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i bardzo delikatnie mieszamy ( robimy to tak jak w przypadku biszkoptu ). 5 Keksówkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wkładamy do niej mięso i delikatnie stukamy formą aby całość delikatnie osiadła. 6 Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy wewnątrz blaszkę

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto orzechowe z kremem miodowym i nutą pomarańczy 167

roku czas planujemy go wcześniej, aby wypadł jak najlepiej. W dzisiejszym wpisie chciałam Wam, więc polecić coś na osłodzenie tego czasu nie tylko tradycyjnymi piernikami czy makowcami, ale delikatnym biszkoptem z orzechami, z nutą miodu i pomarańczy.   CIASTO ORZECHOWE Z KREMEM MIODOWYM I NUTĄ POMARAŃCZY Składniki: ciasto: 4 jajka 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki 3 łyżki oleju

Bon appetit mon amie
Makowiec z masą budyniową-i Rafaelo 208

Pieczemy go w tortownicy 24 cm biszkopt składniki 4 jajka 1/2 szkl cukru kryształu 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia przygotowanie Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką, dajemy do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika .Pieczemy 30 min ,170 st Wystudzony przekroić na 2 części . krem

Moje Wyroby
Orange curd - aksamitny krem pomarańczowy 367

cudowny! Zakochacie się w nim na pewno! Orange curd to taka pomarańczowa pyszność, którą warto zrobić od czasu do czasu. Idealnie pasuje do kruchych ciasteczek albo do naleśników czy biszkoptu. Można używać go jak dżemu do smarowania chałki lub innego pieczywa. Sama nie wiem czy wolę właśnie ten krem czy wersję cytrynową, lemon curd . Najlepiej zrobić obie! I jeszcze

Smaczna Pyza
Ciasto Pomadka 1008

Ciasto Pomadka jest prostym składanym ciastem z bezą kokosowo-makową, przełożoną kremem budyniowym na biszkopcie wzbogaconym o nutę alkoholu

Z Hrabiną w kuchni