Składniki: 500 g serka naturalnego 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie biszkoptów bezcukrowych Mamut 1 galaretka jeżyny Przygotowanie: Galaretkę … Czytaj dalej Sernik z jeżynami
czarrna od kuchniTort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem
Przepisy Kulinarnepieczenia i wylać połowę masy. Borówki obtaczamy w mące i wykładamy na masę serową. Na borówki wlewamy drugą połowę masy i na wierzchu rozkładamy pozostałą część owoców oraz pokruszone biszkopty. 4. Do dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową
vaniliowoczekoladowaPyszny, włoski deser w trochę innej odsłonie bo zamiast biszkoptów w jego wnętrzu kryją się toruńskie pierniki. Dodatkowo w tej wersji tiramisu nie ma jajek ! Mięciutkie, aromatyczne pierniki namoczone w mocnej kawie, otoczone delikatnym śmietankowym kremem w towarzystwie ciemnego kakao. Przepis powstał przy okazji konkursu " Przepis na Kopernika ". Polecam gorąco ten przepis. Składniki : 300 g Pierników Toruńskich Katarzynek
Słodka StrefaDzisiaj zapraszam na pyszne i szybkie do przygotowania piernikowe tiramisu. Kto powiedział, że tiramisu musi być jedynie na biszkoptach? Spróbujcie wariantu na piernikach! Smak pierników idealnie współgra z kawą i amaretto a całość tworzy doskonałą bazę dla kremu z mascarpone. A smak? Rewelacja! Jeśli mogłabym coś zmienić, to jedynie dodałabym tutaj maliny, których nie udało mi się niestety dzisiaj kupić
Mieszam w Garnkupiekarnika i odstawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty. Uwaga : może być Wam ciężko przekroić ciasto na równe blaty, jest ono dużo cięższe niż biszkopt; jeżeli się tego obawiacie ciasto można podzielić na pół i upiec osobno każdy blat, czas pieczenia będzie wówczas wynosił około 12 - 15 minut. Należy jednak pamiętać, że jeżeli nie posiadacie dwóch
Opowieści z piekarnikatemu foremki w kształcie serca, na którą dość długo polowałam, a której jakoś wcześniej nie miałam okazji wypróbować. Torcik jest intensywnie czekoladowy; to prawdziwa gratka dla wszystkich czekoholików :). Tradycyjny biszkopt zastąpiłam cięższym ciastem czekoladowym, a dolny blat posmarowałam cienką warstwą dżemu z czarnej porzeczki - aby nie było nudno i aby nadać torcikowi ciekawy charakter. Powiem szczerze - nie da się zjeść
Opowieści z piekarnikaMożna by rzec, że klasyka jest nudna. Ile to już razy jedliśmy sprawdzony sernik mamy czy babci, ulubiony biszkopt z owocami i galaretką, tartę czekoladową czy szarlotkę z rodzynkami. Lubię eksperymentować, ale cenię też sobie powroty. Do klasyki właśnie. Tym bardziej, kiedy są to spotkania na łonie natury, w gronie najbliższych, ze szklanką mleka prosto od krowy
W kuchni Karmel-itkiokazji jej urodzin, jako słodki dodatek do prezentu. Długo szukałam idealnego przepisu, który zasługiwałby na taką solenizantkę ;). Wszystkie babeczki, które znalazłam były zwykłym czekoladowym biszkoptem lub ciastem, a Ja chciałam czegoś więcej! W końcu, na kilka dni przed imprezą znalazłam idealną recepturę u Doroty Świątkowskiej. Nie żebym wcześniej u Niej
Słodki Pomysłrezygnujemy z alkoholu, a dokładamy syrop owocowy lub sos czekoladowy. Herbatniki ułożone na spodzie lekko namokną sokiem z owoców i lodami. Dlatego warto użyć herbatników lub innych kruchych ciastek. Biszkopty zbyt szybko staną się miękkie. Składniki: dowolne ulubione lody bita śmietana brzoskwinie ajerkoniak lub adwokat herbatniki Na dno pucharka położyć 1-2 pokruszone lekko herbatniki. Na herbatnikach ułożyć owoce
Codzienna kuchnia niecodziennatort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech
Mała CukierenkaZdjęcie pokazuję tylko pół bo druga część już zniknęła zanim wróciłam do domu😝 Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki. Składniki: duża blacha 37x26 biszkopt -3 jajka -2 szklanki mąki orkiszowej -2 łyżki kakao -pół szklanki cukru pudru (słodzik zmielony) -szklanka maślanki -pół szklanki oleju -1 łyżeczka sody -1 łyżka octu jabłkowego masa
Zdrowie i pysznie na talerzutakich placuszków, bardzo miałka i sprawia wrażenie puszystości (jak by była przesiana przez sito). Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp. Składniki na około 16 placuszków: 2 jajka 100 ml mleka 125 g mąki pszennej uniwersalnej Polskie Młyny 3 łyżki cukru około 150 g borówek kilka kropel esencji waniliowej olej
Gotowanie...to proste !mozzarellą oraz hummus podawany z kruchych miseczkach. Obowiązkowa była lemoniada z owocami i schłodzone soki. To wystarczyło, a solenizantce i gościom bardzo smakowało. Tort śmietankowy z polewą kakaową biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100 ml soku pomarańczowego do nasączenia masa: […] Artykuł Lodowe urodziny
Mienta blogszczęśliwi do domu :). Przy okazji życzę wszystkim Kobietom aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet , aby uśmiech na naszych twarzach gościł tak często jak dzisiaj W skład tortu wchodzi biszkopt przełożony bitą śmietaną, całość pokryta masą cukrową. Artykuł Tort czołg pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnia