biszkopt - 18068 przepisów (strona:887/1205)

Sernik na kwaśnej śmietanie 107

serii „ Podróże z wypiekami ” – pochodzi z Niemiec i w oryginale nosi nazwę „Sernik babciny” – myślę, że w pełni zasługuje na takie miano Składniki na spód: 150 g herbatników lub biszkoptów 50 g masła Ciasteczka kruszę lub blenduję, masło roztapiam. Do masła dodaję zmielone ciasteczka i dokładnie mieszam. Dno tortownicy 24-26 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka wymieszane

Słodki sentyment
Cytrynowa babka na białkach 147

różnych wypieków, a które mroziłam sobie w pojemniczku, żeby się nie zmarnowały. Do tej pory robiłam już zebrę na białkach i babkę trójkolorową na białkach. Piekłam również orzechowe biszkopty na białkach do tortu. Wszystkie te wypieki wyszły znakomite. Teraz postanowiłam zrobić coś lżejszego i postawiłam na cytrusowe smaki. To był strzał w dziesiątkę. Gorąco polecam wam ten przepis

Waniliowe Improwizacje
KOKOSOWY KREM 156

obrotów miksera. W połowie zwiększam obroty i gdy widzę, że krem zaczyna gęstnieć zmniejszam je z powrotem do średnich. Uwagi: Kremy z tych proporcji wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o śr. 16 cm. Skorzystaj z przelicznika foremek. Jakie kremy pasują do kokosowego kremu? Sprawdzisz to we wpisie: połączenia smakowe. Uważajcie […] Artykuł KOKOSOWY KREM pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 104

Składniki: 1 kg twarogu  2 galaretki cytrynowe+500 ml wody  300 g borówek dosłodzić wedle uznania  spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły.  Borówki blendujemy (ja użyłam mrożonych). Do twarogu dodajemy cukier puder wedle uznania (patrz uwagi). Miksujemy

zdrowo i aktywnie
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 126

Składniki: 1 kg twarogu  2 galaretki cytrynowe+500 ml wody  300 g borówek dosłodzić wedle uznania  spód wedle uznania, nie jest konieczny (biszkopty, herbatniki, naleśnik, pokruszone ciastka z masłem) Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy, aby ostygły.  Borówki blendujemy (ja użyłam mrożonych). Do twarogu dodajemy cukier puder wedle uznania (patrz uwagi). Miksujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Najlepsze ciasta świąteczne 116

sernika cieszy się Shrek bez pieczenia Mazurek czekoladowy z bakaliami Mazurek z makiem i bakaliami Babka cytrynowa z majonezem Ciasto z kremem krówkowym Sernik z bezą kokosową Sernik zebra Biszkopt z kremem jogurtowym Ciasto Shrek bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 145

wyciśnięty sok z połowy małej cytryny 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g) 330 ml śmietany kremówki 30 lub 36%, schłodzonej dodatkowo – podłużne lub okrągłe biszkopty, pół opakowania W garnuszku umieścić owoce (mrożone bez wcześniejszego rozmrażania), sok z cytryny, cukier. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zmiksować na puree przy pomocy blendera. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać

moj przepis na
Kostka wiśniowa 127

Ciasto, które zrobiłam na pierwsze urodziny synka. Goście byli zachwyceni i wniebowzięci. W smaku świeże, orzeźwiające, przyjemne, lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też

moj przepis na
Kanapka truskawkowa 112

Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować nie będę. Składniki na biszkopt wielkości 27 cm na 37 cm: Składniki na tortownicę 26 cm: 6 dużych jajek 100 gr cukru drobnego 120 gr mąki pszennej tortowej 50 gr kakao 40 gr rozpuszczonego masła

moj przepis na
Ciasto orkiszowe ze śliwkami – czyli jak ubić jajka z cukrem 119

najwyższych obrotach mikser, tak żeby cukier się całkowicie rozpuścił i żeby mieszanka zgęstniała i podwoiła objętość. Jajka staną się jaśniejsze, będą gęste i będą przypominały ubite białka na biszkopt wymieszane z żółtkami. Uwaga, woda nie może dotykać miski, bo jajka momentalnie się zetną. Dodać olej, wymieszać, dodać przesiane składniki, delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Na wierzch ułożyć owoce. Wstawić

moj przepis na
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 172

ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru

moj przepis na
Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia 101

nafaszerowany truskawkami, w postaci musu truskawkowego, na spodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciastka przełożyć do strunowego

moj przepis na