Jako że na początku maja czeka mnie kolejne urodzinowe przyjęcie – tym razem mojego syna 2 latka, testuję ciasta, które nadawałyby się na spód tortu zamiast biszkoptu. Chciałabym, żeby tort urodzinowy cieszył nawet po rozkrojeniu :) i tutaj idealnie pasuje mi ciasto zebra! Samo w sobie przypomina nieco ciasto na babkę, dla mnie zdecydowanie potrzebuje dodatku. Jeśli nie kremu do tortu
CiastkozercyI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Łabędzi puch to pyszne, podzielne ciacho, składające się z kilku, odpowiednio przełożonych ze sobą warst biszkoptu, kokosowego kremu i dżemu, a na wierzchu pokryte pierzynką z podprażonych na patelni wiórków kokosowych. Ciasto jest delikatne i wyjątkowo smaczne. Idealne na specjalne okazje oraz jako pyszny dodatek do niedzielnej kawy. Poniżej przepis w formie krok po kroku […] Artykuł Łabędzi puch pochodzi
Domowe Tortysię z czymś tłustym, ale bardzo miło się zaskoczyłam. Wbrew pozorom wcale nie upiekłam jej na Święta Wielkanocne, a w zwykły weekend. Babka jest delikatna w smaku, przypomina biszkopt, a smak świetnie dopełnia biała czekolada. Jest słynnym wypiekiem świątecznym pewnie ze względu na obecność majonezu, który jest "królem" Wielkanocy, ale z powodzeniem sprawdzi się na każdą okazję. Dla kogo
Mania WypiekaniaJeśli jesteście nią zainteresowani kliknijcie TUTAJ . 5 różnokolorowych galaretek 600 g śmietany 18% (ja wybrałam gęstą, kwaśną) 600 g kefiru 9 łyżek cukru 25 g żelatyny 1 op. okrągłych biszkoptów Kefir i kwaśna śmietana powinny być w temperaturze pokojowej. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej w dużych, płaskich naczyniach). Gdy galaretki stężeją, kroimy
Smaki Na Talerzubiszkopt składniki 8 jajek 20 dag cukru kryształu 6łyżek mąki tortowej 3 kopiate łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka miksujemy na sztywno dodając cukier, a żółtka na razie odkładamy. Gdy piana jest sztywna dodajemy żółtka i kakao dalej miksując, a na koniec mąka z proszkiem do pieczenia ale to już mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na dużą blachę
Moje Wyrobysposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć. Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym jest więc fajnie skomponowana smakiem, a zielony kolor biszkoptu sprawia, że również wyglądem.… Artykuł Rolada szpinakowa z kremem truskawkowym pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikzrobiony w półokrągłej karbowanej formie keksowej przez co wygląda bardzo fajnie na talerzu. Warto wypróbować ten wiosenny przepis! Forma półokrągła 14/38 cm Składniki: 1 galaretka malinowa 15 dag biszkoptów języczków Mus malinowy: 30 dag mrożonych malin Hortex 40 dag śmietany kremówki 30% ¼ szklanki cukru 3 listki żelatyny ½ cytryny Sposób przygotowania: Formę wyłożyć folią spożywczą. Galaretkę rozpuścić
Wanilia i Kardamonsię nim z Wami. Nadrabiam zaległość, bo ciasto pyszne! Ciasto Karmelek jest słodkie, bo to przysmak dla wielkich łasuchów. Dodatek kajmaku do obu kremów i cukier trzcinowy użyty do biszkoptu nadaje całemu ciastu karmelowy smak. Kajmak łatwo zrobić w domu, bo wystarczy puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. W sprzedaży są też gotowe kajmaki
Smaczna Pyzawarstwa owocowa i kremowa. Spód, o dziwo, jadł również, tyle, że na samym końcu;) Dlaczego napisałam „o dziwo”? Bo ciasto jest dość nietypowe. Nie jest to delikatny biszkopt, nie jest to też tradycyjny ucieraniec. Jest to ciasto maziste i dość ciężkie. Mi troszkę czasu zajęło przyzwyczajenie się do niego. Chyba najlepiej smakuje cienko ukrojone i zajadane małymi porcjami/k
Smaki Na Talerzuwsypujemy galaretkę cytrynową albo pomarańczową i dobrze mieszamy, odstawiamy do momentu aż jabłka z tą galaretką zaczną tężeć. 3. Jak jabłka zaczną tężeć to wykładamy je na jeden biszkopt i na jabłkach układamy pierniczki. 4. Śmietanę śnieżkę miksujemy z mlekiem i dodajemy tężejącą galaretkę wiśniową i wykładamy na pierniczki. 5. Przykrywamy drugim plackiem biszkoptowym. 6. Polewamy polewą i dekorujemy dowolnie
Kuchnia u BietkiPyszne, delikatne ciasto na różne okazje, doskonale sprawdzi się również na wielkanocnym stole. Ciemny biszkopt przełożony mlecznym kremem po prostu rozpływa się w ustach. Dzieci je uwielbiają :-) składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu 1 szklanka
babka w formieJakże dawno mnie tu nie było. Wiem, jestem okropna, ale dziś drobna rekompensata, Przepis na omlet niczym biszkopt 😍 Wymyślony przez mojego trenera 💪 Składniki: zmielone na mąkę: -30g kaszy jaglanej -15-17g siemia lnianego -15g płatków owsianych -20g wiórków kokosowych 4 jajka L 150g twarogu chudego 10-15g jagód goji 20g odżywki białkowej 0,5 małej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmakuje bosko, bo mango i serek mascarpone zadbały o super smak. Możesz go jednak przygotować z samym jogutrem greckim lub twarożkiem i dowolnymi owocami. Zazwyczaj do pucharkowych deserów używamy biszkoptów, herbatników lub bezików. Dzisiaj kupnym ciasteczkom nafaszerownych tłuszczami trans i syropem glukozowo-fruktozowym dziękujemy. Zamiennie użyj domowej kruszonki. Możesz jednorazowo przygotować jej więcej, przechowywać w zamkniętym pojemniku i używać według
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!