Więcej wiedzy o pieczeniu i pomysłów na Instagramie – obserwuj! Orange curd to idealny krem do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać pomarańczowy krem do ciast i tortów. Pomarańczowy curd to owocowy budyń, który można jeść jako deser :). Polecam go szczególnie do tortu piernikowego lub kremu cynamonowego. Proszę uważnie
Słodki Pomysłprzypraw dodałam wanilię. Ciasto po przekrojeniu było piegowate od drobinek czekolady. Takie ciasto można jeść posypując tylko pudrem. Właśnie autorka przepisu pozostaje przy tak upieczonym cieście. Ciasto przypomina biszkopt jest jednak bardziej wilgotne i zdecydowanie smaczniejsze. Na bazie tak przygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy
Leśny ZakątekKiedy ciasto już ostygło wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. Notatki: * zamiast rumu można rodzynki namoczyć w wódce z dodatkiem olejku rumowego * alkoholem z moczenia rodzynek można nasączyć biszkopt Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąPomysł na szybkie i tanie w przygotowaniu ciasto - delikatny, puszysty, lekko wilgotny biszkopt nadziany kawałkami jabłek. Idealny wypiek do kubka gorącej kawy. Składniki na tortownicę o średnicy 23-25 cm: 3 duże jabłka (wagowo około 0,7 kg) 4 jajka (rozmiar L) 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 3/4 szklanki drobnego cukru (150 g) 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki
Ugotowaćcukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany NADZIENIE: 400 g powideł śliwkowych 1-2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mielonych herbatników, biszkoptów lub bułki tartej BEZA: 3 białka szczypta soli 150 g cukru pudru Mąkę mieszamy z przesianym cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i rozcieramy w palcach
Rozpustne gotowanieDziś ciasto bananowe o nazwie Jamajka! Jest fenomenalne i bardzo łatwe w wykonaniu, ponieważ pieczemy tylko jeden biszkopt kakaowy i przekładamy go bananami galaretką i kremem. Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 26 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaaczarno-białego ciasta biszkoptowego , waniliowej masy i galaretki o smaku kiwi. Polewa deserowa dodaje przekładańcowi wyrafinowania i pójście w stronę bardziej delektowania, niż zasłodzenia J Pomysł na sam biszkopt z tego łaciatego ciasta przekładanego serową masą, które robiłam wcześniej – również zachęcam. Tytułowy przekładaniec wykonałam w blaszce 22 x 26 cm. Składniki na ciasto łaciate
Domowe ciastazrobić podobne kasztany w domu, ale jakoś do tego nie doszło. W zamian tego powstał GENIALNY krem z kasztanów jadalnych z czekoladą, idealny do naleśników, tostów czy herbatników lub biszkoptów. Jest zwarty, ciężki, delikatnie czekoladowy i korzenny, ale za to niezbyt słodki - co uważamy za jego zaletę. Jak ugotować kasztany? Otóż bardzo prosto! Każdą sztuke nacinam na wypukłej części
W kuchni Karmel-itkiChcę się z Wami podzielić przepisem na biszkopt który idealnie nadaje się do tortów, nie opada, mięciutki i puszysty. Przepis który nigdy mnie nie zawiódł (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: białka ubijamy na sztywną
Blog kulinarny S9.PLJeśli lubicie warstwowe ciasta przekładane kremem - mam dzisiaj coś dla Was. Ciemny biszkopt nasączony kawą i alkoholem. Do tego dwie warstwy kremu budyniowego z dodatkiem pokruszonych cukierków - Michałków. Całość udekorowana posiekaną gorzką czekoladą i cukierkami. Ja jestem na tak ;-) składniki: ciasto biszkoptowe: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki
babka w formieŚwięto Zmarłych. Na pewno panie, które na codzień pracują, i nie mają czasu spędzać kilka godzin w kuchni, będą mogły zaoszczędzić czas. Np. takie ciasto kruche czy biszkopt można zrobić bardzo szybko, a czas wolny poświęcić dla siebie czy rodziny. Serdecznie polecam produkty tej firmy, są wysokiej jakości i stosując je jeszcze się nie zawiodłam 😊 (function
Kulinarne przemysleniaDziś polecam Wam pyszny tort wiśniowy z migdałową nutą. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej bo wtedy łatwiej się go kroi. Następnego dnia składamy tort i schładzamy go kilka, kilkanaście godzin aby się fajnie przegryzł. Oczywiście pod warunkiem, że uda się go Wam tyle przetrzymać. A może to być trudne. Wbrew pozorom przygotowanie takiego prostego tortu nie jest trudne, więc raczej
Ewa w kuchnidużym pojemniku: Ich smak również zachwyca, więc do dnia dzisiejszego lody robiłam już kilkanaście razy! I nadal często zjadam się kremem oraz parę razy udało się mi przełożyć nim biszkopt . Aha, krem do przekładania ciast warto odrobinę usztywnić, co opisałam poniżej, gdyż jest tak leciutki oraz puszysty, że podczas dłuższego obciążenia może opaść. Jednakże jako nadzienie do rurek lub babeczek
Di gotujeprzystąpiłam do robienia masy serowej, przekroiłam przestudzone ciasto na trzy kawałki. Często w takiej operacji prócz noża pomocna jest mi zwykła nić. Taki stary sposób mojej mamy na przekrajanie biszkoptów. W garnku rozpuściłam masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodałam ser i rozkłócone żółtka. Mieszałam do uzyskania jednolitej masy cały czas podgrzewając. Mąkę dodałam do mleka i wymieszałam rozbijając przy
Pieprzyć z Fantazją