biszkopt - 18139 przepisów (strona:876/1210)

Ganache – wszystko co musisz wiedzieć. 124

zagłębień. Ganach ten nie zastyga na całkiem twardo, dzięki czemu tort jest łatwy do pokrojenia. Schłodzony tort tynkuję najpierw jeszcze płynnym kremem, tak by związać luźne brzegi i okruchy biszkoptu. Następnie schładzam tort jeszcze raz, przynajmniej 2h. Po wyjęciu z lodówki, tynkujemy. Po czym schładzamy tort jeszcze raz. Trzeci i ostatni raz tynkujemy schłodzony tort. Dla lepszego efektu dobrze jest

SmartBake.pl
Owocowe ciasteczko w torcie schowane 97

Powstałą pastę przenieś do przygotowanej formy. Wygładź górną powierzchnię i włóż do lodówki na minimum 30min. Schłodzone ciastko wyjmujemy z lodówki, wyjmujemy z formy i komponujemy z przygotowanym wcześniej biszkoptem lub ciastem. Ciasto najlepiej posmarować wcześniej cienką warstwą masy, aby Owocowe ciasteczko dobrze się przykleiło. Nutrition Kalorie: 486 kcal Artykuł Owocowe ciasteczko w torcie schowane pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Piankowanie :) 105

powietrzem (tłuszcz pod względem chemicznym ma większe powinowactwo do powietrza niż do wody). Ubitą pianę można ustabilizować też poprzez obróbkę termiczną piany . Jak ma to miejsce w przypadku biszkoptów lub bez . Ciepło używamy również do przygotowania deseru z użyciem żółtek kurzych, włoskiego Zabaglione . Pianę wykorzystujemy również do przyrządzenia Toffi Sponge , czyli napowietrzonego toffi, które użyłam jako grudki złota w garncu

SmartBake.pl
Krem z czarnym sezamem 112

Teraz nie pozostaje nam nic innego jak cieszyć się smacznie słodkim smakiem kremu z czarnym sezamem. Krem z czarnym sezamem użyłam jako wypełnienie tortu świątecznego. Świetnie komponuje się z biszkoptem makowym . W torcie znalazła się również słodka chrupiąca beza , a dla przełamania smaku kwaskowy lemon curd. Print Krem z czarnym sezamem. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SmartBake.pl
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 104

delicjami zatopionymi w galaretce - wtedy zielona wersja nazywa się Shrek, a różowa Fiona:) U mnie dziś Kubuś z galaretką i czekoladą - moim zdaniem w smaku przypomina właśnie delicje. Zamiast biszkoptu upiekłam o wiele łatwiejszy, a przede wszystkim o wiele szybszy w przygotowaniu spód na bazie ciasta, którego używam czasem do wypieku babeczek. Do przygotowaniu budyniu można użyć soku o dowolnym

Lekcje w kuchni
Ciasto Bajaderka / Polish Leftover Cake 'Bajaderka' 107

macie pod ręką i co lubicie. Ciasto Bajaderka przyjmie wszystko:) Jedyne o czym warto pamiętać, to aby używać do masy ciast suchych, bez kremów. Dobrze sprawdzi się między innymi biszkopt, ciasto babeczkowe, ucierane i muffinkowe. Na dużą blachę Bajaderki użyłam właśnie ciasta muffinkowego (konkretnie TEGO , ale z podwójnej porcji, bez owoców). Jeśli po większej imprezie zostaną Wam różne resztki ciast

Lekcje w kuchni
Ciasto Arbuz / 'Watermelon' Spinach Cake 119

cieście. Jest bardzo popularne na polskich blogach kulinarnych, dlatego i ja postanowiłam stworzyć swoją wersję. Moje ciasto Arbuz jest inne niż wszystkie, ponieważ nie przygotowałam go na zwykłym biszkopcie szpinakowym, ale na pysznym, mięciutkim cieście babeczkowym z użyciem banana. Do przygotowania ciasta Arbuz będziecie potrzebować blendera, który zmiksuje mokre składniki na bajecznie zielony, gładki koktajl. Warto dodawać liście szpinaku stopniowo

Lekcje w kuchni
Rolada biszkoptowa z kremem chałwowym 134

Zapraszam na świąteczną roladę biszkoptową z kremem chałwowym. Delikatny, puszysty biszkopt z obłędnie pysznym kremem chałwowym posmakuje wszystkim, którzy uwielbiają chałwę. Rolada jest bardzo prosta do przygotowania, krem również, zatem zachęcam do przygotowania. Dodatek malin przełamuje słodycz kremu i cudownie równoważy smaki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mandragora 15158

Kolejne super ciasto ze starego zeszytu mojej mamy. Lubię do niego wracać bo jest dość szybkie w wykonaniu i smakuje wyśmienicie. Każdy kto go spróbuje prosi

Prosty przepis na
Pyszne i łatwe ciasto kakaowo-miodowe z masą budyniową +FILM 148

ustach a z dnia na dzień jest coraz lepsze.  Polecam i zapraszam po przepis i do obejrzenia filmu  SKŁADNIKI * proporcje na dużą blaszkę około 25x35cm KAKAOWY BISZKOPT -3 jajka -0,5 szkl cukru -250ml mleka -100ml oleju -400g mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka kakao CIASTO MIODOWE -1 szkl mąki pszennej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Top 20 przepisów na wielkanocne słodkości 145

mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków 17. Mini tiramisu z kremem kajmakowym i frużeliną truskawkowo-malinową . Krem na bazie mascarpone i masy krówkowej przełożony biszkoptami nasączonymi mocną kawą oraz frużeliną owocową. Wierzch posypany gorzkim kakao.  18. Deser czekoladowy - "odchudzona" wersja, tj. bez dodatku śmietany. Taki deser przypadnie do smaku osobom będących na diecie

Ugotować
Malta - Ciasteczko daktylowe z anyżem (Imqaret) 271

ciekawsza kuchnia. Skupiając się wyłącznie na słodyczach, na Malcie równie tradycyjne jest cannolli (sycylijskie rurki z kruchego ciasta z nadzieniem z ricotty), red velvet cake (amerykańsko-brytyjski czerwony biszkopt przekladany kremem) czy właśnie imqaret (smażone na głębokim tłuszczu ciastko z nadzieniem daktylowym, inspirowane kuchnią arabską). Dzisiaj proponujemy imqaret w wersji uproszczonej, z ciasta filo, z patelni. Mimo, że nazwa ciasteczka

Roślinożerni urlopowicze
Marcepanowo makowa kostka 121

minut. Wyjmuję z piekarnika i zostawiam do ostygnięcia. Polewa czekoladowa: Czekoladę łamię na kawałki, przekładam do miski, dodaję zimne mleko. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą wylewam na biszkopt. Zostawiam do zastygnięcia. Masa marcepanowa: Śmietanę kremówkę zagotowuję. Dodaję marcepan pokrojony i mieszam aż się rozpuści. Jak ostygnie wstawiam do lodówki na kilka godzin. Potem ubijam mikserem. Żelatynę namaczam

wesoła kuchnia
Babka majonezowa 152

mylić Babka rzeczywiście jest rewelacyjna w smaku. Puszystością i delikatnością nie dorównuje jej żadna inna. Co lepsze, jej wykonanie jest bardzo proste i każdy kto radzi sobie z przygotowaniem biszkoptu, również i z tą babką osiągnie sukces. U mnie w domu rozchodzi się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. Nawet w trakcie sesji, co chwilkę ktoś mi wchodził i odkrajał po kawałeczku

Smaki Na Talerzu