zdążył zrobić furorę pośród moich znajomych. Ostatnio piekłam takie mini słodkości na prezenty, co jest świetnym pomysłem. Po prostu pozostały mi białka i przeważnie dodawałam je do jajecznicy, czy biszkoptu (tym razem długo musiałyby czekać) lub smażyłam z nich puszyste placuszki. Do większego ciasta (np. takiego - klik ) białek za mało, więc... rozejrzałam się po kuchni i postanowiłam upiec coś świątecznego
Di gotujeDawno już nie jadłam budyniu solo, a najczęściej występował jako jeden ze składników ciasta (nawet całkiem niedawno przy okazji przepisu na biszkopt kokosowy z jabłkami ). Mąkę z kasztanów chciałam już dawno wykorzystać w ten sposób i w końcu mi się udało. Budyń kasztanowy bez cukru co prawda nie wyszedł mi tak gęsty, jak ten tradycyjny, ale i tak to fajny
Fitkotświąteczne wypieki (będą aktualizacje :) Choinka - wyśmienita przekąska Słodka gwiazda świąteczna z ciasta drożdżowego Strucla makowa - Makowiec zawijany Makowiec w kształcie kwiatu Makowiec japoński - bezglutenowy Makowiec na biszkopcie Pierniczki Miodownik Marcepanek Ciasto czekoladowe z pomarańczą Choinki czekoladowe Red Velvet Sernik na kruchym spodzie Sernik z wiaderka Piernik z polewą Kruche ciasteczka Jabłecznik Ciasto z jabłkami i budyniem Dodatki
Uwaga Babcia Gotujerozprowadzając równomiernie łopatką na całej powierzchni. Piec przez 10-20 minut w temperaturze 180 ° C w zależności od piekarnika. U mnie jest to 15 minut na termooobiegu. Gotowy zielony biszkopt wyjąć z piekarnika i ostudzić. Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Schłodzone ciasto przełożyć na drugą stronę i rozsmarować na całej powierzchni przygotowany serek czosnkowy. Ciasto zostawić na papierze
Ola la LCHFprzesiane pozostałe składniki, delikatnie wymieszać. Blaszkę (24x36cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Naprzemiennie łyżką nakładać ciasto jasne i ciemne a następnie nożem zrobić esy-floresy aby kolory się lekko przemieszały. Biszkopt piec ok 45 minut do tzw suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na 3 blaty. Masa serowa: do dużego garnka przełożyć ser, masło, żółtka, cukier i ekstrakt waniliowy. Cały czas
Smakołyki Asimieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i wylewamy gotową masę. Pieczemy w 170-180 st. C przez 40-45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na pół. masa kajmakowa: kajmak 600 g, masło 200 g, upieczony słonecznik, składniki na pieczony słonecznik: słonecznik 250 g, masło 70 g, cukier
kulinarne odsłony patiPierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto
Lena Gotujekakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami 51. Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe Latte 56. Ciasto kokosowo - chałwowe 57. Sernik mozaika 58. Ciasto Marysieńka 59. Keks 60. Ciasto czekoladowo
kruche babeczkiszpinakiem ja wole mrożone rozdrobnione inni wolą blendować aby kolor był jednolity , moim zdaniem ta wersja jest najlepsza :* <3 PRZEPIS NA BLACHĘ : 25cm x 25 cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 szkl cukru 1 szkl oleju 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 450g rozdrobnionego szpinaku mrożonego SKŁADNIKI NA KREM: 400g śmietany
Dziś Ja gotujePopularny 3 bit zazwyczaj robiony jest na krakersach, dziś przedstawię nieco inną bogatszą wersję na biszkopcie która prezentuje się całkiem pokaźnie. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaabiszkopt: 300 g maku 250 g cukru pudru 8 jajek 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kostki masła 600 g … Czytaj dalej Tort makowo-orzechowy
czarrna od kuchniMasę orzechową polecam do przełożenia różnych ciast, szczególnie pierników, biszkoptów oraz napełnienia babeczek. Jest to masa miękka o konsystencji masła orzechowego. Bardzo smaczna, polecam. SKŁADNIKI : 400 g orzechów włoskich 50 g masła 50 ml spirytusu 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka lub śmietany
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik