przeogromnie nam posmakowała i chyba zaraz będę się rozglądać za drugim opakowaniem ;) Więcej o zakupach w sklepie Bee.pl pod koniec wpisu :) Składniki na około 20 trufelek: końcówki ciast (biszkopt, murzynek, keks) 8-10 łyżek mleka 1 łyżka masła 1 łyżka kawy inki 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3-4 krople aromatu rumowego 1 łyżka sproszkowanych daktyli lub 1/2 łyżki miodu ewentualnie
Gotowanie...to proste !mleczka kokosowego 3 łyżeczki miodu ziarenka z 1/3 laski wanilii 1/2 jabłka garść orzeszków ziemnych kilka małych bez do pokruszenia na wierzch 2 łyżeczki konfitury figowej 2 podłużne biszkopty Kaszę płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka o grubym dnie. Podlewamy lekko wodą i kilkoma łyżeczkami mleka kokosowego, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy, uzupełniając wodę co jakiś czas. Po 10 minutach
Raj dla Podniebieniajest masa na bazie pulpy z mango do której dodałam jabłka i galaretkę cytrynową. Ciasto polecam nie tylko na weekend, może być fajnym pomysłem na zbliżające się Święta. Biszkopt upiekłam w nowej tortownicy Delicia Gold, którą możecie zakupić poprzez FAVI.pl . I wiecie co ? Można myć je w zmywarce, to super rozwiązanie. Spód może służyć jako taca a to ułatwia podanie
Ewa w kuchnipiekarniku. Smaży się ją w garnku, a po zagęszczeniu mąką ziemniaczaną masą serową przekłada się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. W efekcie możemy podzielić się z bliskimi smacznym przekładańcem z delikatną, nieco budyniową, masą serową. Ciasto nie tylko na niedzielę, ale i od święta. Przepis został opublikowany w „Wielkiej księdze
Trzeci talerzmogę zajadać się w każdej postaci. Najbardziej lubimy te pieczone, ale dość często przygotowuję również takie na zimno, które powstają dosłownie w kilka chwil. Zamiast wykładać formę ciastkami czy biszkoptami, możemy przygotować pyszny, ciasteczkowy spód, który doda sernikowi fajnego smaczka. Składniki: 1 kg sera - może być z wiaderka 4 łyżki cukru- zmielić na puder 2 łyżki żelatyny
Z Majeczką w kuchnipolecam na Święta i bez okazji. No same zalety! :)Spróbujcie! Dla mnie nowość, z pewnością powtórzę ten przepis, ale np. z innymi owocami lub wrzucę bakalie, na spód ułożę biszkopty Przepis na ten ciekawy sernik, który robiłam po raz pierwszy z serków homogenizowanych i lekko zmodyfikowałam znalazłam u Ani na blogu. No nie mogłam go pominąć, od razu skompletowałam składniki
Zasmakuj Kuchniwzględu na swoje walory smakowe, ale i zdrowotne. W połączeniu z delikatnym mascarpone i gęstą śmietanką, tworzą pyszną masę – a jagodowa, pokryta galaretką masa, osadzona na pulchnym biszkopcie, składa się na wyjątkowo pyszny efekt końcowy. Torcik jagodowy łączy w sobie lekkość z bogactwem […] Artykuł Torcik jagodowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyJest bardzo wiele wersji tego ciasta – deseru. Na biszkopcie, cieście kruchym, półkruchym, na herbatnikach, z owocami lub bez… i nie tylko. Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym z przepisu… z ubiegłego wieku. Skład niki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany
mojewypiekiinietylkoszybko wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Posypujemy orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gorąco polecam, ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, wilgotny biszkopt, pyyyszna masa, wszystko idealnie współgra tworząc pyszną całość. Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukarmelizowaną cebulą i pleśniowym serem. I teraz la grande finale, czyli deser! Na stół wjeżdża zestaw pod tytułem "tiramisu do it yourself". W zestawie mamy boski krem, biszkopty i mocne espresso. Mieszamy sobie sami według upodobania. O mamuniu, jakie to było pyszne 😋😍. Muszę przyznać, że po tej włoskiej biesiadzie ten mały i niepozorny lokal zdecydowanie wysunął się na czołówkę
Kulinarne przygody Gatitymascarpone, ekstrakt waniliowy, wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Następnie w 3 partach dodać likier, po każdym dodaniu krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Na nasączony biszkopt wyłożyć parę łyżek kremu (tak, żeby była około 1cm warstwa), na wierzch wyłożyć konfiturę wiśniową ( patrz FILM ) i przykryć ją paroma łyżkami kremu. Tort nakryć drugim kawałkiem ciasta i lekko
Mała Cukierenkamoże z 10 minut, plus chwilka w lodówce na schłodzenie ciasta i gotowe :) Ciasto, które miałam upieczone znajdziecie tu –>KLIK . Takim sposobem możecie uratować także zwykły biszkopt, babkę czy ciasto drożdżowe. 2 łyżki naturalnego, kremowego twarożku (lub mascarpone) na 200 g ciasta żurawina suszona czekolada gorzka Ciasto rozdrabniamy w malakserze na drobną kruszonkę. Dodajemy twarożek i zagniatamy
Mienta blogDżem ,który możemy robić przez cały rok. Marchew mamy w sprzedaży cały czas. Świetny do przekładania biszkoptów, do naleśników ,tostów,rolad czy tart. Również tosty są bardzo smaczne z dżemem marchwiowym. Szczerze zachęcam do skorzystania z przepisu , moje dzieci go uwielbiają:) Składniki 1 kg startej marchwi ( na drobnej tarce) 500 ml wody 500 … Czytaj dalej Dżem z marchwi
gotuj ze mnąbyło. Z dodatkiem suszonych owoców, najczęściej rodzynek i śliwek, drobnych orzechów i połamanych herbatników. Wszelakie bakalie mile widziane, podobnie jak z ciastkami, wersje bloku z biszkoptami też jadłam, z pewnością każdy rodzaj zasmakuje. Taki blok jadaliśmy, dziś kiedy mam wybór i smakuje w różnych formach i przebieram w składnikach chętnie sięgam po ten z mlekiem w proszku. Jakoś jest
Zasmakuj Kuchni