biszkopt - 18139 przepisów (strona:723/1210)

Sernik na zimno z musem z mango i pomarańczy 184

żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody Mus: 1 dobrze dojrzałe mango 3 pomarańcze 2 łyżki (20 g) żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 100 g okrągłych biszkoptów Przygotowanie: 1) Biszkopty ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia (dociąć papier do dna formy). 2) Do misy miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier z wanilią i miksować przez

Fitsweet.me
Tort w 30 minut, jak to zrobić? 179

Prosty i łatwy sposób na wykonanie tortu przy użyciu gotowych spodów biszkoptowych.  Natomiast jeżeli mamy dużo czasu i chęci, to  pieczemy oczywiście klasyczny biszkopt itd.  Skład: spody biszkoptowe 2 lub 3 szt., mini murzynki, prince polo, merci, pastylki typu m&m"s, Polewa czekoladowa... jedna kostka masła 200 g, 3 łyżki czubate kakao, 3 łyżki cukru(...)wysokiego naczynia nalewamy mleko i wsypujemy zawartość op. "sernika" i cukier waniliowy,  całość  ubijamy mikserem  przez 2 min. na sztywną piankę. Potem przekładamy tą masą biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie i mamy polewę czekoladową. Na wierzchu  układamy  murzynki i wciskamy  batoniki, po ułożeniu całość polewamy czekoladą. Następnie przy pomocy

chleba naszego
Placek Słodka Nuta 519

uwielbiam takie łakocie :P WYMIARY BLASZKI: 39cm x 23cm BISZKOPT: składniki: 4 jajka 1/2 szkl cukru 3 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao wykonanie: Białka ubić, dodać cukier,żółtka, następnie mąkę pszenna ziemniaczana i proszek do pieczenia. Na samym końcu kakao po czym delikatnie rozmieszać. Piec w temperaturze(...)ŚMIETANOWA: składniki: 400g śmietany 30% 1 szkl gorącej wody 1 galaretka cytrynowa wykonanie: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy, dodajemy galaretkę która zaczyna gęstnieć. PRZEŁOŻENIE: biszkopt kakaowy - masa budyniowa - herbatniki - kajmak - herbatniki - masa śmietanowa - kakao #beko oraz #ciastojakzobrazka

Dziś Ja gotuje
Łaciaty przekładaniec 580

pieczemy ok 40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na pół. Masa: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru  1 masło opakowanie biszkoptów galaretka (u mnie agrestowa) Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 litra wody i studzimy. W 0,5 szklanki mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany(...)budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
kostka kawosza 1417

łyżeczki sody oczyszczonej szklanka świeżo zaparzonej wrzącej kawy na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g serka ricotta 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 14 podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki likieru kawowego słoiczek dżemu wiśniowego Do miski przesiać mąkę z sodą, proszkiem i kakao. Wbić jajka, wlać olej i mleko, wsypać cukier. Zmiksować. Miksując wlewać wrzącą kawę (bez fusów(...)kilku łyżkach wrzątku. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. . Wmiksować ricottę a następnie przestudzoną żelatynę.  Podzielić krem na 3 części. Jedną wyłożyć na warstwę dżemu. Biszkopty moczyć w likierze i układać na kremie, posmarować druga częścią masy i przykryć blatem ciasta. Wierzch posmarować resztą dżemu, wyłożyć pozostały krem i posypać pokruszonym ciastem. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Królewicz 216

WYKONANIE: Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki, dokładnie wyrobić, podzielić na 2 części. Przygotować dwie blaszki, i obie wyłożyć ciastem. Piec w temp 160* przez około 18-20minut. BISZKOPT: SKŁADNIKI: 4 jajka 1szkl. cukru 2-3 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Białka ubić, dodać cukier(...)małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. DODATKOWO: 1 mały słoiczek powideł najlepiej śliwkowych kokos PRZEŁOŻENIE ciasto kruche - powidło - krem budyniowy - biszkopt - powidło - kruche ciasto - polewa - kokos

Dziś Ja gotuje
Biszkopt - najprostszy 161

Biszkopt - najprostszy Biszkopt jest ciastem, które przynajmniej u mnie w domu  jest najczęściej wykorzystywane  jako podstawowa baza  do wszelkiego rodzaju ciast z kremem, owocami, galaretką, itd. Do teraz wspominam, jak już od dzieciństwa, pomagałam ubijać mamie jajka,  z pewnością była to pierwsza rzecz, jaką się nauczyłam na mojej słodkiej drodze. Moim zdaniem

My sweet a life
Tort w męskim stylu 214

kakao.) Ozdobiłam czekoladowym dripem i słodkościami (mam nadzieje że ulubionymi).  Zapraszam Was do wykorzystania tego przepisu jako bazowy, a ozdoby i świeże owoce wybierzcie takie, jakie lubicie najbardziej Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej  Mąki wymieszać(...)delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
MINI BAJADERKI - POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE SŁODKICH RESZTEK 197

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: 40-50 dag pozostałego ciasta (bez kremu) - u mnie biszkopt, 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, bakalie - u mnie 12 suszonych śliwek i garść suszonej żurawiny (można użyć rodzynek) * , 200 g dżemu truskawkowego Łowicz, 60 g masła, aromat waniliowy(...)inny), 2 łyżki kremu czekoladowego (orzechowego lub nutelli). Dekoracja: wiórki kokosowe kolorowa posypka * Wcześniej namoczone! Przygotowanie: Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera). Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę. Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję pokrojone bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce

JejKuchnia
Bajaderki mini w posypce 144

biszkopty - 20 dag cukier puder - 10 dag mleko - 150 ml rodzynki - 5 dag kakao -2 łyżki masło - 5 dag rum - 1 kieliszek polewa czekoladowa wiórki kokosowe posypka - kolorowe perełki Rodzynki opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, odsączyć. Biszkopty bardzo drobno pokruszyć, połączyć z cukrem pudrem oraz kakao, następnie dodać rozpuszczone masło, mleko i  rum. Wszystko razem wymieszać na jednolitą

Camilla w kuchni
PROSTOKĄTNY BISZKOPT (~30x21x2,5cm) 168

Wszystkie przepisy na biszkopt wspominają o okrągłej formie? Nie tym razem. All sponge cake recipes are for round baking tray? Not this one. Składniki (na 3 blaty): 8 jajek 330g cukru 180g mąki 70g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie [...] Artykuł PROSTOKĄTNY BISZKOPT (~30x21x2

SandraFrej.com
Mini biszkopt do tortów 353

Najlepszy przepis na jasny, uniwersalny biszkopt pod torty i rozmaite ciasta. - Bez dodatku proszku do pieczenia - Biszkopt szykuje się bardzo szybko - Nie kruszy się i jest puszysty - Idealna baza pod małe torty, ciasta przekładane, czy samodzielny deser

AniaGotuje.pl
Smerfetka - ciasto bez pieczenia 1128

łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Dodatkowo 1 niebieska galaretka 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g śmietany kremówki Cukier puder do smaku Na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Wlać masę serową i odstawić do lodówki aż stężeje. Po tym czasie nałożyć masę

O kuchni z uczuciem
Rogale marcińskie 199

migdałów  100 g suszonych fig 100 g suszonych daktyli bez pestek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 g marcepanu  5 okrągłych lub podłużnych suchych biszkoptów  3 łyżki słodkiej śmietanki  3 białka szczypta soli  lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki gorącej wody ponadto: 1 jajko posiekane migdały(...)odsączyć. Migdały obrać ze skórek.   Mak, migdały, orzechy, figi i daktyle zmielić w maszynce co mięsa. Przemielić też marcepan.  Do zmielonych składników dodać śmietankę, zmiksowane na proszek biszkopty, drobno posiekaną skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać dokładnie.  Białka ubić na sztywną pianę i partiami wmieszać ją do masy makowej. Ciasto wyjęte z lodówki i nieco ogrzane

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto szachownica z kremem budyniowym. 220

końcu dodajemy przesianą z proszkiem mąkę i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem (25x35cm) i pieczemy około 20 - 25 min w temp 170-180C. Drugi biszkopt ciemny przygotowujemy tak samo , jedynie pod koniec do mąki dodatkowo dodajemy 2 łyżki kakao. Składniki na masę; 800 ml mleka 10 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)gęsty budyń, który przykrywamy folią spożywczą i studzimy. W misce miksujemy masło na jasny puch a następnie porcjami (po łyżce) dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem. Każdy biszkopt dzielimy na 6 równych pasów.Kroimy ciasto wzdłuż. Smarujemy masą bok pierwszego paska a następnie dokładamy drugi kolor i znów smarujemy masa i tak na zmianę.  Na każdym poziomie

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania