biszkopt - 18068 przepisów (strona:726/1205)

Wytrawny tort chlebowo-serowy 343

Tort nie zawsze musi być słodki. Przecież nie wszyscy lubią słodkości. Tort można zrobić w wersji wytrawnej i biszkopt zastąpić chlebem , a kremy zrobić z pysznego, naturalnego twarożku, z dodatkiem świeżych warzyw, ryby czy wędliny. Obiecuję, że taki wytrawny torcik bardzo spodoba się Waszym gościom i wszystkim będzie smakować. Tort chlebowo-serowy jest jednocześnie wytrawnym sernikiem na zimno . Można(...)podpiekłam na blasze w piekarniku. Powstały smakowite grzanki do zup czy sałatek. Można też wykorzystać do takiego tortu duży, okrągły bochenek chleba i pokroić go poziomo na blaty, jak biszkopt z tortownicy. Z czego zrobić masy/kremy do tortu wytrawnego? Tort nie może być suchy i musi dobrze smakować. Do zrobienia wytrawnych kremów doskonale nadaje się gładki, naturalny twarożek. Do większości

Smaczna Pyza
Sernik na zimno 155

wiaderka) łyżka żelatyny 100 ml wrzątku 4 łyżki cukru pudru trzcinowego z prawdziwą wanilią łyżeczka startej skórki z pomarańczy szklanka truskawek cząstki pomarańczy galaretka pomarańczowa opakowanie okrągłych biszkoptów (użyłam bezglutenowych) Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem i skórką z pomarańczy. Dodajemy żelatynę i miksujemy na głądką masę. W formie o średnicy(...)układamy biszkopty. Zalewamy je serem. Na wierzchu układamy pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. Odstawiamy do lodówki, aż ser stężeje. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy całkiem wystygnie, wylewamy ją na sernik. Odstawiamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Smacznego :) Artykuł Sernik na zimno pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tiramisu przepis klasyczny 132

szanowany, który już w niewielkiej ilości nada deserowi wytrawności , dlatego  ja wykorzystam koniak. Przejdźmy do przepisu. Na 3-4 solidne porcje będziemy potrzebować: 500g mascarpone 200g savoiardi (biszkopty) 4 jajka 4 łyżki stołowe cukru do żółtek 4 łyżki stołowe cukru do białek Kakao Szczypta soli Espresso  Alkohol: koniak, whisky, lub wino marsala Mixer lub rózga Owoce do dekoracji(...)koniec dodajemy cukier; 2. Mascarpone mieszamy z utartymi żółtkami, a następnie z pianą z białek. I tak mamy gotową masę; 3. Pora nadać włoski temperament naszemu deserowi. Skrapiamy biszkopty espresso oraz alkoholem i układamy w naczynie w którym chcemy podać deser. Następnie nakładamy masę, na masę kakao, a na kakao znów nasączone biszkopciki i masę. Deser wstawiamy do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Sernik na zimno z galaretką 241

prosty do zrobienia-polecam!!   SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty galaretka(smak dowolny w zależności jakie dajecie owoce) owoce dowolne na wierzch PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku,bo nic się nie wylewa(...)przechodzi zapachem metalu) wykładamy szczelnie herbatnikami lub biszkoptami, miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do masy ciągle ucierając dodajemy po jednym żółtku,następnie jak już mamy to dobrze utarte to dodajemy porcjami ser,ciągle miksując, rozpuszczamy żelatynę w ok pół szkl.gorącej wody i po lekkim przestudzeniu(ale jeszcze lekko ciepłą),wlewamy do naszej masy serowej ciągle mieszając

Swojskie jedzonko
WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 137

SERNIK WANILIOWY: 600 g serków homogenizowanych 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 95g cukru 65g mąki pszennej 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT KAKAOWY: 1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. 2. Do ubitej piany dodajemy po łyżce cukru. 3. Cały czas miksując

Marcepanowa kuchnia
Ciasto Słodki Bezik 97

BISZKOPT CIEMNY: 6 jajek 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej POLSKIE MŁYNY 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut(...)Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, na koniec wmieszać żelatynę rozpuszczona w wodzie, wyłożyć na masę kajmakową wyrównać. Wierzch posypać startym Ciastkiem maślanym albo czekoladą gorzka. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt - powidła - masa kajmakowa - śmietana - starte ciastka maślane

Dziś Ja gotuje
Śmietanowiec warstwowy 162

Mijito WINIARY, 1 galaretka Pina Colada WINIARY, 1 galaretka Pink Margarita WINIARY, 1 litr śmietanki kremówki (30% lub 36%), 4 płaskie łyżki cukru pudru, 6 łyżeczek żelatyny, 1 opakowanie biszkoptów. Sposób przygotowania warstwowego śmietanowca: Rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody pierwszą galaretkę i pozostawiam na blacie do wystygnięcia. Gdy jest już chłodna wstawiam ja do lodówki(...)stężenia. Na spodzie tortownicy jak najściślej układam biszkopty. Przygotowuję pierwszą warstwę śmietanową ubijając na sztywno 1 szklankę schłodzonej śmietanki. Gdy śmietanka jest już sztywna dodaję 1 płaską łyżkę cukru pudru i mieszam. Rozpuszczam w niewielkiej ilości wrzącej wody (około 1/5 szklanki) 1,5 łyżeczki żelatyny i dodaję ją do ubitej śmietany. Mieszam dokładnie

Gotuj Się Kto Może
MINI TORCIK KRÓLOWA ŚNIEGU 123

mini torciki białe i delikatne jak śnieg. Ciasta pięknie wyglądają... zimowo... i zachęcają do jedzenia. W smaku przeważa kokosowa nuta, za którą ja z mężem mogłabym się dać pokroić. Biszkopt jest migdałowy. Mini torciki są przygotowane na konkurs zorganizowany przez durszlak.pl i firmę Beko . Beko jest producentem nowoczesnych sprzętów gospodarstwa domowego. W 2016 r Polacy najchętniej wybierali sprzęty właśnie(...)firmy. Składniki: BISZKOPT: 7 jajek 1 1/3 szklanki cukru (w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) 2 szklanki mąki 1/3 szklanka oleju 5 łyżek gorącej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych likier koksowy KREM 400 m mleka kokosowego 70 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 10 łyżek cukru pudru 200 g białej czekolady 750 g mascarpone

Kuchnia w oparach
Ciasto z kremem limonkowym 175

chodzi o ciasta.Na jej potrzeby przepis odrobinę zmodyfikowany i podany pod jej gusta. Oryginalny przepis pochodzi ze stronki Ewy Wachowicz  KLIK  widoczny pod nazwą "Torcik z kiwi". Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru kryształ 3 łyżki mąki pszennej szczypta soli łyżeczka proszku dopieczenia sok z połowy limonki  starta skórka z połowy limonki Białka ubić na sztywno(...)odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę delikatnie połączyć z serkiem. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Wierzch: 2 przeźroczyste galaretki  dowolne owoce (u mnie kiwi i różyczki zrobione z truskawek) Galaretkę zalać 300 ml letniej wody i odstawić na 15 minut.500

Anielskie wypieki
Ciasto toffi bez pieczenia 495

efekt – słodki i pyszny. A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki

nietylkopasta.pl
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach. 171

cukru pół szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 20 sztuk okrągłych biszkoptów Wykonanie:   1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy kajmak(...)Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić. 2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową. 3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy. 4. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
SERNIK SEZAMOWIEC 155

mojej rodzinie. Najprostszy ze śmietaną i szczypiorkiem. Sernik to także deser, który często gości przy kawie i nie może go zabraknąć.  PRZEPIS Spód tortownica/ średnica 26 cm. biszkopty okrągłe małe 1 op. Biszkopty wykładamy w tortownicy.  Masa serowa twaróg półtłusty bez laktozy  Mlekovita 1 kg. ( trzykrotnie zmielony ) jaja 3 szt. mąka kokosowa 3 łyżki śmietana

Kuchnia Paulettes
Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 144

się ze słodką warstwą kremu czekoladowego. Pycha! Koniecznie spróbujcie.  (Forma 28 x 28 cm)  Pianka: 600 ml śmietanki 30-36% 2 galaretki truskawkowe Spód: około 100 okrągłych biszkoptów  Wierzch:  krem/polewa czekoladowa (u mnie kremowe nadzienie Lauretta ) (*) Przygotować piankę. Galaretki należy rozpuścić w 700 ml gorącej wody, pozostawić do ostudzenia i schłodzić w lodówce (nie mogą zgęstnieć(...)Śmietankę ubić na sztywno i nadal miksując - cienkim strumykiem wlać zimne galaretki.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.)  (*) Na wierzch możecie użyć

Di gotuje
WUZETKA, SŁYNNE CIASTO W-Z 215

idealnym dopełnieniem). Do tego pyszna polewa czekoladowa i rozkosz dla podniebienia zapewniona. Polecam bardzo gorąco. Inspiracją był ten przepis . Przygotowywałam w ciemnej blaszce, o wym.33x22,5 cm (dno) Składniki: Biszkopt czekoladowy: - 7 jajek (osobno białka i żółtka) - 2/3 szklanki kakao - 2/3 szklanki mąki pszennej (u mnie orkiszowa tortowa typ450) - 1 szklanka cukru (u mnie ksylitol+cukier trzcinowy) Białka ubić(...)pudrem, pod koniec dodać lekko przestudzoną żelatynę ( uwaga : szybko tężeje), dokładnie wymieszać. Dodatkowo: - ok.260g powideł lub marmolady - do nasączenia: czarna herbata lub/i sok z limonek lub Malibu Schłodzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolny blat skropić ok.8 łyżkami nasączenia, następnie rozsmarować na nim powidła. Wyłożyć śmietanę, pozostawiając ok.3/4 szklanki do dekoracji (u nas cała śmietana była dana do środka). Przykryć

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania