biszkopt - 18139 przepisów (strona:733/1210)

Ciasto czekoladowe z wiśniami 483

kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek po czym ubić je na sztywno z szczyptą soli. Do ubitych białek bardzo wolno dodawać cukier puder, cały czas kontynuując ubijanie. Na papier przesiać mąkę, kakao i mąkę(...)czekoladowy. Ubijąc do momentu, w którym krem jest wystarczająco gęsty a składniki są ze sobą dobrze połączone (kilkanaście sekund). Na koniec dodać wiśnie. Wymieszać delikatnie z kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu. Rozsmarować. Przykryć drugim blatem, na który wyłożyć pozostały krem. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie

mecooks
Ciasto z masą Kubusiową i masą śmietankową 182

pogoda nas nie rozpieszcza, a dodatkowo smog na dworze się utrzymuje to warto pobawić się w kuchni smakami i zaskoczyć rodzinę. Spróbujcie. Ciasto z masą Kubusiową i masą śmietankową BISZKOPT: 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA KUBUSIOWA: 900 ml Kubusia zielonego 3 budynie waniliowe 1 margaryna 3 łyżki cukru MASA ŚMIETANKOWA(...)śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki 3 opakowania śmietan fix 2 galaretki agrestowe BISZKOPT: ubić białka, dodać cukier, a następnie żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsiać do ubitej piany. Wymieszać łyżką. Masę wyłożyć na brytfannę i piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. MASA KUBUSIOWA: większość soku Kubuś

Gotuję Testuję
KOLOROWY ŚMIETANOWIEC 204

Kolorowe i smaczne ciasto z bitą śmietaną i ulubionymi galaretkami. Bardzo lekkie i mało słodkie. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom.  Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na poncz: 1 szklanka wody 2 łyżeczki cukru Zapach arakowy(...)Cytryna Składniki na masę: 750ml śmietanki 30% 3 galaretki 2 łyżki cukru pudru                      Biszkopt: Wodę, cukier, kakao i margarynę wkładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wystudzić. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do kakaowej masy dodajemy pojedynczo żółtka i małymi porcjami mąkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę. Pieczemy

Słodki Zakątek
Semifreddo z mascarpone, czekoladą i biszkoptami 119

wszystkim prostszy niż klasyczne lody. Deser jest wysmienity napewno zasmakuje wszsytkim :)   Składniki 200 g serka mascarpone 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 1/2 szklanki mleka 10 biszkoptów 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki płatków czekoladowych (posypka) 1. Siekam czekoladę na drobne kawałki. Biszkopty kruszę na drobniejsze kawałki i wrzucam to wszystko do miski. Dodaję też płatki czekoladowe

kulinarnyswiatdomi
Sernik tradycyjny 170

tego co lubicie. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty – idealny A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Ciasto makowe z waniliowym serkiem i porzeczkową nutą 148

Rewelacyjne makowe ciasto z delikatnym waniliowym serkiem, orzeźwiającą masą z czarnej porzeczki i warstwą chrupiących, prażonych migdałów to doskonały pomysł dla fanów lekkich, nie za słodkich deserów. Składniki: Biszkopt makowy: 1 szklanka maku 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 3 łyżki wody Masa waniliowa: 1 kg sera delfiko o smaku waniliowym 250g(...)łyżki cukru wanilinowego 1/2 szklanka mleka 1 łyżka żelatyny Masa porzeczkowa: 450g dżemu porzeczkowego 1 galaretka porzeczkowa lub wiśniowa 1/3 szklanki wrzątku Dodatkowo: 150g płatków migdałowych Wykonanie: 1.  Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ponownie ubić na sztywno, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę i mak. Wlać do formy o wymiarach 24cm

Szalona Kuchnia Eweliny
Słonecznikowiec - ciasto ze słonecznikiem 1700

Proste ciasto, biszkopt przekładany masą kajmakową z uprażonym na maśle słonecznikiem.  Na wierzchu puszysta bita śmietana. Polecamy bo dobre! 👍 Biszkopt:  7 jajek  7 łyżek cukru  6 łyżek mąki ( pół na pół ze skrobią)  1 łyżka gorzkiego kakao  Płaska łyżeczka proszku do pieczenia  masa: 20 dag masła  12,5 dag Kasi  Kajmak

Takie tam pichcenie
Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni 193

łyżka Masa mascarpone: śmietana 36% 200 ml mascarpone 200 g cukier 1 łyżka konfitura z czereśni mały słoiczek Poncz: likier kokosowy 10 łyżek woda przegotowana 5 łyżek   Przygotowanie biszkoptu: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia(...)kroimy na 4 blaty. Kiedy będzie całkiem chłodny nasączamy go likierem tylko dwa krążki Ubijamy śmietanę z cukrem i dodajemy do niej mascarpone.Przekładamy tort najpierw konfitura, masa znowu biszkopt,konfitura masa tak do końca. Boki i wierzch smarujemy masą i obsypujemy wiórkami z czekolady o smaku truskawki.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia

Różowa kuchnia
Torcik serowy bez pieczenia 213

łyżki żelatyny 300 g uprażonych jabłek 1 szkl. mleka 500 g kremowego waniliowego serka 1 jajo  i 2 żółtka 1/2 szkl cukru 200 g masła 1 op. okrągłych biszkoptów owoce do dekoracji Jabłka odparować n patelni i dodać do nich 1 galaretkę. Przestudzić . Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wylać na nie jabłka,wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w pół szkl

Z Marcepanem
Torcik czekoladowo-wiśniowy 215

budyń). Wystudzić Masło utrzeć z cukrem , cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu uważając , by się nie zważył. Poncz do nasączania : 1 szklanka wody 50 ml nalewki wiśniowej Biszkopt przekroić na trzy części, każdą część nasączyć ponczem. Krem podzielić na trzy części i każdą część biszkoptu posmarować kremem.  Ozdobić wiśniami z nalewki i kulkami z marcepana  Smacznego

Z Marcepanem
Ciasto kokosowo-cytrynowe 187

Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami

AleTorcik
Tort Jamajka -tort motyl 176

zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował wszystkim.  U nas dwie wersje, klasyczna- tort okrągły i tort motyl:)   biszkopt 7 jajek 7 łyżek mąki pszennej ( lub5 mąki i 2 kakako) 7 łyzek cukru szczypta soli do białek łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% 3 śmietanfixy(...)serka mascarpone cukier puder wg smaku ( jakieś 2 łyżki) dodatkowo: dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek.  Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody

Takie tam pichcenie
Półkula malinowa 196

Malinowy krem z żelką malinową na jasnym biszkopcie. Całość zwieńczona polewą na bazie mleczka skondensowanego i białej czekolady – pycha! Do wykonania deseru potrzebne są formy silikonowe w kształcie półkul. Do wykonania żelki malinowej użyłem średnich foremek, do całości dużych. Składniki na biszkopt: 2 duże jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) 50g drobnego cukru do wypieków 5g cukru waniliowego

AleTorcik
torcik cappuccino na Dzień Babci i Dziadka 187

składniki na biszkopt cappuccino: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 50 g kawy cappuccino 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 160 g cukru 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo wymieszane z wodą żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszaną mąkę orkiszową(...)wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, ubijamy. Na końcu dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. Gotowym kremem przekładamy wystudzone i nasączone krążki biszkoptu cappuccino. Tort dekorujemy dowolna masą lub polewą. Ja użyłam masy budyniowej. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń toffi 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 173

może się nie udać. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jedynie odrobiny cierpliwości. Jest smaczne, orzeźwiające i bardzo proste w przygotowaniu.   składniki na tortownicę 26 cm 150 g biszkoptów 200 g wiórków kokosowych 150 g rozpuszczonego masła 4 duże banany 2 opakowania galaretki cytrynowej 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1 opakowanie śmietan(...)fixu przepis Biszkopty miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, dodajemy 100 g wiórków kokosowych, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Galaretki rozpuszczamy

Smakowite Dania