biszkopt - 18139 przepisów (strona:715/1210)

Tort Rasta Serce 187

kolorowy jak osoba, dla której był robiony, a która w dniu urodzin znalazła się niestety poza domem.. Więc tort pojechał do tej osoby 😊   Torcik na jasnym biszkopcie, z czekoladową masą i morelowym przełożeniem, Bardzo luźno zainspirowany tortem Sachera, zdecydowanie delikatniejszy no i oczywiście bardziej kremowy.   Możecie przyozdobić suszonymi morelami lub mandarynką z syropu… A ja chciałam, żeby(...)było kolorowo! Składniki na biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para

Domowe ciasta
Ciasto „Bezowe cycuszki” 109

dzięki dużej ilości maślanego kremu samo rozpływa się ustach. Na pewno nie poprzestaniecie na jednym kawałeczku. Ciasto wymaga trochę czasu, aby je przygotować, ale naprawdę warto. Polecam!!! Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 6 łyżek mączki ziemniaczanej 3 łyżki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka(...)połączyć z gotującym się mlekiem. Ugotować jak budyń. Odstawić do ostudzenia. Po ostudzeniu zmiksować z 1 kostką (200g) masła 82%. Dodatkowo: Ok. 200 g marmolady malinowej lub innej Przełożenie: Biszkopt – marmolada – krem – beziki Smacznego!!! Jeśli zrobicie torcik możecie na niego nałożyć ten krem: Poniżej klikając w POBIERZ możecie pobrać przepis i wydrukować Ciasto bezowe cycuszki Pobierz Smacznego

Przepisy Babci
Sernik borówkowo-cytrynowy 190

przekroju. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki cukru 2 galaretki niebieskie lub inny dowolny kolor ok 500 g borówek amerykańskich duże biszkopty do wyłożenia formy solidna garść mini biszkopcików Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki do schłodzenia. Dwie

Monia miesza i gotuje
Sernik arbuzowy "Arbuz" 359

zimnej wody Sernik arbuzowy: 3 galaretki arbuzowe 400g miąższu arbuza 400g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 200ml wrzącej wody 3 łyżki jagód leśnych Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę i powoli, cienkim strumieniem wlewamy szpinak, cały(...)miskę układając pionowo, jeden obok drugiego.  Warstwa zielonego sernika: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Gdy będzie zimna wlewamy do sera wymieszanego z cukrem pudrem. Mieszamy. Tężejącą masę wylewamy na biszkopt i kolistymi ruchami rozprowadzamy do samej góry. Możemy się wspomóc pędzelkiem lub łyżką, by całość była nałożona równomiernie. Odstawiamy do zastygnięcia.  Warstwa białego sernika: Żelatynę zalewamy zimną wodą

Kuchnia w czekoladzie
Tort migdałowy z jagodami 419

sezonie koniecznie zróbcie ze świeżymi.  Bardzo polecam! Niestety, zdjęcia w przekroju nie mam, gdyż tort był pieczony na jedną w rodzinnych uroczystości... Tort migdałowy z jagodami Składniki: biszkopt: 120g mąki migdałowej (mielonych migdałów bez łupinek) 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu(...)brzegów miski na środek. Dno tortownicy (średnica 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, gdy będzie lekko ciepły owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie przekroić na 4 blaty. Krem: 500g mascarpone 600ml śmietanki 30% 150g

Obiad gotowy
Sernik limonkowy na zimno z galaretką-z przepisu Pani Renata Czelny-Kawa 209

składniki 1kg twarogu z wiaderka 3 łyżki śmietany 36 % 1 szklanka cukru pudru 6 limonek 1 cytryna 4,5 łyżeczki żelatyny 2 galaretki agrestowe 1 opakowanie biszkoptów wykonanie Limonki umyć, wycisnąć z nich sok. Galaretki rozpuścić w 850 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Do przestudzonej galaretki dodać 2 łyżki soku z limonek, przelać do płaskiego naczynia i schłodzić w lodówce(...)Małą tortownicę ja miałam 24 cm, wyłożyć biszkoptami . Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Powoli wlewać sok z limonek. Gdyby masa była zbyt kwaskowata, należy dodać cukru wg uznania własnego. W garnuszku podgrzać żelatyną z 3 łyżkami wody. Przestudzić ciągle mieszając. Wlać powoli do masy serowej i krótko zmiksować. Masę przełożyć delikatnie do tortownicy. Wyrównać schodzić w lodówce. Stężała

Moje Wyroby
Ciasto z galaretką , jagodami i bitą śmietaną 173

pudru 3 łyżeczki żelatyny (około 15 g) 70 ml gorącego mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Ciasto z jagodami i bitą śmietaną Przygotowanie: Najpierw przygotuję biszkopt na spód: Białka ubijam na sztywno. Do drugiej miski przekładam żółtka, dodaję cukier, cukier waniliowy i miksuję na puszystą masę, tak żeby żółtka zbielały. Następnie dodaję w dwóch porcjach ubite(...)pieczenia, górę wyrównuję i piekę. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 25 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia, ponieważ biszkopt może opaść, jedynie pod koniec pieczenia można otworzyć piekarnik i sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone. Po upieczeniu ciasto od razu wyjmuję z piekarnika i w foremce odstawiam do wystudzenia

Uwaga Babcia Gotuje
Jajecznica z pomidorami i szynką 192

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na śniadanie – jajecznica z ketchupem 286

Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowa rolada z truskawkami 146

konkretnego – pyszna, puszysta kakaowa rolada z truskawkami w roli głównej będzie idealnym uhonorowaniem tych wspaniałych owoców. Rolada jest prosta do wykonania, nie różni się niczym od zwykłego biszkoptu, oprócz tego że trzeba ją na ciepło zawijać. Prezentuje się wspaniale, ale jeszcze lepiej smakuje – prosty krem świetnie pasuje i uwydatnia smak truskawek, a kakaowy biszkopt świetnie do tego wszystkiego

Smaczna Strona
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 198

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 249

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto grysikowe z truskawkami 300

Delikatny biszkopt połączony z lekką waniliową masą i galaretką z dużą ilością truskawek. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Pyszny, orzeźwiający i zdrowy. *** Dieta lekkostrawna zaleca ograniczenie tłuszczu, dlatego masę grysikową do mojego mannowca przygotowałam na chudym mleku bez dodatku masła.   składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)wystudzenia. W garnku mieszam mleko, cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę. Powoli, cały czas mieszając, doprowadzam do wrzenia i gotuję jeszcze 2-3 minuty. Gorącą kaszę wylewam na biszkopt. Truskawki pozbawiam szypułek, kroję na ćwiartki, wkładam do garnka i zagotowuję. Gotuję około 15 - 20 minut. Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki truskawkowe i mieszam, aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiam

babka w formie
Biszkopt z truskawkami 145

jest mój najbardziej dopracowany i najlepszy przepis na biszkopt z truskawkami . Dodaję do niego trochę oleju oraz proszek do pieczenia, by to puszyste ciasto biszkoptowe z truskawkami było też wilgotne.  - idealne dobrane składniki i proporcje - super wyrośnięty, puszysty i wilgotny biszkopt - duża ilość świeżych truskawek i gwarancja super smaku

AniaGotuje.pl