biszkopt - 18068 przepisów (strona:547/1205)

Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami 257

tygodniu zapraszam na ciasto jogurtowe bez pieczenia z pysznymi truskawkami, przepis pochodzi z tego  bloga . Powiem tylko, że do masy dodałabym zamiast jednej dwie galaretki. Składniki: 1 paczka biszkoptów 0,5 litra jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny 3 galaretki 1/4 szklanki cukru truskawki 1 galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i przelać na talerz zostawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić(...)gorącej wodzie i zostawić, by lekko zaczeła tężeć. W tym czasie żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Spód niedużej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Zimny jogurt przelać do miseczki lekko zmiksować. Dodać cukier i chwilę miksować razem. Potem dodać ciepłą żelatynę i tężejącą galaretkę. Całość dokładnie zmiksować. Do masy dodać galaretkę pokrojoną w kostkę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopty. Wstawić

Ewusiowe Smaki
Rolada czekoladowa z musem i konfiturą w wiórkach cytrynowych 149

niezwykle łatwe w przygotowaniu ,a to za sprawą musu czekoladowego, który na tej roladzie wypróbowałam, a który to mousse możecie nabyć w dobrze wyposażonym sklepie  CUKIETERIA Składniki na biszkopt czekoladowy - 1 szklanka cukru pudru 3 jajka 100 ml wody 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ciemnego łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na mus czekoladowy(...)wyłóż papierem do pieczenia – koniecznie, gdyż będzie on nam potrzebny- i wylej ciasto. Piecz około 15-18 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Wyjmij biszkopt z piekarnika, złap za papier i przenieś jeszcze ciepły na ściereczkę kuchenną.Oderwij papier i zroluj w ściereczkę blat biszkopta. Tak wykonany rulon ze ściereczki i biszkopta odstaw do wystudzenia. Międzyczasie zrób mus czekoladowy

Z Kuchni Do Kuchni
Jogurtowiec na zimno z malinami 333

jogurtu naturalnego 800 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany 30 % 5-6 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 100 ml mleka + 300 g malin 2 galaretki jagodowe biszkopty Biszkopty wyłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm, odstawić. Mleko podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wymieszać dokładnie, aż żelatyna się rozpuści. Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem(...)dodać żelatynę, chwilę miksować i dodać ubitą wcześniej śmietanę. Połączyć. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Masę jogurtową wylać na biszkopty. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Przestudzić, tężejące wylać na masę jogurtową. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Biszkopt z truskawkami i jagodami i galaretką 165

Truskawki królują więc dziś będzie coś słodkiego, pewnie już się domyślacie :) Pyszne biszkoptowe ciacho z truskaweczkami.   Składniki na biszkopt: 3 jajka 5 łyżek  mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia 3 łyżki cukru  Dodatkowo: truskawki 300 g  jagody 4 garście  galaretka truskawkowa 2 szt wrzątek 600 ml Wykonanie biszkoptu: Białka ubiłam(...)przełożyłam do formy okrągłej z falbankami ceramicznej, wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.( 26 cm) Piekłam 20 minut w 160 stopniach .Truskawki obmyłam i pokroiłam na plasterki, położyłam na biszkopt i posypałam jagodami. Zalałam tężejącą galaretką i zostawiłam do zastygnięcia

Różowa kuchnia
domowy kopiec kreta 186

podstaw, bo zupełnie nie rozumiem po co potrzebny tu proszek pełen chemii. Ciasto jest wręcz banalne do przygotowania, ja ułatwiłam sobie jeszcze pracę używając silikonowej tortownicy, do której biszkopt nie przywarł. Taką tortownicę możecie kupić niedrogo w sklepie StrefaUlubiona , tutaj: klik  . Na pewno przyda Wam się nie raz.  *foremka o średnicy 26 cm Składniki: 4 jajka(...)kakao, przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownicy (silikonowej nie trzeba smarować) i piec w 175*C przez około 30 minut. Wystudzić (najlepiej przez noc). Biszkopt przekroić na połowę, dolną część ułożyć na talerzu a górną pokruszyć drobno. Banany obrać i ułożyć na spodzie biszkopta. czekoladę drobno posiekać. Śmietankę ubić na sztywno z usztywniaczem i wmieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Smerfetka z borówkami 239

Dziś Dzień Dziecka... Wszystkim Dzieciom, tym małym i dużym, życzę zawsze uśmiechniętej buzi, wesołej zabawy i mnóstwa słodkich całusów. Wszystkich częstuję ciastem Smerfetka, które smakuje smerfastycznie.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, szczypta soli, Pianka: 300ml śmietany 36%, 2 opakowania galaretki niebieskiej, Dodatkowo: 150g(...)borówek amerykańskich, 2 opakowania galaretki niebieskiej, niebieska posypka Dekor Pol z Cukieteria.pl. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka razem ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie stopniowo dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24cm. Piekę 25 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Truskawkowy przekładaniec 201

prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki(...)łyżkach wrzątku, wlać do musu. Drugą część truskawek pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Blaszkę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów. Zalać je połową musu, wyłożyć połowę kremu, na kremie połowę truskawek w plasterkach. Warstwy ponowić. Na wierzchu wylać galaretkę, która jest tężejąca (moja uciekła, bo wylałam zbyt lejącą, ale była już

Cakes By Kejt
Smerfny tort o smaku lodowych cukierków! 194

coś właśnie tak zabawnego jak Smerfny niebieski torcik zakrapiany miętowymi cukierkami i zabarwiany odrobiną niebieskiego koloru - pal licho odrobinę chemii, raz na rok można. Niech żyją dzieci :-) Składniki na biszkopt małą tortownicę: 5 małych świeżych jaj 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej poznańskiej Lubella 3/4 szklanki drobnego cukru odrobinka (dosłownie na końcu łyżeczki) niebieskiego barwnika w proszku Blaszkę(...)formie na podłogę z wysokości około 50 cm, po czym włożyć je ponownie do piekarnika i chłodzić przy otwartych drzwiczkach. Zabieg zrzucenia ciasta wyrównuje ciśnienie wewnątrz wypieku, dzięki czemu biszkopt nie opada - jest to pewniejsza metoda niż sztuczne napowietrzanie ciasta proszkiem do pieczenia. Składniki na krem: 0,5 l mleka 2,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort truskawkowo-kokosowy 178

Tort pachnący truskawkami,  a do tego z pysznym kremem budyniowym i chrupiącym kokosem. Smakuje rewelacyjnie,  a pachnie latem i słońcem.   Składniki: Biszkopt (tortownica 21 cm): 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 200 g kokosu Krem: 450 ml mleka 1 budyń(...)masła 2 łyżki cukru pudru Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek 5 łyżek cukru 0,5 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki wody Biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem  i szczyptą soli na sztywną pianę.  Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując.  Mąkę i proszek do pieczenia dodajemy stopniowo  do masy

Pyszności Słodkości
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 132

skusicie się i zrobicie takie ciacho. Składnik 5 serków homogenizowanych (każdy 175 g ) 5 łyżek cukru pudru 200 g śmietany kremówki dałam 30% 8 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Serki zmiksować z cukrem pudrem i ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie(...)podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Dodać do masy serowej stale miksując. Wyłożyć połowę masy na biszkopty, a następnie truskawki i pozostałą część masy. Odstawić do lodówki aż sernik zastygnie. W tym czasie przygotować dwie galaretki dając mniej wody do rozpuszczenia niż podaje przepis na opakowaniu. Na dwie galaretki dałam 700 ml wody. Wylać tężejącą galaretkę

O kuchni z uczuciem
Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki 161

może kiedyś nauczę się dekorować torty co najmniej ładnie ;)  dla moich dziewczynek warto próbować :) Ten torcik może nie wygląda, ale jest pyszny :) i tego się trzymajmy :))) Składniki: Biszkopt: 6 dużych jaj 3/4 szkl. mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30-36% 500g serka mascarpone(...)szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 2 łyżki kakao Poncz: 2/3 szkl. ciepłej wody sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka wybijamy do osobnej miski i miksujemy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i nadal miksujemy aż masa będzie lśniąca, a cukier nie będzie wyczuwalny pod palcami. Następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku

Kolorowy Przepisownik
ciasto z ptasim mleczkiem 604

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt kakaowy: 25 g mąki orkiszowej 65 g cukru 5 jajek 12 g kakao 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, żółtka, olej oraz wodę i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy(...)upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto z bakaliami: 2 łyżki mąki orkiszowej 155 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka kakao ok. 23 g pokruszonych biszkoptów (4 szt.) 100 g posiekanych orzechów włoskich 40 g rodzynek 80 g suszonych śliwek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Śliwki siekamy w drobną kostkę i mieszamy z rodzynkami

Domowy Smak Jedzenia
Karmelowiec bez pieczenia 173

łyżki cukru ŚMIETANA: 500ml śmietanki kremówki (użyłam śmietanki 35% Mlekoma ) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa + 2 łyżki żelatyny 1 szklanka wrzątku DODATKOWO: 200g herbatników 150-200g biszkoptów 1 duża puszka kajmaku 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (startej) Przygotowanie: KREM: Z 800ml mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Wlać na gotujące(...)Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier i wlewając tężejącą galaretkę.  SKŁADANIE: Na dnie foremki ułożyć 1 warstwę herbatników. Na nich wyłożyć krem, na kremie jedną warstwę biszkoptów które po całości należy posmarować kajmakiem. Przykryć czapeczkami z biszkoptów. Na nich - krem śmietankowy. Całość posypać tartą, gorzką czekoladą. Schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
SERNIK CAPPUCINO 216

Lekki sernik o smaku cappuccino na biszkoptach, idealne ciasto na upalny weekend, ciasto ma konsystencję puszystej pianki. Doskonale smakuje w towarzystwie kawy cappuccino, na którą przepis znajdziecie TUTAJ . SKŁADNIKI Masa serowa: 200 ml mleka, 1 śnieżka, 7 łyżek cappucino czekoladowego, 400 g sera twarogowego z wiaderka, 1 cukier waniliowy, 6 łyżeczek żelatyny Pianka: 1 szkl. śmietany 30%, 1 op.cukru waniliowego(...)gorącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem, dodajemy cappucino, następnie po łyżce sera oraz cukier, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy żelatynę, mieszamy. Formę o wym.28x20 cm wykładamy folią spożywczą. Biszkopty maczamy w cappucino, układamy w formie obok siebie, wylewamy połowę masy serowej, układamy warstwą nasączonych biszkoptów, zalewamy resztą masy, wyrównujemy. Wkładamy do lodówki aby masa lekko stężała. Pianka: Cukier mieszamy

słodki bratek
Rolada jagodowo czekoladowa 218

Rolada jagodowo czekoladowa   . Składniki : Biszkopt jajka -5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki olej - 1 łyżka sól -szczypta tłuszcz do formy Masa serowa : ser biały tłusty - 2 kostki czekolada biała - 50 g jagody mrożone - 0,5 szkl galaretka jagodowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki czekoladowe białe do obsypania rolady(...)melisa do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej piany dodawać po łyżce cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop.przez

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania