biszkopt - 18139 przepisów (strona:457/1210)

Biszkopt z jogurtowym musem i owocami 68

Biszkopt z jogurtowym musem i owocami, czyli ciasto, które pokochają wszyscy wielbiciele truskawek, malin i borówek… albo bardziej ogólnie świeżych owoców, bo tych w nim nie zabraknie! Pyszny biszkopt, jogurtowy mus z sokiem z owoców oraz świeże owoce zwieńczajcie ciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Owoce² to chyba najlepszy ... Artykuł Biszkopt z jogurtowym

Pogotujmy.pl
Sernik na zimno z galaretką 97

galaretka zawsze uciekała mi na spód ciasta. Ale w końcu opanowałam tego potworka i oto jest przepis na sernik, gdzie galaretka zostaje na swoim miejscu :)  paczka okrągłych biszkoptów 1 kg sera sernikowego z wiaderka 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowa 2 galaretki o ulubionym smaku wrzątek owoce: borówki, truskawki, maliny Okrągłą formę wykładamy(...)dnie papierem do pieczenia i zapinamy rant. Spód wykładamy biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wkładamy twaróg, śmietankę oraz cukier puder i dokładnie mieszamy. Następnie cienkim strumieniem wlewamy galaretkę i powoli mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki.  2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku

Emskie Smaki
Pistacjowe tiramisu 68

chłodzenie Składniki: – 250 g serka mascarpone – 5 żółtek – 40 g cukru pudru – 3-4 łyżki kremu pistacjowego – 180 ml mocnej kawy espresso – 30 ml amaretto – 20-30 podłużnych biszkoptów (około 150 g) – 2 łyżki posiekanych pistacji – opcjonalnie kakao do posypania – szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Żółtka jajek ubij z cukrem na bardzo puczystą masę. Dodawaj do niej stopniowo mascarpone(...)koniec dodaj krem pistacjowy i jeszcze krótko ubij. Zaparz mocną kawę, nieco ją wystudź i dodaj alkohol. Tiramisu możesz zrobić w jednym naczyniu lub w pucharkach. Układaj naprzemiennie biszkopty maczane w kawie, porcję kremu i dalej znów biszkopty i krem. Porcja powinna Ci wystarczyć na mniej więcej 3-4 pucharki takie jak u mnie. Tak przygotowane tiramisu schowaj do lodówki

nietylkopasta.pl
Ciasto Marcello 193

Krem czekoladowy: 250g gorzkiej czekolady 125ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: pół szklanki nalewki wiśniowej wymieszanej z wodą lub kompotu wiśniowego do nasączenia biszkoptu 300g odpestkowanych wiśni – mogą być z nalewki, z kompotu lub rozmrożone Polewa czekoladowa: 150ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru(...)pieczenia (foremka o wymiarach ok 20 x 30 ). Lub upiec dwa duże blaty na blaszkach z wyposażenia piekarnika i później przeciąć je na pół, uzyskując w ten sposób cztery biszkopty. Ja wybrałam drugi sposób *** *** Ciasta wkładamy kolejno do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy. Jeśli piekliśmy blaty na dużych blaszkach

Blog z Apetytem
Sernik gotowany z masą truskawkową 149

sułtańskie, jeśli ktoś lubi, ofkors...ja uwielbiam. Latajcie do sklepu po "wiaderka" i żelatynę, i działajcie! Enjoy!           Składniki:         2 paczki biszkoptów paryskich 1 kg truskawek 100 g cukru trzcinowego 30 g żelatyny w listkach 1 kg sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 4 jajka 2 budynie waniliowe(...)Przygotowanie:         W blaszce do pieczenia (30x25 cm) układamy biszkopty (pozostałe zjadamy-nic nie może się zmarnować).   Przygotowujemy masę serową:   Masło roztapiamy w dużym garnku, na średnim ogniu, wyłączamy. Do gorącego masła dodajemy cukier puder i twaróg, energicznie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Wbijamy jajka i mieszamy,aż masa stanie się jednolita. Budynie

R'n'G Kitchen
łatwy, tani deser z winogronami w galaretce... 75

galaretka wiśniowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 1 łyżka, cukier 2 łyżki twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, żelatyna 3,5 łyżki + 1/2 szklanki letniej wody, biszkopty okrągłe 1 opakowanie 150 gram Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek. Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać(...)wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki. W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać biszkopty na płasko i na stojąco, biszkopty małą łyżeczką zwilżyć herbatą, schować do lodówki najlepiej na całą noc. Miskę wyjąć z lodówki, nożem delikatnie wokoło rantu, miskę nakryć p łaskim talerzem

W Mojej Kuchni Lubię
Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie 90

Jabłecznik na biszkopcie to niezaprzeczalna klasyka w świecie deserów. Jeżeli jednak brakuje czasu, by przygotować tradycyjny jabłecznik, ten ekspresowy przepis staje się naszym sprzymierzeńcem. Domowy mus z jabłek, delikatny biszkopt, a wszystko uzupełnione lekkim kremem śmietankowym – oto połączenie, które skradnie serca każdego łasucha. Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie 91

Jabłecznik na biszkopcie to niezaprzeczalna klasyka w świecie deserów. Jeżeli jednak brakuje czasu, by przygotować tradycyjny jabłecznik, ten ekspresowy przepis staje się naszym sprzymierzeńcem. Domowy mus z jabłek, delikatny biszkopt, a wszystko uzupełnione lekkim kremem śmietankowym – oto połączenie, które skradnie serca każdego łasucha. Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Banoffee 73

Przepis na pyszne banoffee, czyli ciasto z bananem i toffi. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 4 jajka 2 kopiaste łyżki mąki tortowej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1/5 szkl. wrzątku pół szkl. cukru Mąki wymieszać w małej miseczce i odstawić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, do żółtek dodać(...)ubitych białek dodać cukier i żółtka. Następnie przesiać powoli mąkę wymieszać dokładnie i wylać na tortownicę wyłożoną papierem. Pieczemy na 170° C ok. 25/30 min do suchego patyczka. Biszkopt po wystudzeniu delikatnie namaczamy herbatą. Toffi: puszkę kajmaku zagotować w wodzie, żeby miała płynną konsystencję, wylać na biszkopt. Następnie ułożyć pokroje grubo banany. Ubić bitą śmietanę 36% i wyłożyć na banany

Wasze Przepisy
Ciasto z drażami 68

smaczne i warte przygotowania. Idealnie sprawdzi się na święta, rodzinne imprezy, czy inne okazje w ciągu roku. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! CIASTO Z DRAŻAMI – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek rozmiar L 160 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone(...)mieszamy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. Masę przekładamy do formy 20×30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, grzanie góra-dół. Upieczony biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy startą na tarce białą czekoladę

Alle Dobre!
Ciasto Gąska 91

kulki rafaello symbolizują wystający gęsi kuperek. To ciasto jest delikatne i przepyszne, a do tego łatwe i każdy sobie z nim poradzi. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt na blaszkę 30 x 35 cm: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka kurkumy 3 krople żółtego barwnika spożywczego (można pominąć, kurkuma(...)połowę i dodaję po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę tortową, ziemniaczaną i kurkumę mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy biszkopt wystygnie, wyrównuję go z góry i kroję na dwa blaty. Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody

Słodki sentyment
Krem tortowy z jagodami leśnymi 96

się rozrzedzi. Do musu dodaj 2 łyżki ubitej śmietanki i wymieszaj. Następnie wszystko przelej do reszty ubitej śmietanki i wymieszaj szpatułką do połączenia. Krem jagodowy od razu wyłóż na biszkopt. Ilość kremu wystarcza na przełożenie tortu o średnicy 16-18 centymetrów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Ilość kremu pozwala na przełożenie tortu o średnicy 16-18 centymetrów. Krem jagodowy najlepiej komponuje(...)szpatu\u0142k\u0105 do po\u0142\u0105czenia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/krem-tortowy-z-jagodami-lesnymi\/#wpzoom-rcb-direction-step-16922119793364699","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Krem jagodowy od razu wy\u0142\u00f3\u017c na biszkopt. Ilo\u015b\u0107 kremu wystarcza na prze\u0142o\u017cenie tortu o \u015brednicy 16-18 centymetr\u00f3w.","text":"Krem jagodowy od razu wy\u0142\u00f3\u017c na biszkopt. Ilo\u015b\u0107

ProstePesto.pl
Najprostsze tiramisu z jagodami 93

Najprostsze tiramisu z jagodami to oczywiście wariacja na temat tego popularnego deseru. Jeden z najprostszych do wykonania kremów, bez jajek, w połączeniu z biszkoptami nasączonymi w kawie oraz jagodami. Połączenie przepyszne. Deser wykonuje się ekstremalnie szybko. Jagody można zamienić na dowolne owoce. Ze względu na krem, deser należy przechowywać w lodówce. Najprostsze tiramisu z jagodami, przepis na około 6 pucharków(...)Składniki: szklanka zaparzonej kawy 18-20 sztuk podłużnych biszkoptów 1 łyżka kakao 300-400 g jagód 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Zaparzoną kawę odkładamy do lekkiego ostudzenia. Szykujemy krem: wszystkie składniki czyli mascarpone, śmietankę i cukier puder przekładamy do miski i miksujemy do momentu powstania jednolitego gęstego kremu. Krem można przełożyć do rękawa

Relaxtime
Deser z borówką amerykańską i czarną maliną 74

Sezon na maliny i borówki w pełni, więc trzeba korzystać. Ja dzisiaj robię dżem, a dla dzieci jest deser. W planach jeszcze jagodzianki  :-) Składniki: borówki amerykańskie czarne maliny biszkopty podłużne galaretka borówkowa 250 g mascarpone 4 łyżki mleka  1 łyżeczka cukru pudru 4 małe bezy 400 ml wrzątku 1. Galaretkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie(...)tężeć, to wtedy możemy zacząć przygotowywać deser. 2. Na spód pucharków rozkruszamy podłużne biszkopty (ja d jednego pucharka dawałam 1,5 biszkopta). 3. Galaretkę ja mieszam widelcem, żeby powstał nieład ;-). Łyżką rozkładam do pucharków na pokruszone biszkopty. 4. Serek mascarpone przekładam do miseczki, dodaję mleko i cukier puder. Mieszam do połączenia się składników, dodaję trochę owoców, mieszam i wykładam

kruche babeczki
Sernik na zimno z truskawkami 60

zapomniałam. Dziś nadrabiam deserem. Jednym z moich ulubionych. Sernik na zimno z truskawkami, z dobrej jakości serem i sezonowymi owocami. Można już w sklepach nawet dostać fajnej jakości biszkopty. Poszperajcie, może coś wynajdziecie. Parę razy już zastanawiałam się, który sernik bardziej mi smakuje (brałam pod uwagę także paschę, ale ta jest na szarym końcu, nie będę nawet do niej wracać(...)też są typowo sezonowe. No nic, jak na coś wpadniecie, piszcie. Składniki: 1 kg sera w wiaderku (dobrej jakości) 250 ml zimnej śmietanki 30% pół opakowania podłużnych biszkoptów (około 110 g) 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa około 15 średnich truskawek (przepis na formę o wymiarach 23 cm x 23 cm) Galaretkę

Kardamonovy