biszkopt - 18139 przepisów (strona:454/1210)

Ciasto Don Juan – uwiedzie niejedno podniebienie 108

Ciasto Don Juan to pyszny i efektowny domowy wypiek, który sprawdzi się na każdą okazję. Składa się z kakaowego biszkoptu na oleju nasączonego kawą, czekoladowego kremu budyniowego i cytrynowej pianki. Całość świetnie ze sobą współgra i tworzy wyjątkową kompozycję. Ciasto wychodzi wysokie, podzielne i bardzo smaczne. Będzie ozdobą stołu podczas świąt czy innych rodzinnych uroczystości, ale nic nie stoi(...)godziny, aby masy zastygły. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu. Ciasto Don Juan – uwiedzie niejedno podniebienie Zobacz inne przepisy na ciasta z kremem: Ciasto Majordomus – pyszna ozdoba stołu Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Don Rodrigo – pyszne połączenie czekolady i orzechów Biszkopt z masą budyniową Ciasto Kokosowa Blondynka     Artykuł Ciasto Don Juan – uwiedzie niejedno podniebienie pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Najpopularniejsze desery kawowe na świecie 104

najbliższych oraz podczas podróży malowniczymi uliczkami Włoch.  Oto najpopularniejsze desery kawowe we Włoszech: Tiramisu: Tiramisu uważane jest za jeden z najbardziej klasycznych i pysznych włoskich deserów. Warstwy delikatnego biszkoptu nasączonego mocnym espresso, pokryte kremowym serkiem mascarpone i posypane kakao. Harmonijne połączenie kawy, mascarpone i słodyczy sprawia, że ​​tiramisu jest niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Affogato: Proste, ale bardzo efektowne : Affogato(...)słodko-kremowy smak, któremu nie będą się mogli oprzeć miłośnicy kawy i czekolady. Parfait kawowy (Japonia): Parfait kawowy to japoński deser składający się z warstw śmietanki, świeżych owoców, kawałków biszkoptu lub biszkoptu oraz lodów kawowych lub żelu kawowego. Parfait często podaje się w wysokich szklankach, co dodaje im elegancji i atrakcyjności wizualnej. Dalgona Coffee (Korea): Popularny napój z ubijaną kawą

Moja smaczna kuchnia
Ranking na ciasta na Święta Wielkanocne 2024 199

blachę. To sernik z rodzynkami na kruchym cieście.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Królewiec sprawdzony przepis Zobacz tradycyjny i sprawdzony przepis na ciasto Królewiec, czyli miodowe kruche ciasto i puszysty biszkopt przekładany budyniowym kremem. To ciasto… ZOBACZ PRZEPIS Sernik matcha pieczony w kąpieli wodnej Przepis na sernik matcha pieczony w kąpieli wodnej – dzięki temu serniczek nie opada i jest(...)kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które przygotujesz na bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a… ZOBACZ PRZEPIS Sernik karmelowy na zimno – prosty przepis na sernik bez pieczenia Przepis na sernik karmelowy na zimno

Via Gusto
Chrupiące ciasto z brzoskwiniami 94

wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Jej dodatek w tym cieście sprawia, że smakuje naprawdę wyjątkowo. Idealnie łączy się z brzoskwiniami i delikatnym kremem śmietankowym. Do tego oczywiście klasyczny puszysty biszkopt!  Chrupiące ciasto z brzoskwiniami to idealny wypiek na każdą okazję. Polecam je na rodzinne spotkania, domowe imprezy a szczególnie na święta. CHRUPIĄCE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI – PRZEPIS Biszkopt(...)chrupiącą warstwę nutelli z płatkami wyłożyć tężejącą galaretkę. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem wymieszanym wcześniej z śmietan-fixem. Połowę masy wyłożyć na galaretkę, przykryć biszkoptem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę i udekorować posiekaną czekoladą. Artykuł Chrupiące ciasto z brzoskwiniami pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
BISZKOPT Z MASĄ KAWOWO - ORZECHOWĄ 110

przepis na ciasto z masą orzechowo - kawową i bitą śmietaną. Ciasto nie jest     skomplikowane w przygotowaniu a bardzo smaczne i efektowne.          BISZKOPT :  4 jajka rozmiar "L" 1/2 szklanka cukru (szklanka ma pojemność 250 ml ) 1/2 szklanka oleju  1/2 szklanka mąki pszennej tortowej  1/2 szklanka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki(...)dodajemy żółtka i cukier i dalej ubijamy, na koniec wlewamy olej, miksujemy. Mąki z proszkiem przesiewamy sitkiem i mieszamy szpatułką aż masa jajeczna się połączy i będzie puszysta.  Biszkopt przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, 23/33 cm i pieczemy 30 minut w temperaturze 185 % C.  Po upieczeniu studzimy go w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnia. Bardzo zimną śmietanę

Kulinarne Fantazje Marioli
Mini serniczki bez pieczenia z serka mascarpone 222

mascarpone - składniki: Masa: 500g serka mascarpone 330 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru (lub więcej) 1 galaretka na 500 ml wody (użyłam przeźroczystej, ale można dowolnej) Spód: mini biszkopty (można pokruszyć klasyczne) Wierzch: krem czekoladowy (ew. dżem) owoce bakalie mini biszkopty      Mini serniczki bez pieczenia z serka mascarpone - przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody(...)cukier. Całość zmiksować na stabilna masę. Na końcu nie przerywając mieszania cienkim strumieniem wlać płynną galaretkę (nie musi być tężejąca). Dno szklaneczek, słoiczków lub innych niewielkich naczyń należy wyłożyć biszkoptami. Na nie przełożyć masę z mascarpone. Serniczki wstawić do lodówki, aby całkowicie stężały. Gotowe posmarować kremem czekoladowym lub dowolnym dżemem i udekorować według uznania

Di gotuje
Katarzynka wg Siostry Anastazji 90

szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki suchego maku 2 łyżeczki kakao 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 słoiczki powideł śliwkowych 1,5 - 2 opakowania okrągłych biszkoptów 1. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na jasną puszystą masę. Białka oddzielamy od żółtek. 2. Do masy dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)kakao i mieszamy, a trzecia zostaje jasna. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód rozprowadzamy ciasto jasne, a na nim delikatnie powidła śliwkowe (u mnie jeden słoiczek), następnie układamy biszkopty.  Teraz dajemy ciasto z makiem, na które dajemy powidła śliwkowe, następnie biszkopty. Na wierzch dajemy ciasto ciemne. Wyrównujemy. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni około jednej godziny

kruche babeczki
Roladki marchewkowe - cynamonki keto 92

stopni, na około 12 - 15 minut.  Gdy ciasto zacznie się rumienić na brzegach i pachnieć cynamonowo - gotowe. Wyłączamy piekarnik, otwieramy drzwiczki, po 5 minutach   biszkopt wykładamy na ściereczkę kuchenną, odwracając go papierem do góry. Papier delikatnie odrywamy, a ciepły jeszcze biszkopt zwijamy w roladę.  Nie powinno być z tym problemu - ciasto jest miękkie i elastyczne(...)erytrytolem i łyżeczką cynamonu. Jeśli nie gęstnieje mimo waszych starań - wsypcie śmietan - fix. Dodajemy serek i miksujemy jeszcze chwilkę - masa błyskawicznie stanie się sztywna. I czas na rolowanie. Odwinięty biszkopt równomiernie pokrywamy kremem. Przy brzegu od którego zaczynamy zwijanie rolady wykładamy łyżką podłużny pasek konfitury. I zwijamy delikatnie, ale dokładnie, by masa dobrze przylegała i sklejała całe wnętrze rolady. Owijamy

Kronika Piekarnika
Ciasto Leśny mech z malinami 109

sprzęcie. Mój starty zwykły mikser zastąpił nowy robot planetarny, o jakim zawsze marzyłam, ale niestety mam wrażenie, że jeszcze „go nie czuję” i musimy lepiej się poznać Biszkopt : 4 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 200 g świeżego szpinaku 1/2 szkl. oleju 250 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa malinowa(...)mrożonych malin 3 op. galaretki malinowej 750 ml wody Masa śmietanowa z białą czekoladą: 200 g białej czekolady 600 ml śmietanki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny Biszkopt szpinakowy: Szpinak miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Całe jajka ubijamy wraz z cukrem aż do powstania jasnej i puszystej masy (około 10 minut). Wlewamy olej i miksujemy jeszcze chwilę

Smaki Na Talerzu
Kryształkowy torcik 94

Deser, który uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli 😊 Ułożone na biszkoptach kawałki brzoskwiń z syropu, zalane mleczno śmietanową masą, z pływającymi kryształkami galaretki, posypany błyszczącą zieloną kołderką 😋   Składniki: tortownica o śr. 26 cm szklanka=250 ml -biszkopty -brzoskwinie z syropu -3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa, kiwi -2 szklanki pełnego mleka -1 szklanka śmietany 30% -1 szklanka cukru -opakowanie cukru waniliowego(...)wodą do jej wysokości, zamieszać, odstawić do napęcznienia.  Każdą z galaretek rozpuścić osobno w półtorej szklanki gorącej wody, dobrze rozmieszać, pozostawić do   wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć  biszkoptami. Każdy nasączyć sokiem brzoskwiniowym. Ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie, zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.   Zimne mleko wymieszać ze śmietaną. Czerwoną, twardą galaretkę pokroić w kostkę. Napęczniałą żelatynę

Kulinarne przemyslenia
Tort owocowy 93

Może nie wygląda, ale to tort owocowy. W środku znajdziecie lekkie kremy z ananasem i brzoskwiniami. Nie za słodko i smacznie ? Składniki na biszkopt (18-20cm) 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna(...)bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami 87

truskawkami i borówkami. Świeże owoce idealnie komponują się z delikatnym kremem śmietankowym. Tort jest łatwy i nawet największy amator sobie z nim poradzi UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 26 cm: 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam(...)żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, boczków nie smaruję. Wylewam do tortownicy ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Sernik dyniowo-klonowy 97

Doskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 1 paczka (100 g) biszkoptów, ulubionych Składniki na masę serową: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru brązowego 125 ml syropu klonowego 1 ¼ łyżeczki cynamonu 180 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru(...)klonowy, śmietanę i cynamon. Następnie po jednym jajku i puree z dyni. Śmietankę ubijam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam już delikatnie łopatką. Tortownicę 20-22 cm wykładam biszkoptami, na biszkopty wykładam masę serową. Górę wyrównuję i ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki

Słodki sentyment
Tort kawowo-czekoladowy 95

żeby być dokładną to tort kawowo-czekoladowy z żelką z czarnej porzeczki. Doskonałe połączenie, a czarna porzeczka świetnie przełamuje smak kawy i czekolady. UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 20 cm: 5 jajek ½  szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier(...)dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiewam, mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Składniki na żelkę

Słodki sentyment
Tort kryształek 99

prezentuje, dobrze smakuje – tort kryształek może być główną atrakcją urodzin Do tego jest super prosty i można go dopasować kolorystycznie do swoich upodobań. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżki kakao Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym(...)żółtku. Mąkę tortową, ziemniaczaną i kakao mieszam w osobnej misce i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w tortownicy o średnicy 22-26 cm w 180 stopniach przez 15 minut do suchego patyczka. Składniki na masę: 2 kolorowe galaretki (u mnie to wiśniowa i pomarańczowa) 2 przezroczyste galaretki 700 g jogurtu naturalnego 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka

Słodki sentyment