biszkopt - 18139 przepisów (strona:346/1210)

Torcik Z Mango 160

jest prosty i każdy może sobie go wykonać, a będzie nadawał się na rożne okazji lub bez okazji, jak u mnie :) Składniki na tortownice o średnicy 18 cm Biszkopt: 3 jajka kl M lub 2 jajka kl L  1/2 szkl mąki pszennej 1/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżką mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru(...)reszta mango pozostała z puszki Glazura 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 150 ml puree z mango Do dekoracji około 80 ml śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną lub budyń. Na sam koniec dodajemy olej.  Mieszamy wszystko

Gotowanie...to proste !
Błyskawiczny ananasek na zimno -a efekt wspaniały 157

Wystarczy tylko parę składników składniki 1 paczka biszkoptów podłużnych 1 puszka ananasów 800 g serki homogenizowane zwykłe 400 ml śmietany 36 % żelatyna 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 100 g kokosu białego . forma 24 x 24 lub tortownica Formę wyłożyć folia spożywczą, potem położyć biszkopty. Ananasy odsączyć na sitku i pokroić w kostkę(...)łyżek soku z cytryny dodać sok z ananasa i tym nasączyć biszkopty. Tak ok cztery kopiate łyżki zalać wrzącą wodą, mniej niż pół szklanki i wymieszać. Schłodzoną śmietanę ubić z 1/2 szklanki cukru pudru. Pod koniec wlać przestudzoną żelatynę oraz serki i wymieszać .Masę wyłożyć na biszkopty . Masło roztopić dodać kokos i odrobinę cukru pudru i podgrzewać na patelni

Moje Wyroby
Cytrynowe tiramisu (Tiramisu al limone) 174

limoncello , który na blogu pojawił się jakiś czas temu. I tak powstało tiramisu o wyraźnym cytrynowym smaku  z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i ricotty, bez jajek. Biszkopty savoiardi namoczyłam w ponczu z dodatkiem soku cytrynowego i likieru limoncello.  Nie ma słów do opisania, jak smakuje ten  deser. To prawdziwa  eksplozja smaku i aromatu ! Jeżeli(...)scaldate il tutto finché lo zucchero sarà completamente sciolto. Aggiungete il limoncello e il succo di limone, mescolate bene il tutto e lasciate raffreddare. Tiramisu Przygotowujemy naczynie lub talerz. Biszkopty nasączamy ponczem, następnie układamy je na talerzu, jeden obok drugiego. **** Tiramisu Prendete un piatto rettangolare.  Passate i savoiardi nella bagna e sistemateli nel piatto.  Biszkopty pokrywamy połow

La grande e la piccola cuoca
Biszkopt czekoladowy 161

Wilgotny, puszysty i super wysoki biszkopt czekoladowy .. Taki jest właśnie mój przepis na idealny biszkopt kakaowy z 6 jaj. To niezwykle prosty do zrobienia biszkopt bez użycia proszku do pieczenia. Polecam! - tylko kilka składników - na towotnicę 22 - 24 cm - świetny biszkopt pod torty

AniaGotuje.pl
Torcik brzoskwiniowo-ajerkoniakowy 119

gdyż nie zmienia on zupełnie smaku ciasta, a jedynie dodaje efektu wizualnego. Natomiast żelka wierzchnia sama z siebie wychodzi pięknie żółciutka z uwagi na kolor ajerkoniaku.     Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Pianka z brzoskwiniami: 1 galaretka cytrynowa 250 ml gorącej wody(...)ajerkoniakowa: 150ml adwokatu 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody Dodatkowo: 2 opakowania rurek do połowy oblanych czekoladą 2 łyżki soku z brzoskwiń       *** Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na puszystą puszystą masę. mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy łyżką *** *** Ciasto przelewamy do foremki lub tortownicy

Blog z Apetytem
Ciasto owocowy Gaj 166

Ciasto owocowy Gaj Ciasto na biszkopcie z masą     na bazie jogurtów, bez dodatku cukru. Ciasto jest leciutkie i bardzo dobre. Forma 24 cm x 24 cm Składniki na biszkopt: ·        6 jajek ·        ¾ szklanki cukru ·        5 łyżek mąki pszennej(...)łączymy mieszając łyżką z masą jajeczną. 4.   Masę biszkoptową wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 °C. 5.   W tym czasie, co piecze się nam biszkopt robimy poncz: wszystkie składniki łączymy ze sobą i po upieczeniu ciasta, skrapiamy. 6.   Galaretki rozpuszczamy w 1 ½   szklance gorącej wody i studzimy. 7.   Jogurty miksujemy ze śnieżkami

Kulinarna Chwila
Anielskie ciasto z mrożonymi owocami i masą z kwaśnej śmietany 138

powstało właściwie jedynie dlatego, że pozostało mi 5 białek jaj, a beza nie wchodziła w grę, ponieważ kilka dni temu już ją robiłam, dlatego postanowiłam wymyślić nowe ciasto. Delikatny biszkopt i puszysta pianka ze śmietany 18% w połączeniu z owocową masą uwieńczona przepyszną warstwą blatu kokosowego nadają temu ciastu niepowtarzalny smak, a kubki smakowe tańczą walca. Uważam, że owoce idealnie(...)komponują się z czekoladą, więc wierzch ciasta udekorowałam cienką warstwą gorzkiej czekolady. Jakie było zaskoczenie rodzinki, gdy do popołudniowej kawki zaproponowałam im takie arcydzieło. Składniki na biszkopt 7 jajek 21 dkg cukru 21 dkg maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na blat kokosowy 5 białek 10 dkg wiórek kokosowych 15 dkg cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej Składniki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Słonecznikowiec na kakaowym biszkopcie 121

Słodkie i mocno chrupiące ciasto ze słonecznikiem będzie idealnym deserem do popołudniowej kawy. Połączenie kajmaku i chrupiącego słonecznika jest idealne. Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 4 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki maki pszennej 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Masa: kostka miękkiego masła puszka kajmaku szklanka słonecznika łuskanego 1/3 szkl cukru ok 100 g herbatników kakaowych tabliczka gorzkiej(...)czekolady 2 łyżki oleju Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier i miksować aż piana będzie szklista i lśniąca. Nadal miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać, dodać do partiami do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Biszkopt przelać do blaszki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut. ostudzić. Masa: słonecznik, cukier

Smakołyki Asi
ŁATWY W PRZYGOTOWANIU TORT URODZINOWY + FILMIK 105

Tort urodzinowy upieczony w domu jest również bardzo smaczny i co najważniejsze dużo tańszy niż kupny.  BISZKOPT :  5 dużych jajek 3/4 szklanki cukru  1/2 szklanka oleju  1 szklanka mąki pszennej ( 130 g ) 2 płaskie, łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt - całe jajka ubijamy mikserem aż będą dobrze ubite, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Po chwili wlewamy olej, miksujemy. Mąki przesiewamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy olejem ( 24 cm ) i wlewamy ciasto. Pieczemy 35 minut , temperatura 180 % C, termoobieg.  Biszkopt po całkowitym ostudzeniu przecinamy na 2-3 połówki.  Śmietana -  bardzo zimną śmietaną

Kulinarne Fantazje Marioli
Kretowisko 122

kretowisko:) Pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli raz spróbujecie takiego swojskiego nigdy więcej nie kupicie tego z pudełka. Idealne do kawki i szybko znika z talerzyków. Zapraszam:) Składniki na biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru ( szklanka o poj. 250 ml) 3/4 szklanki mąki tortowej 3 łyżki gorzkiego kakao 1 opakowani budyniu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mąkę, proszek do pieczenia, budyń i kakao, delikatnie mieszamy łopatką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyciągamy na kratkę i pozostawiamy do przestygnięcia. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie papier.Papier wkładamy ponownie do blaszki.W koło biszkoptu zostawiamy 1 cm rant i z środka delikatnie wydrążamy ciasto spód

Sama słodycz i szczypta chili
GRZESIEK 132

Składniki: Biszkopt: 5 jajek 100 g cukru 190 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 70 ml zaparzonej kawy Masa Grześkowa: 10 sztuk cukierków Grześków (ok. 150g) 250 g margaryny 0,5 szklanki cukru 2 opakowania budyni waniliowych 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 wafelki Grześki kakaowe(...)czekoladzie Przygotowanie: Biszkopt - kawę rozpuszczalną rozetrzeć w moździerzu na proszek. Mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Dodać kawę w proszku - wymieszać. Ubić jajka z cukrem na kogel mogel. Następnie dodać zaparzoną kawę i wymieszać za pomocą różdżki lub łyżki. Na koniec dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i kawą - delikatnie wymieszać za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
Kostka alpejska 507

spokojnie można użyć tych ze sklepu. Składniki na ajerkoniak: 5 żółtek, 1 szklanka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1/2 szklanki mleka UHT, 1/2 szklanki spirytusu. Składniki na biszkopt: 4 jaja, 100g cukru, 35g ciemnego kakao, 90g mąki pszennej, Szczypta soli. Nasączenie: 1 szklanka wrzątku, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka cukru, 50ml amaretto. Krem kajakowym z ajerkoniakiem: 400g masy(...)czekoladowych. Ajerkoniak : Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodać mleko, a następnie spirytus. Odstawić w zimne miejsce na 2-3 tygodnie. Co jakiś czas należy potrząsnąć butelką. Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier, ubijamy tak długo, aż będzie niewyczuwalny.  Partiami dodajemy przesianą mękę wymieszaną z kakaem,  mieszamy  bardzo delikatnie

Słodki Zakątek
Ciasto Ananasowiec 189

Delikatne, aksamitne w smaku ciasto ananasowiec to istny raj dla wszystkich łasuchów i miłośników kokosa. Przepyszne ciasto na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka L 1 szklanka cukru 10 łyżek oleju 6 łyżek gorącej wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto kokosowe: 1 szklanka cukru(...)łyżek cukru 50 gram wiórek kokosowych 250 gram masła ( u mnie 125 gram margaryny i 125 gram masła) 4 żółtka 2 budynie śmietankowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pieczenie biszkoptu: całe jajka ubijamy mikserem z cukrem, do ubitych jajek dodajemy powoli olej oraz gorącą wodę. Na koniec dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie mieszamy i przelewamy

Blog kulinarny S9.PL
FIT tiramisu w pucharku 113

tłuszczu / 29 g węglowodanów / 0,4 g błonnika mleczko kokosowe (puszka) - 400 ml  jogurt grecki - 400 g napar z mocnej, czarnej kawy - 400 ml  podłużne biszkopty - 130 g cukier (lub inne słodzidło) - dwie łyżki kakao naturalne - łyżeczka fix do śmietany (opcjonalnie) - dwie saszetki W misce do ubijania umieść gęstą część mleczka kokosowego, dodaj cukier i zacznij ubijać(...)niskich obrotach. Stopniowo dodawaj po łyżce jogurtu greckiego. Wsyp fix do śmietany i ubijaj do czasu uzyskania pożądanej konsystencji. Biszkopty przekrój tak, aby dopasowały się do kszałtu pucharków - ja je przekroiłam na pół. Na dnie pucharków umieść pierwszą warstwę moczonych w kawie biszkoptów (dosłownie przez chwilę), nałóż łyżkę "śmietanowej masy", wyrównaj. Następnie nałóż kolejną warstwę moczonych w kawie biszkoptów, nałóż

Kuchnia Ellie