biszkopt - 18068 przepisów (strona:145/1205)

Biszkopt z masą śmietanową kawowo-czekoladową 65

Mocno „piankowe”. U mnie na pewno trafia wysoko na listę tych TOPowych ciast. Jeśli lubisz ciasta z masą, albo te z posmakiem kawy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Biszkopt kakaowy, na nim śmietankowa masa z dodatkiem karmelowej kawy zbożowej, a dalej śmietankowa pianka z białą czekoladą usztywniona przezroczystą galaretką. Jest mięciutko, puszyście i słodziutko, jednym słowem – idealnie. Biszkopt(...)karmelowa około 3-4 łyżki cukru pudru lub do smaku 3 łyżeczki żelatyny Warstwa z białą czekoladą: 330 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 1 op. galaretki krystalicznej Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Miksujemy za każdym razem przez około minutę. Następnie dodajemy po 1 żółtku (znów za każdym razem dokładnie miksując). Wlewamy

Smaki Na Talerzu
Prosty sernik na zimno 44

czas i energię. Delikatna konsystencja i pyszny smak. Możliwość dodania ulubionych owoców, takich jak truskawki. Idealny na różne okazje, od rodzinnych spotkań po przyjęcia. Szybki sernik na zimno na biszkoptach Nasz przepis na sernik na zimno jest nie tylko prosty, ale także szybki w przygotowaniu. Wszystko, czego potrzebujesz, to kilka podstawowych składników i chwila w kuchni. Oto lista składników: Składniki(...)Ilość: Biszkopty 200 g Twaróg 500 g Śmietana 36% 200 ml Cukier puder 100 g Truskawki 300 g Galaretka truskawkowa 1 opakowanie Woda 150 ml Oto kroki, które musisz podjąć, aby przygotować ten przepyszny sernik: Zblenduj biszkopty na drobne okruszki. Możesz użyć blendera lub umieścić biszkopty w torbie i rozetrzeć wałkiem. W misce wymieszaj twaróg, śmietanę i cukier puder. Mieszaj

Ania i Marcin gotują
Ciasto „Nocka” 64

Ciasto Nocka to cienki kakaowy biszkopt przełożony dwoma warstwami galaretki oraz dwoma warstwami czekoladowej masy śmietanowej. Ja przygotowałam ciasto z dwoma kolorami/smakami galaretki oraz dwoma rodzajami masy – jedna to śmietanka z kakao usztywniona żelatyną (masa nr2), a druga – śmietanka z czekoladą, nutellą, masłem orzechowym i mascarpone (masa nr 1). Przygotowania masy nr 1 należy rozpocząć odpowiednio wcześniej. Powinna(...)masą czekoladową oraz galaretką. Ciasto polecam przechowywać w chłodnym miejscu i wyjąć je na około 20-30 minut przed podaniem, by nieco się ogrzało i nabrało pełni smaku. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru (u mnie na pół z erytrytolem) 3 lekko kopiaste łyżki mąki tortowej 1 kopiasta łyżka kakao 3 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem

Smaki Na Talerzu
Przepis na ciasto z owocami – doskonałe ciasto letnie 39

Ciasto z owocami to idealny deser na letnie dni. Lekkie, soczyste owoce w połączeniu z delikatnym biszkoptem tworzą kompozycję, która kusi podniebienia i orzeźwia w upalne dni. W tym artykule przedstawimy przepis na pyszne ciasto z owocami oraz kilka wskazówek, które pozwolą Ci stworzyć idealne ciasto letnie. Ciasto z owocami to kwestia smaku, ale z naszym przepisem na pewno(...)owocami – czym je wyróżnić? Aby Twoje ciasto z owocami było lekkie i pyszne, zwróć uwagę na następujące kwestie: Wybierz sezonowe owoce, które są soczyste i słodkie. Delikatny biszkopt to klucz. Postaw na puszysty, wilgotny biszkopt, który doskonale współgra z owocami. Podczas przygotowywania ciasta z owocami, unikaj przesadnego dosładzania. Owoce samodzielnie dostarczają słodyczy. Możesz dodać odrobinę wanilii do ciasta

Ania i Marcin gotują
Piegusek brzoskwiniowy 143

ostatnio stawiałam na prostsze smaki z sezonowymi dodatkami - przerabiałam jabłka, śliwki, dynie, ale ponieważ uwielbiam składać wysokie ciasta i łączyć różne warstwy, dziś mam dla Was coś super pysznego - biszkopt makowy i biały biszkopt połączone kremem budyniowym i galaretką z brzoskwiniami i obowiązkowo polane polewą czekoladową. Czy muszę pisać jakie to było pyszne? Czy wystarczy, że zaproszę na przepis? Biszkopt(...)Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (moja miała 23x33 cm). Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Przecinamy na 2 blaty. Ciasto z białek: 1 szklanka białek (białka z 5 jaj) 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka

Cynamonowe szczęście
Tyramisu Canaris 56

własny pomysł, Tiramisu Canaris, zainspirowany słonecznymi Wyspami Kanaryjskimi? 1. Oryginalne Tiramisu: Zaczniemy od korzeni tego włoskiego klasyka. Pochodzenie pozostaje tajemnicą, ale jego smak jest niezapomniany. Tradycyjne deser łączy delikatne biszkopty maczane w kawie z warstwą kremowego sera mascarpone. To słodka harmonia, która rozpływa się w ustach i od dawna podbija serca smakoszy na całym świecie. 2. Tiramisu Española: Przenosimy się(...)Tiramisu Włosko – Irlandzkie 5. Tiramisu Cytrynowe 6. Tiramisu Canaris: Teraz czas na coś zupełnie innowacyjnego – to mój własny pomysł na Tiramisu, zainspirowany malowniczymi Wyspami Kanaryjskimi. Delikatne biszkopty, mocna kawa, kremowe mascarpone i zdrowy jogurt białkowy łączą się, tworząc niezwykłą harmonię smaków. Wszystko to koronowane jest likierem Plantano, wyjątkowym trunkiem z kanaryjskich bananów. Składniki: – Biszkopty – Mascarpone

RafalCook
Szybkie ciasto bananowe z figami i czekoladą 76

Szybkie ciasto bananowe z figami i czekoladą Jest bardzo proste i każdy może chcieć je zrobić, bo warte jest uwagi. Spodem tego ciasta jest biszkopt – możecie użyć tu gotowych, kupnych blatów biszkoptowych i moje dzieci robiąc to ciasto właśnie z takich korzystają. Możecie też upiec biszkopt od podstaw i polecam wtedy ten przepis. PRZEPIS NA SZYBKIE CIASTO BANANOWE(...)FIGAMI Składniki: 1 blat biszkoptu – może być kupny lub wcześniej upieczony 6-7 bananów dojrzałych 3-4 świeże figi posiekana czekolada a jeszcze lepiej garść posiekanej drobno mieszanki studenckiej orzechów z belgijską czekoladą grubo mielona bułka tarta Jak zrobić ekspresowe ciasto bananowe: W tortownicy lub w formie na tartę układamy blat biszkoptu. Banany obieramy ze skórek i w całości układamy

Dorota Smakuje
Bardzo łatwy tort 73

maksymalnie chcą uprościć sobie życie a jednak zrobić tort samodzielnie. Tak, można użyć gotowych, kupnych blatów biszkoptowych – potrzebne będą 3 sztuki czyli 1 opakowanie – można też upiec biszkopt dzień a nawet dwa dni wcześniej. Tak, można użyć kremu do tortu czy kremu karpatka w proszku z gotowca, ale ten od podstaw nie jest trudny do przygotowania. Tak można(...)użyć gotowej polewy do ciast, ale ta na którą przepis zamieszczam poniżej jest prosta do przygotowania i super błyszcząca. PRZEPIS BARDZO ŁATWY TORT Składniki: biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki pszennej galaretka: 1 galaretka pomarańczowa 150g mrożonych truskawek krem: 500ml mleka 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 200g masła polewa: 100g masła

Dorota Smakuje
Tiramisu z puszystym kremem z mascarpone i śmietanki kremówki 49

żelatyny. Bardzo polecam takie tiramisu. Potrzebujemy:   Na krem: 25 dag serka mascarpone 330 g śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku ( według uznania ) Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów  1 szklanka zaparzonej mocnej kawy rozpuszczalnej ( zimnej ) kakao ( opcjonalnie )   Wykonanie pysznego tiramisu:   1. Przygotowujemy blaszkę lub foremkę w której będziemy wykonywać tiramisu, ja użyłam podłużnej foremki z wyjmowanym(...)dnem. Wyłożyłam ją papierem do pieczenia. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem do smaku na puszysty krem. Ubijamy wszystko razem od razu. 3. Biszkopty dzielimy tak żeby wystarczyły nam na trzy warstwy. 4. Następnie maczamy je w kawie i układamy pierwszą warstwę, na biszkopty wykładamy część kremu, ponownie biszkopty w kawie, krem i znów biszkopty

Izabelawkuchni
Tort czekoldowy z malinami 56

podobnych. Przy Tak więc powstał taki dość prosty tort z kremem czekoladowym na bazie śmietanki i frużeliną malinową, przy okazji udało mi się dopracować przepis na idealny biszkopt kakaowy, bo zawsze miałam z nim problem, by wyrósł, nie opadł i nie popękał, albo nie był zbyt suchy. Ten wyszedł idealnie. Dekoracja także skromna, ale takie były założenia ponieważ w najbliższy(...)torcie będzie Barbie, beziki i inne kolorowe cuda, mam tylko nadzieję, że wszystko się uda tak jak to sobie zaplanowałam, a tym czasem zapraszam na przepis.  Biszkopt (tortownica 26 cm): 8 jaj  1 szklanka (220 g) cukru 8 łyżek oleju  1 i 1/4 szklanki (200 g) mąki pszennej 6 łyżek (60 g) kakao 1 łyżeczka proszku

Cynamonowe szczęście
Ciasto cytrynowe 49

cytrynowym smaku, które może być świetnym pomysłem na niedzielny deser albo alternatywą dla urodzinowego tortu! Gorąco polecam to ciasto cytrynowe! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Biszkopt: 3/4 szklanki (180 ml) mąki pszennej (lub mąki orkiszowej jasnej typu 700) 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 1/3 szklanki (120 ml) brązowego cukru 1/4 szklanki (60 ml) oleju(...)łyżki (45 ml) mąki pszennej 3/4 szklanki (180 ml) cukru pudru świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 100-125 g masła roślinnego Wykonanie:   Biszkopt: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Do większej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier i mieszamy.  W niewielkiej misce mieszamy olej, ocet i mleko roślinne

Lamarida.pl
Tiramisu truskawkowe 60

wykonaniu i pyszny truskawkowy deser, który możecie przyrządzić w pucharkach,  dzięki czemu nie tylko lepiej wygląda ale i łatwiej go podać w ciepłe dni. To niezwykle proste połączenie biszkoptów nasączonych musem truskawkowym i bitej śmietany wygląda bardzo efektownie i smakuje rewelacyjnie zarówno małym jak i dużym łasuchom. Moja córa zajadała ze smakiem i pytała kiedy zrobimy znów.  Jeżeli(...)macie pucharków możecie wykorzystać np naczynie żaroodporne i w nim ułożyć warstwami biszkopty i śmietanę.  Składniki (na 4 porcje): 300 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 330 ml śmietanki 30%  250 g serka mascarpone opakowanie podłużnych biszkoptów płatki migdałów do posypania, listki mięty do dekoracji Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy i blendujemy do uzyskania gładkiego musu. Dobrze schłodzoną śmietankę

Cynamonowe szczęście
Truskawkowo Rabarbarowa Rolada 58

czas, to na pierwszy przepis leci ta pyszna rolada z frużeliną truskawkowo rabarbarową, była pyszna także musi ujrzeć światło dzienne :) Składniki na 1 roladę, na blachę od piekarnika Biszkopt: 5 jajek kl. M (osobno żółtka i osobno białka) 3/4 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli parę kropel esencji waniliowej(...)śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru Frużelina: 120 g truskawek 60 g rabarbaru 60 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1/2 płaska łyżka mąki ziemniaczanej     Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku i ubijamy na najmniejszych obrotach aż całość się połączy. Następnie przesiewamy obie mąki razem

Gotowanie...to proste !
Kremowe ciasto truskawkowe 65

tych owoców wystarczy, by zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, także warto po nie sięgać. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przygotowała kolejnego ciasta z truskawkami, tym razem klasyczny biszkopt, krem maślany z truskawkami, a na wierzchu jeszcze galaretka z truskawkami. Dość prosto, ale niezwykle smakowicie także polecam bardzo i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na przepis: Biszkopt 6 jajek(...)mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu biszkopt kroimy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 300 g masła 500 ml rozgniecionych truskawek (najlepiej rozgnieść je tłuczkiem do ziemniaków ) Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe

Cynamonowe szczęście
Miodownik biszkoptowy 69

biszkoptowy z kremem. Ciasto z miodem, które jest mięciutkie i długo zachowuje świeżość i smak. Umiarkowanie słodkie ciasto miodowe na pewno zrobi furorę na każdym przyjęciu. Prosty przepis na biszkopt miodowy przekładany kremem z kaszy manny. Miodownik biszkoptowy uważam obecnie za najlepsze ciasto z miodem . Długo szukałam receptury na prosty przepis na biszkopt miodowy i w końcu mam. Ciasto miodowe(...)biszkoptowe z miodem będzie suche i twarde. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut + studzenie Forma z piekarnika: 46 cm x 38 cm Przepis na miodownik biszkoptowy: Ciasto na biszkopt z miodem: 160 g masła 180 g miodu naturalnego (1/2 szklanki) 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 jajka 150 g cukru (3/4 szklanki) 250 g mąki (2 szklanki) szczypta soli

Kuchcik gotuje