biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:236/363)

malinka z bezą 301

Jeżeli jeszcze macie maliny to koniecznie upieczcie to ciasto, warto! *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na galaretkę: 3 opakowania galaretki malinowej  szklanka malin szklanka jeżyn na krem: 600 ml śmietanki kremówki 3 opakowania śmietan fixu (lub 2 opakowania śnieżki) 4 łyżki cukru pudru (jeśli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto z kremem a la kinder bueno 571

składniki na biszkopt kakaowy: 150 g mąki 150 g cukru 30 g kakao 6 jajek 100 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy stopniowo cukier, miksujemy. Dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy do połączenia się składników. Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia i przesiewamy(...)nasączeni ciasta: 100 ml mocnego naparu kawy (wystudzonego) 50 ml likieru kakowego lub 100 ml wody sok z 1/2 cytryny wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem: 200 g masła 3/4 szkl mleka, świeżego 50 g cukru 170 g mleka w proszku 30 g nutelli 100 g orzechów laskowych, zmielonych wykonanie: Masło roztapiamy na małym ogniu z cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Tort waniliowo-jabłkowy. 201

się opisać tego w zrozumiały sposób. Od razu zaznaczam, że osobom robiącym torty od przypadku, do przypadku nie będzie opłacała się inwestycja w potrzebne do tego przybory. Składniki: I. Biszkopt jasny (obręcz o średnicy 18 cm): 5 całych jaj 100 g cukru kryształu 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej II. Nasącz: syrop 30 °  (zagotować 100 ml wody(...)jabłkowy. Z kolejnymi piętrami postępujemy tak samo. Jedyną różnicą jest ilość nasączu. Na dwa, środkowe biszkopty go nie żałujemy i dokładnie pokrywamy. Pamiętamy, aby każde piętro wyrównać i lekko docisnąć. Gdy dojdziemy do wierzchniego blatu, lekko go nasączamy i smarujemy resztką kremu waniliowego. Wyrównujemy. Tort odstawiamy w chłodne miejsce. Masło z ziarenkami wanilii ubijamy, aż powstanie krem

DominikaDolci
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 175

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt: 60 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem dopieczenia, przesiewamy i dodajemy stopniowo(...)Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy do serka i delikatnie miksujemy do połączenia się. Biszkopt delikatnie rozwijamy. Gotową masę wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Rolada kakaowa z mascarpone. 107

Rolada kakaowa z mascarpone. Dekadencka, pyszna i lekka rolada , idealna na święta jak i inne okazje . Biszkopt z dodatkiem kakao , wypełniony bitą śmietaną z dodatkiem serka

Zdrowy Styl Joanny
Chałwowiec na herbatnikach 234

słodkie. Dorzuciłam też warstwę konfitury z czarnej porzeczki aby przełamała słodycz. Ciasto wyszło pyszne i smakowało nam bardziej niż wersja na biszkopcie. składniki: ok 600 g herbatników kakaowych 1 słoiczek konfitury porzeczkowej ( o pojemności ok 350 ml ) krem chałwowy 1 litr mleka 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 300 g chałwy 5 łyżek cukru

Monia miesza i gotuje
Tort angielski-ombre 232

cukrowa. Tym razem postanowiłam ją oswoić i po warsztatach wzięłam się ostro do ćwiczeń.  Tort jest prosty do przygotowania.  Biszkopt to angielski w każdym calu- Victoria sponge z przepisu, samej królowej wypieków Mary Berry. Zamiast kremu maślanego i konfitury owocowej, użyłam kremu na śmietanie kremówce i gorzkiej czekoladzie.  Konsystencja kremu jak i jego smak to genialna

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 333

dniu pieczenia 2. Ciasto krówkowe  – biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową  3. Ciasto makowa panienka  - biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym 4. Słonecznikowiec  – ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym lub masą krówkową MAKOWCE 5. Makowiec japoński  – ciasto

Ugotować
Biszkopt z truskawkami 143

Dawno na blogu nie pojawił się wpis na jakieś ciasto. Więc dzisiaj to nadrobię. Przepis ten mam od mojej mamy. U mnie jest to klasyka, która

PatiGotuje
Torcik biszkoptowo-serowy z truskawkami 147

utrzeć z cukrem pudrem na puszystą gładką masę. • Dodać serek i sok z cytryny, wymieszać dokładnie. • Biszkopt przeciąć na 2 blaty i oba nasączyć wymieszanymi składnikami ponczu. • Na jeden blat wyłożyć połowę kremu, wcisnąć pokrojone truskawki i przykryć drugim blatem. • Wierzch i boki posmarować pozostałą masą. Boki obsypać płatkami migdałowymi

To co kocham
Ciasto na niedzielę. Szarlotka królewska 506

Taka szarlotka na delikatnym biszkopcie , przykryta śmietanową pianką to szarlotka iście królewska. Jest bardzo smaczna, z dużą ilością jabłek i kremem więc zaspokoi wielu miłośników słodkości. Będzie idealnym deserem na specjalną okazję i ozdobą stołu w świąteczny dzień. Szarlotki i jabłeczniki są bardzo mile widzianymi ciastami w naszym domu. Wszyscy je lubią, zarówno domownicy jak i zaprzyjaźnieni gości. I dlatego

Smaczna Pyza
Tort kawowy z musem gruszkowym… 309

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Trifle truskawkowe 185

wielkosci naczynia w jakim bedziecie ukladac ten deser. ulubione owoce, u mnie trukawki kilka biszkoptow lub ciasta biszkoptowego opakowanie custurdu - kremu angielskiego bita smietana (100ml śmietany, dwie czubate łyżeczki cukru pudru) W szklanym naczyniu ukladac warstwami biszkopty i owoce, polać custardem i bita smietana, udekorowac owocami. Gotowe! Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ciasto z dżemem wiśniowym, kremem mascarpone i galaretką 206

Smaczne, kolorowe ciasto - słodycz kremu z mascarpone przełamana została wiśniowym dżemem, a całość uwieńczona galaretką :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: (rzucany) 5 jajek 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku Masa: 250 g mascarpone 375 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 6-7 łyżek cukru pudru

Kto ugości moich gości?
Biszkopt orzechowy 183

wiem skąd ten przepis pochodzi bo znalazłam go w starym przepiśniku. Bardzo często z tego przepisu korzystała moja babcia.  Biszkopt z mocno wyczuwalnymi orzechami,  niezwykle aromatyczny,  i bardzo mięciutki. Idealnie skomponuje się z większością tortowych kremów czy ciast.  Polecam;)  Składniki: 6 jajek 6 łyżek orzechów  3 łyżki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia

Krakowskie smaki Ani